Kompostownik z recyklingu.Fotorelacja Ave.
Re: Kompostownik z recyklingu
Witam, mam działke o pow. ok 600 m2. jaka objętośc powienien miec taki kompostownik ??
pozdrawiam
pozdrawiam
- SandraABC
- 1000p
- Od: 28 kwie 2011, o 23:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jeśli robisz z palet to objętość masz ustaloną przez wymiary palety - standardowe - przeważnie mają 1x1,20m, a już samemu trzeba przemyśleć ile ich będzie potrzeba.
U mnie na razie jest postawiona 2 , myślę,że do połowy przyszłego sezonu wytrzyma - w tedy akurat powinna opróżnić się pierwsza
U mnie na razie jest postawiona 2 , myślę,że do połowy przyszłego sezonu wytrzyma - w tedy akurat powinna opróżnić się pierwsza
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 20 wrz 2012, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kompostownik na zdjęciu Joane bardzo fajny Jestem gorącym orędownikiem budowy tego typu obiektów z części z "recyklingu" - po co tracić pieniądze na coś, co można zrobić za darmo samodzielnie?
chciałbym sam go zrobic ale niestety nie mam czasumysle o kupnie jakiegos. mozecie cos polecic??
- Norbitka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lip 2012, o 14:01
Zbicie takiego jak mój (przedstawiony kilka postów wyżej) zajmuje mniej czasu niż zakupy
Moim pierwszym był z plastiku, kupiony wiosną.
Szkoda kasy. Nie wiem czy więcej jak jeden dwa sezony przetrzyma...
No chyba że chcesz kupić taki za kilka stówek....
Poza tym ten wątek jest o kompostownikach z recyklingu, o tych z plastiku piszą w innych wątkach.
Moim pierwszym był z plastiku, kupiony wiosną.
Szkoda kasy. Nie wiem czy więcej jak jeden dwa sezony przetrzyma...
No chyba że chcesz kupić taki za kilka stówek....
Poza tym ten wątek jest o kompostownikach z recyklingu, o tych z plastiku piszą w innych wątkach.
- SandraABC
- 1000p
- Od: 28 kwie 2011, o 23:38
Maskot4 jak masz gdzieś blisko domu duży hipermarket ,ewentualnie giełdę warzywno-owocową - to tam mają już gotowe i zbite - skrzynki transportowe do arbuzów i melonów
Właśnie wczoraj dostałam 4 po arbuzach, są trochę większe niż te z palet ale zadanie spełnią tak samo myślę...
U mnie co prawda w większości stoją poukładane klocki drewna,ale jeden zostawiłam sobie na przyszły sezon w razie jakby mi zabrakło miejsca w tym z palet:)
Właśnie wczoraj dostałam 4 po arbuzach, są trochę większe niż te z palet ale zadanie spełnią tak samo myślę...
U mnie co prawda w większości stoją poukładane klocki drewna,ale jeden zostawiłam sobie na przyszły sezon w razie jakby mi zabrakło miejsca w tym z palet:)
- himalaya
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 5 gru 2011, o 15:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kurczę, świetny pomysł z tymi paletami.
Dużo firm nie ma co robić z niestandardowymi paletami.
Dużo firm nie ma co robić z niestandardowymi paletami.
Spread your wings and fly away
No i przede wszystkim zrobionych z nich kompostownik nikomu nie szkodzi
-
- 200p
- Od: 8 paź 2012, o 19:53
ja już zrobiłem dwa fantastyczny pomysł ... po co palić liście i trawę do kompostownika
Mój Sieraków - Zapraszam Piotr
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 8&start=98" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 8&start=98" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja też zacząłem działać przy okazji wiosennych porządków... Naprawdę polecam, po pierwsze nie wyrzucam materiałów, a powstaje kompostownik, nic gdzieś tam nie leży i się nie rozkłada, a pójdzie to w glebę, po drugie, na wiosnę to co w kompostowniku bardzo się przyda ;-)
- edziolek
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 4 kwie 2012, o 23:06
no to i ja już wiem co stanie na mojej nowej działeczce:D tym bardziej, że niedawno skończyli niedaleko budowę i trochę palet zostało:D
a że już płot z takich desek mam to nawet będzie pasowało....
a że już płot z takich desek mam to nawet będzie pasowało....
pozdrawiam:)
Edyta
Edyta
- Ave
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Słusznie na nowej działeczce kompostownik powinien byc pierwszą inwestycją