Co pod wrzosy zamiast kory?
- moniaw
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 23 lip 2007, o 18:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Co pod wrzosy zamiast kory?
Kilka tygodni temu posadziłam w ogrodzie wrzosy. Nie mam żadnego doświadczenia z tymi roślinkami, więc proszę Was o pomoc.
Przeszukałam Internet i wszędzie piszą, że powinno się pod wrzosy kłaść korę. Miejsce, gdzie rosną te wrzosy jest jakieś 70 cm wyżej od reszty ogrodu. Kora jest lekka, a bardzo bym nie chciała żeby mi ją zwiewało. Czy można by zastąpić ją np. jakimiś kamyczkami, które by trzymały wilgoć?
Przeszukałam Internet i wszędzie piszą, że powinno się pod wrzosy kłaść korę. Miejsce, gdzie rosną te wrzosy jest jakieś 70 cm wyżej od reszty ogrodu. Kora jest lekka, a bardzo bym nie chciała żeby mi ją zwiewało. Czy można by zastąpić ją np. jakimiś kamyczkami, które by trzymały wilgoć?
„Use your head and follow your heart...”
- Comcia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Co pod wrzosy zamiast kory?
Zapytaj Janusza, może lawa by się nadawała ?
- moniaw
- 20p - Rozkręcam się...
Dzięki, poczytam o tym
A ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?
A ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?
moniaw ja daję igliwie sosnowe z darnią, a nowoposzadzone to może by nawet tak porządnie otulić takiej poduchy nie powinno ci chyba zwiać. Ja dwa lata temu sadziłam kilka darlejskich, ale przedtem...sama zobacz http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... e#p1764710
Teraz są pięęękne, rozrosły się w duże kępy i nawet ubiegłoroczny sraszliwy mróz bez śniegu ich nie zniszczył
Teraz są pięęękne, rozrosły się w duże kępy i nawet ubiegłoroczny sraszliwy mróz bez śniegu ich nie zniszczył
- moniaw
- 20p - Rozkręcam się...
Piękne masz wrzosy Moje zostały kilka dni temu wytarmoszone przez moją kotkę
To co pisałaś to odnośnie okrycia na zimę? Bo mi nie chodziło o przykrycie na zimę tylko tak ogólnie co wysypać pod wrzosy
To co pisałaś to odnośnie okrycia na zimę? Bo mi nie chodziło o przykrycie na zimę tylko tak ogólnie co wysypać pod wrzosy
moniaw tak ogólnie, ze szczególnym uwzględnieniem zimy