Sosna Jefreya
-
- 50p
- Od: 4 paź 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Sosna Jefreya
Czyli na tych dolnych gałęziach i na przewodniku z dołu, nowych przyrostów a co za tym idzie igieł już nie będzie no to by dostała ładnego pokroju, bedzie musiała dużo urosnąć, tak myślę aby część zielona znacznie przekraczała część bezigłową...
Będzie miała słońce to igły będą żyły długo, jak są mocno ocienione to nie żyją nawet tyle ile normalnie powinny. Ale igły zawsze będą tylko na tegorocznym przyroście, zeszłorocznym i jeszcze wcześniejszym z tym że każde o rok starsze będą rzadsze i mniej atrakcyjne wizualnie. Może posadź sobie ościstą, ona ma igły sprzed wielu lat wstecz nawet?
-
- 50p
Mogłem jej tylko dać takie stanowisko jak na fotce będzie tam mieć słońce całe rano gdzieś do 12tej, potem przerwa, a latem jeszcze przed zachodem. Myślę,że coś z niej uratuję. W każdym razie dziękuję Ci za zainteresowanie tematem.
-
- 10p - Początkujący
- Od: 1 mar 2011, o 10:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jak sie ma ta sosenka po roku od przeprowadzki? Można jakąś fotke?
-
- 50p
Po roku widać że się przyjęła w nowym miejscu. Niestety jej wygląd jest nie najlepszy. Straciła od przesadzenia jeszcze wiele igieł, a tegoroczny przyrost jest bardzo mały. Fotkę wstawię jak ją zrobię. Za jakiś tydzień.
-
- 10p - Początkujący
- Od: 1 mar 2011, o 10:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie należy sie zniechecać powinna się odchwycić, jak odbuduje korzenie. Odchorowuje przesadzenie a i zima była trudna.
Uwaga na susze wiosenną trzeba podlewać troche, bo to też moze powodować wcześniejsze zrzucanie igieł.
Warto zamiescić fotkę to udokumentuje całą operacje i pozwoli innym czerpać z tego doświadczenia wiedzę, na ktorą długo trzeba czekac.
Uwaga na susze wiosenną trzeba podlewać troche, bo to też moze powodować wcześniejsze zrzucanie igieł.
Warto zamiescić fotkę to udokumentuje całą operacje i pozwoli innym czerpać z tego doświadczenia wiedzę, na ktorą długo trzeba czekac.