Mój piękny ogród Mariola54
- alka
- 200p
- Od: 3 paź 2006, o 23:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja też nie śpię i zgadnijcie co robię? Tak jak Mariola, robię porządki w zdjęciach. Straszny mam bajzel. Na razie poukładałam albumy w Fotosiku. Za kilka dni wkleję na forum.
W przerwach podziwiam Twoje piękne kwiatuszki Mariolu, jak miło powspominać, prawda?
Też zerkam w TV, na relację ze Śląska i płakać mi się chce.
W przerwach podziwiam Twoje piękne kwiatuszki Mariolu, jak miło powspominać, prawda?
Też zerkam w TV, na relację ze Śląska i płakać mi się chce.
Pozdrawiam, Ala
Mój ogród - Alka
Mój ogród - Alka
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
- Od: 15 wrz 2006, o 23:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mariolu piękne masz te kwiaty przyznam ci po raz kolejny ale mam mała uwagę acidantera to przecież mieczyk abisyński czyli według mojej znajomości cebulowych 2 razy wymieniłaś ten piękny kwiat. Ponawiam prośbę daj zdjęcia z widoku ogrodu latem i obecnie.
Pozdrawiam - Jarek
Pozdrawiam - Jarek
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
Jarku spoko do wiosny dalekoYaro32 pisze:Mariolu piękne masz te kwiaty przyznam ci po raz kolejny ale mam mała uwagę acidantera to przecież mieczyk abisyński czyli według mojej znajomości cebulowych 2 razy wymieniłaś ten piękny kwiat. Ponawiam prośbę daj zdjęcia z widoku ogrodu latem i obecnie.
Pozdrawiam - Jarek
Jarku roślinę o takiej nazwie kupiłam w sklepie ogrodniczym (mieczyk abisyński).
Różni się ona radykalnie od acidantery
inny rodzaj cebul, inne zupełnie liście i zupełnie inne kwiaty
Więc co kupiłam za roślinkę pod nazwą mieczyk abisyński :P
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
No nie wiem Mariolko ale mieczyk abisyński i acidantera to to samo. Sam się zastanawiam nad nazwą tego 2 kwiatka. Może ktoś z pozostałych forumowiczów pomoże nam rozstrzygnąć ten dylemat.
PS. A tak przy okazji mam do Ciebie pytanko. Podobnie jak ja lubisz cebulowe. Czy nie za późno jest na założenie łączki z krokusami. Mogę kupić sporo krokusów tylko czy jest jeszcze czas aby je posadzić?
Pozdrawiam - Jarek
PS. A tak przy okazji mam do Ciebie pytanko. Podobnie jak ja lubisz cebulowe. Czy nie za późno jest na założenie łączki z krokusami. Mogę kupić sporo krokusów tylko czy jest jeszcze czas aby je posadzić?
Pozdrawiam - Jarek
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
Jarku na pewno zostanę zbesztana za tę poradęYaro32 pisze:Czy nie za późno jest na założenie łączki z krokusami. Mogę kupić sporo krokusów tylko czy jest jeszcze czas aby je posadzić?
Jeżeli miałabym to ja sadzić w moim ogródku to bym jeszcze posadziła.
Nie zanosi się na to, że szybko przyjdą mrozy
Tylko trzeba by je trochę okryć świerczyną albo agrowłókniną.
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
Mariolko nie martw się ważne, że to jest równie piękny kwiat jak mieczyk abisyński. A to, że udało się go rozszyfrować to równie dobrze. A błędy zdarzają się nawet najlepszym sprzedawcom. Ja też kupowałem tulipany, które miały być tymi które szukam a rosną zupełnie inne.
Pozdrawiam - Jarek
Pozdrawiam - Jarek