Taki - sobie ogród cz.2
- majka411
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Taki - sobie ogród cz.2
Miłeczko, wiedziałam, że nam zapodasz swoje piękne dalie, a i różyczka się znalazła.
Oglądam z przyjemnością
Oglądam z przyjemnością
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Róża śliczna I za nic nie mogę się zdecydować, która z dalii najbardziej mi się podoba. Chyba cytrynowa!
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Miłko , jeszcze masz takie piękne kwiaty dalii ?
Moje już pościnane i zasiliły kompost a karpy wykopane i czekają !!!!
Moje już pościnane i zasiliły kompost a karpy wykopane i czekają !!!!
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Olusiu! Majeczko! Aniu! Dalie są moją największą miłością I one mi sie odpłacają swoim pięknem. Mam kilka niewdzięcznic, ale z nimi sie pożegnam i zrobią miejsce nowym odmianom. Różyczek dokupiłam i zdobią mój ogród . Są takie szlachetne, ale trochę więcej muszę poświęcić im troski.
Fotki na dziś:
Dlatego deneń nazywa się 'biały'
Piękność nadal nn
A pszczółki pracują...
Hortensja nn
Windmill'' niesymetrycznie
'Gloria Dei' - pewnie nie zdaży
Kenora M. - pierwszy pączek! Nie zdaży
Fotki na dziś:
Dlatego deneń nazywa się 'biały'
Piękność nadal nn
A pszczółki pracują...
Hortensja nn
Windmill'' niesymetrycznie
'Gloria Dei' - pewnie nie zdaży
Kenora M. - pierwszy pączek! Nie zdaży
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- ewamon
- Od: 20 lis 2009, o 00:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Miłko ,wszystkie dalie Twoje piękne.Mnie najbardziej przypadła do gustu muśnięta fioletem.
Moje dalie też niektóre w pączkach i nie zdążą zakwitnąć.Dzisiaj część wykopałam.
Moja mama poznaniara i ojciec też,to i ja poznaniara
W środę będę w Poznaniu,jadę do neurochirurga i po córcie na lotnisko.
Moje dalie też niektóre w pączkach i nie zdążą zakwitnąć.Dzisiaj część wykopałam.
Moja mama poznaniara i ojciec też,to i ja poznaniara
W środę będę w Poznaniu,jadę do neurochirurga i po córcie na lotnisko.
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
A moje karpy dalii już schną w garażu
Twoje są na prawdę piękne Ostania seria zdjęć niezwykle mi się podobała. Obiekty kompletny misz-masz. Zbieranie pyłku - SUPER taki dereń to mnie już kusi od jakiegoś czasu... Do tyłu - do mojego małego lasku
Twoje są na prawdę piękne Ostania seria zdjęć niezwykle mi się podobała. Obiekty kompletny misz-masz. Zbieranie pyłku - SUPER taki dereń to mnie już kusi od jakiegoś czasu... Do tyłu - do mojego małego lasku
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nigdy jakoś jesienią nie przyglądałam się swojemu dereniowi, ciekawa jestem czy też ma kuleczki ?
A Ty pewnie w ogrodzie wykopujesz dalie, bo niestety zapowiadają przymrozki....
A Ty pewnie w ogrodzie wykopujesz dalie, bo niestety zapowiadają przymrozki....
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gloria Dei-moja ulubiona .U mnie kwitła 2 razy w tym sezonie więc czepiać się nie będę.
Mam nadzieję że Twoje niekwitnące dalie poszły w karpy i w przyszłym roku zakwitną podwójnie!
Mam nadzieję że Twoje niekwitnące dalie poszły w karpy i w przyszłym roku zakwitną podwójnie!
- takasobie
Ewa! Chodzi po tym świecie trochę poznaniaków
Aniu! Polecam derenie róznorakie - każdy uroczy w swoim rodzaju! Mam 6 odmian i wszystkie je kocham
Mariola! Ja mam kulek niewiele, ale są. Teraz malowniczo wyglądają na tle kolorowych liści.
Agnieszka! Też kocham moja Glorię! Już nie raz wspominałam, ze kupiłam 6 sztuk przez pomyłkę (obsługiwał mnie student) Miało być 6 sztuk różowych (nie znałam nazw kompletnie).
A moje dalie jeszcze kwitną! Nie wykopałam, bo jeszcze nie było przymrozku. Jeszcze na nich w weekend buszowały owady. Nie mam serca, by już wykopywać. Może powoli zacznę w weekend, bez względu na warunki. Boję się tego momentu, bo jak wykopię dalie - zaraz zacznie się zima - tak łyso i smutno się zrobi.
Ale trzeba przyznać, ze to wyjątkowy rok! Mogłam mamie dać na imieniny bukiet dalii, które tak bardzo lubi. 20 października zazwyczaj już jest po dalich. Mogę dać jej taki bukiet raz na kilka lat.
Aniu! Polecam derenie róznorakie - każdy uroczy w swoim rodzaju! Mam 6 odmian i wszystkie je kocham
Mariola! Ja mam kulek niewiele, ale są. Teraz malowniczo wyglądają na tle kolorowych liści.
Agnieszka! Też kocham moja Glorię! Już nie raz wspominałam, ze kupiłam 6 sztuk przez pomyłkę (obsługiwał mnie student) Miało być 6 sztuk różowych (nie znałam nazw kompletnie).
A moje dalie jeszcze kwitną! Nie wykopałam, bo jeszcze nie było przymrozku. Jeszcze na nich w weekend buszowały owady. Nie mam serca, by już wykopywać. Może powoli zacznę w weekend, bez względu na warunki. Boję się tego momentu, bo jak wykopię dalie - zaraz zacznie się zima - tak łyso i smutno się zrobi.
Ale trzeba przyznać, ze to wyjątkowy rok! Mogłam mamie dać na imieniny bukiet dalii, które tak bardzo lubi. 20 października zazwyczaj już jest po dalich. Mogę dać jej taki bukiet raz na kilka lat.
Miłka
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Miłeczko, przecudna ta hortensja. Ja mam podobną. Moja ma na imię Blue Deckiel. Po raz pierwszy mam hortensje z tej nowej linii. Bardzo jestem ciekawa, czy przetrwają zimę. Handlowcy też jeszcze o nich niewiele wiedzą. Fakt, że kwitną na tegorocznych pędach, nastraja optymistycznie. A ty, jak długo masz swoją? Też tegoroczny nabytek?
- takasobie
Wanda! To jest stara hortensja. Mam ją ponad 10 lat. Byl to jeden z pierwszych nabytków w moim ogrodzie. Kwitnie na zeszłorocznych pędach więc bywają lata, gdzie po przemarznieciu nie kwitnie w ogóle. Już się przyzwyczaiłam do jej fanaberii. Rośnie w zakątku "bezobslugowym" (pióropuszniki, runianka, trzmielina)
Jej portret z lipca:
Tu ją widać w centrum:
Muszę trochę przygięć jej zrobić, bo już wszystkie które miałam poszły do ludzi.
Jej portret z lipca:
Tu ją widać w centrum:
Muszę trochę przygięć jej zrobić, bo już wszystkie które miałam poszły do ludzi.
Miłka
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Też bym 'przygięcie' wzięła ale nie mam gdzie sadzić .
Portrety kwiatuchów na poprzedniej stronie aż wołają żeby je malować, PIĘKNE
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Ogród