W moim ogródku - IWONA1311
Re: W moim ogródku - IWONA1311
Wszędzie gdzie wejdę królują grzyby, hi,hi na święta chyba sobie kupię gotowe ze sklepu...straszna bieda w naszym lesie. Jedynie opieńki można znaleźć.
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Iwonko.U nas nie ma grzybów,wczoraj zebraliśmy małe wiaderko we dwóch,po ususzeniu bedzie garstka.W ogrodzie mam wszystko prawie zmrozone,najbardziej żal begonii,które były całe w kwiatach.
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
A w naszych pobliskich lasach grzybów jak na lekarstwo... a taką miałam nadzieje na jakieś większe grzybobrania - może teraz jak pogoda się zmieni na lepszą to jeszcze się pokażą...
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Kleo zupka się właśnie gotuje...
Aniu u mnie w lasach też starsznie mało grzybów, jedynie trochę opieniek można nazbierać, chociaż tam gdzie byliśmy też nie było za dużo.
Małgosiu to co pokazałam to zebraliśmy we dwoje, dzisiaj będzie zupka, i na dwa razy zamrożę na sos i troszke zasuszę i tyle. U mnie jeszcze nie było aż takich przymrozków więc w ogrodzie jeszcze kolorowo, bardzo szkoda że Twoje śliczne begonie pomarzły już.
Jagusiu u mnie w pobliskim lesie też mało grzybów, jedynie opieńki. Mój dziadek kiedyś jeździł na grzyby do Gołębia, ciekawe czy tam są czy też nie?
Aniu u mnie w lasach też starsznie mało grzybów, jedynie trochę opieniek można nazbierać, chociaż tam gdzie byliśmy też nie było za dużo.
Małgosiu to co pokazałam to zebraliśmy we dwoje, dzisiaj będzie zupka, i na dwa razy zamrożę na sos i troszke zasuszę i tyle. U mnie jeszcze nie było aż takich przymrozków więc w ogrodzie jeszcze kolorowo, bardzo szkoda że Twoje śliczne begonie pomarzły już.
Jagusiu u mnie w pobliskim lesie też mało grzybów, jedynie opieńki. Mój dziadek kiedyś jeździł na grzyby do Gołębia, ciekawe czy tam są czy też nie?
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
W Gołębiu tez nie ma... koleżanka, grzybiara, jeździ do pracy do Dęblina codziennie i zajeżdża do lasu sprawdzać czy są
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
- Norbitka
- Od: 7 lip 2012, o 14:01
U nas poza opieńkami też posucha grzybowa.
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwonko grzybków może nie za wiele nazbierałaś, ale za to jakie śliczne.
Wiesz, że w tym roku u nas nie znalazłam ani jednej kurki, a kiedyś były.
Niestety wyniosły się zupełnie.
Wiesz, że w tym roku u nas nie znalazłam ani jednej kurki, a kiedyś były.
Niestety wyniosły się zupełnie.
Niedaleko mnie w Lesie Chojnowskim kiedyś było mnóstwo gąsek, a od kilku lat nie ma ich wcale. Też chyba wyginęły.
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Och zapóźniłam się na zupę grzybową a przecież bym zwołała koleżanki i przyjechała po zabiegach.
Mój mąż dzisiaj wybrał się na grzyby ciekawa jestem czy nazbiera na zupę.
Mój mąż dzisiaj wybrał się na grzyby ciekawa jestem czy nazbiera na zupę.
- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Jagusiu, Norbitko tak samo pusto w lesie jest i w pobliskich lasach, te grzyby były zbierane w lasach niedaleko moich teściów choć i tam były takie lata że grzybów było mnóstwo.
Tajeczko, Kleo tak to juz jakoś w tych naszych lasach jest że przez kilka lat w danym miejscu są grzyby a potem zanikają, pewnie przenoszą się w inne miejsca, może grzybnia w danym miejscu się wyradza...
Jolu bo ostatnio przez te zabiegi jakoś mało zaglądasz na forum, ale grzybów jeszcze zostało więc jak pan Mąż Ci nie nazbiera na zupkę to jak przyjedziesz to ugotuję specjalnie dla Ciebie
Tajeczko, Kleo tak to juz jakoś w tych naszych lasach jest że przez kilka lat w danym miejscu są grzyby a potem zanikają, pewnie przenoszą się w inne miejsca, może grzybnia w danym miejscu się wyradza...
Jolu bo ostatnio przez te zabiegi jakoś mało zaglądasz na forum, ale grzybów jeszcze zostało więc jak pan Mąż Ci nie nazbiera na zupkę to jak przyjedziesz to ugotuję specjalnie dla Ciebie
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Ja byłam w niedzielę przy okazji odwiedzin na grzybach,ale nie ma.We dwójkę zebraliśmy maleńkie wiaderko maslaków.
Jak nie ma jak są .tzn. były do wczoraj bo wyzbierałam.Jagusia pisze:W Gołębiu też nie ma... koleżanka, grzybiara, jeździ do pracy do Dęblina codziennie i zajeżdża do lasu sprawdzać czy są
Fakt ze nie takie i nie tyle co w ubiegłych latach ale dla mnie wystarczyło
Pozdrawiam-Jola
Sprzedam - zamienię itp.
Sprzedam - zamienię itp.