Alunkowy ogród
- AlcaM
- 100p
- Od: 21 maja 2008, o 14:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Alunkowy ogród
Ciekawe,czy u mnie bedą nasiona.
Ona jest taka śliczna. Zakochałam sie w niej od pierwszego wejrzenia
Ona jest taka śliczna. Zakochałam sie w niej od pierwszego wejrzenia
- AlcaM
- 100p
Ogród wciąż kwitnie mimo jesieni
Ślicznie
Alu co to za roślinka na pierwszej fotce i ostatniej?
Alu co to za roślinka na pierwszej fotce i ostatniej?
- AlcaM
- 100p
1-ostróżki
2-rozchodnik okazały
3-zawilec japoński
4-hortensja dębolistna
5-szałwia muszkatałowa
6-orszelina olcholistna
7,8- pięknotka 'Profusion'
2-rozchodnik okazały
3-zawilec japoński
4-hortensja dębolistna
5-szałwia muszkatałowa
6-orszelina olcholistna
7,8- pięknotka 'Profusion'
- AlcaM
- 100p
kilka zaległych jesiennych zdjęć
- Sure
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Alu, dzięki za zaległe zdjęcia,bo własnie chciałam trochę odrobić zaległości
Uzmysłowiłam sobie, że przez ostatnie tygodnie wcale nie bywałam na forum, a mój ogród ównież jest mocno "zaniedbany", nawet jesienne prace porządkowe bardzo opóźnione. A u Ciebie jak zawsze piękny porządek!
Pięknotka ma bardzo fajne kulki, muszę zainteresować się tym krzewem. A berberys tak fajnie się przebarwiający - czy to Green Carpet?
Uzmysłowiłam sobie, że przez ostatnie tygodnie wcale nie bywałam na forum, a mój ogród ównież jest mocno "zaniedbany", nawet jesienne prace porządkowe bardzo opóźnione. A u Ciebie jak zawsze piękny porządek!
Pięknotka ma bardzo fajne kulki, muszę zainteresować się tym krzewem. A berberys tak fajnie się przebarwiający - czy to Green Carpet?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- AlcaM
- 100p
witaj Agatko,
dziękuję za miłe słowa Ja już prawie nie wychodzę do ogrodu. Pogoda skutecznie mnie odstrasza. Muszę jeszcze przygotować oczko do zimy i to bedzie na tyle z prac w tym roku.
Berberysy są w dwóch odmianach: green carpet i red carpet
dziękuję za miłe słowa Ja już prawie nie wychodzę do ogrodu. Pogoda skutecznie mnie odstrasza. Muszę jeszcze przygotować oczko do zimy i to bedzie na tyle z prac w tym roku.
Berberysy są w dwóch odmianach: green carpet i red carpet
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj, trafiłam do ciebie przypadkiem. Zaczęłam czytać pierwszy post... że nieśmiało się witasz bo to sekcja mój piękny ogród itd..
I zeszłam do zdjęć. Ja się pytam.. czemu się nieśmiało witałaś. Powinnaś na nasze forum wkroczyć z dumnie podniesioną głową i całkowitą pewnością siebie. Przecież ty masz zjawiskowy ogród! Wszystko takie dopasowane, pięknie zadbane... Oglądałam zdjęcia strona po stronie.. i zmartwiłam się już że wątek przestał żyć. Myślę sobie, że na pewno na ostatniej stronie cię nie spotkam . A tu niespodzianka. Wróciłaś i to z jakimi zdjęciami. Przepiękne tulipanki. W ogóle wszystko śliczne. Mam nadzieję że częściej pozwolisz nam cieszyć oczy pięknem jakie masz w ogrodzie
I zeszłam do zdjęć. Ja się pytam.. czemu się nieśmiało witałaś. Powinnaś na nasze forum wkroczyć z dumnie podniesioną głową i całkowitą pewnością siebie. Przecież ty masz zjawiskowy ogród! Wszystko takie dopasowane, pięknie zadbane... Oglądałam zdjęcia strona po stronie.. i zmartwiłam się już że wątek przestał żyć. Myślę sobie, że na pewno na ostatniej stronie cię nie spotkam . A tu niespodzianka. Wróciłaś i to z jakimi zdjęciami. Przepiękne tulipanki. W ogóle wszystko śliczne. Mam nadzieję że częściej pozwolisz nam cieszyć oczy pięknem jakie masz w ogrodzie
- AlcaM
- 100p
Dziękuję Madziu
- EdytaB
- Od: 1 sty 2009, o 12:19
tylko pogratulować - piękne miejsce, ja nie umiem tak komponować roślin, poza tym widzę, że rośnie u ciebie wszystko jak na drożdżach , dobra ziemia czy jeszcze lepsze nawozy?
- Aancyk
- 1000p
- Od: 20 lis 2010, o 17:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Alu bardzo podoba mi się twój majowy ogród, a tulipanki wyglądają niesamowicie w takich dużych grupach. Wykopujesz cebule latem czy zostawiasz w gruncie? Chciałabym z czasem osiągnąć taki efekt.
- AlcaM
- 100p
Edyto, moim zdaniem to raczej zasługa ziemi.W tym roku jeszcze nie nawoziłam. Generalnie mało używam chemii...raz do roku daję nawóz do roślin kwitnących i drugi do iglaków. Więcej zabawy jest z trawnikiem, więc go konsekwentnie zmniejszam...
Aniu, nie wykopuję cebul. Wychodzę z założenia,że co ma być, to będzie
Aniu, nie wykopuję cebul. Wychodzę z założenia,że co ma być, to będzie