Linia a taśma kroplująca

Ogólne tematy działkowe, nowości w ogrodnictwie
aniag1
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 26 paź 2012, o 00:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Linia a taśma kroplująca

Post »

Z tego co wiem to tanie to to nie jest...
Chętnie zapoznam się z Regulaminem forum.
marcin81
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 24 paź 2012, o 17:40

Post »

Zostawie, zobaczę co z tego będzie. Mechanicznie to nie ma jak się uszkodzić, nic tam nie będzie się robić. Może nie pęknie od mrozu.
aniag1 pisze:Z tego co wiem to tanie to to nie jest...
Kosztowało 150 zł za 100 m, ale ile pracy przy tym było... Ta plastikowa rurka w sklepie była zwinięta w szpule, chyba ze 2 tygodnie prostowałem ją. Ciągle robiła się z niej spirala. Mocowałem ją szpilkami ale jak prostowałem to z kolei przełamywała się i woda nie leciała... Jak pomyśle o zwijaniu jej teraz i rozkładaniu na wiosnę to mam dość... :)
ogrodywawa
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 7 lis 2012, o 10:35

Post »

linii się nie zwija na zimę.... trzeba kupić końcówkę do kompresora i przedmuchać powietrzem.... w ogóle to takie wpięcie robi się w skrzynce z elektrozaworami i przed zimą otwiera się po kolei każdą sekcję i przedmuchuje powietrzem z kompresora
marcin81
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 24 paź 2012, o 17:40

Post »

Zostawiłem rurkę na zimę i obecnie wszystko działa jak należy. Na zimę odłączyłem od rurki szlauch, a na drugim końcu zdjąłem zakończenie. Nie wydmuchiwałem wody kompresorem, ponieważ nie posiadam takiego sprzętu. Zanim przyszły mrozy pewnie woda sama wyleciała przez dziurki. Jestem z Białegostoku, więc mrozu tu nie brakowało :)
MrPomO
200p
200p
Od: 20 paź 2013, o 17:24

Post »

Witam.

Ponawiam temat. Mam pytanko do Was mam posadzona jagode kamczacka ok 50 arów oraz rozłożoną zwykłą taśmę do nawadniania chciałem to zmienić na linie kroplująca jaka będzie najlepsza pod sadzonki z kompensacja czy bez ? Linia ma leżeć na agrotkaninie długość rządka to ok 150m.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe tematy działkowe i ogrodowe - Dyskusje OGÓLNE, NOWOŚCI”