Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 4
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 4
Irenko ode mnie też zechciej przyjąć jak najserdeczniejsze życzenia pięknych kwitnięć różanych i nie tylko tych różanych
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dołączam do życzeń-niech Ci się wiedzie w domu i ogrodzie
Tajko, Jadziu, Ewuniu i Zenku serdecznie dziękuję za życzenia oraz wspaniałe róże.
Moi mili goście ostatnie dni miałam bardzo pracowite, wycinałam wszystkie przekwitnięte i przemarznięte badyle, było tego dużo, następnie nawoziłyśmy z córką na rabaty kompost, ciężko było opróżnić cały kompostownik a następnie wszystko w miarę równo rozłożyć, ręce wyciągnęły się do kolan a o kręgosłupie nie wspomnę, zrobiłyśmy wszystko i nawet pogoda nam dopisała.
Jesienna róża i trzmielina oskrzydlona
Moi mili goście ostatnie dni miałam bardzo pracowite, wycinałam wszystkie przekwitnięte i przemarznięte badyle, było tego dużo, następnie nawoziłyśmy z córką na rabaty kompost, ciężko było opróżnić cały kompostownik a następnie wszystko w miarę równo rozłożyć, ręce wyciągnęły się do kolan a o kręgosłupie nie wspomnę, zrobiłyśmy wszystko i nawet pogoda nam dopisała.
Jesienna róża i trzmielina oskrzydlona
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Irenko, Twoje jesienne rozkładanie kompostu pamiętam od początku i jestem pełen podziwu. Jestem przekonany, że to klucz do tak bujnych roślin u Ciebie Ja jedynie ograniczam się do kopczykowania kompostem i też widzę podwójne zalety.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Irenko ta róża to teraz tak pięknie kwitnie .
Jacku kompost to na pewno korzystny dla roślin nawóz, bardzo dobrze na nim rosną , zauważyłam też, że o wiele więcej pąków zawiązują krzewy i kwiaty np. piwonie. Zwykle przez dwa, trzy lata uzbiera się tyle, że starcza na wszystkie rabaty, u ciebie powinny być hałdy kompostu przy takiej ilości roślin.
Geniu fotki są aktualne i ta róża I. Bergman kwitnie cały czas.
Dzisiejsze jesienne zdjęcia
Biała wiązówka próbuje zakwitnąć jeszcze raz ale czy zdąży?
Geniu fotki są aktualne i ta róża I. Bergman kwitnie cały czas.
Dzisiejsze jesienne zdjęcia
Biała wiązówka próbuje zakwitnąć jeszcze raz ale czy zdąży?
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Irenko jesienne róże naprawdę wspaniale Ci jeszcze kwitną, zupełnie nie umęczone chłodami.
Widzę azalie cudnie przebarwione, liście zdrowiutkie bez maczniaka, ja sobie z nim nie mogę poradzić pomimo oprysków.
Jak zdążę przed śniegiem, to muszę wyzbierać opadłe liście.
Widzę azalie cudnie przebarwione, liście zdrowiutkie bez maczniaka, ja sobie z nim nie mogę poradzić pomimo oprysków.
Jak zdążę przed śniegiem, to muszę wyzbierać opadłe liście.
- peonia
- Od: 26 mar 2006, o 11:35
- Kontakt:
I jak nie kochać tej jesieni....
Zaczęło się od rabaty-Beata Paulina
"Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo się przestają bawić."
Mark Twain
"Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo się przestają bawić."
Mark Twain
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Kompostu mam dużo ale nie jest do końca przerobiony i muszę go przesiewać, a to bardzo ogranicza. Ale piwonie na pewno dostaną i masz rację - pięknie rosną po takiej kuracji.
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Głównie kopczykuję kompostem, więc mam jeszcze trochę czasu. Zimno, ale nie było jeszcze przymrozku Wszystkie prace jesienne leżą, nic nie zrobiłam, tylko trochę porządku w zeszłą sobotę. Nawet doniczkowce jeszcze na podwórku-datura zaczęła znów kwitnąć.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Piękne kolory mają jesienne róże niezmaltretowane słońcem mają zapach i kolory odpowiednie .Twój ogródek Irenko śliczny o każdej porze roku.Syn mi też wciąż marudzi ,że moje nasadzenie lepiej by sie prezentowały ,gdyby zamiast kamiennych ściezek były one trawiaste .Może to i racja byłby fajny kontrast ,ale już nie będę zmieniać sił brakuje
- Gencjana
- Od: 27 sty 2010, o 22:14
Irenko, piękne jesienne kolorki. Zebyśmy się nimi cieszyli jak najdłużej.
- peonia
- Od: 26 mar 2006, o 11:35
- Kontakt:
Ten sam dylemat mam i ja , ścieżki skasować i posiać trawę , pewnie byłoby ładniejJAKUCH pisze:Syn mi też wciąż marudzi ,że moje nasadzenie lepiej by sie prezentowały ,gdyby zamiast kamiennych ściezek były one trawiaste .Może to i racja byłby fajny kontrast ,ale już nie będę zmieniać sił brakuje
Zaczęło się od rabaty-Beata Paulina
Mark Twain
Mark Twain