Nexers pisze:
... a co możesz powiedzieć o Barenbrug Shadow
.
- przykro mi ale nie znam tej mieszanki.
... na jaką mieszankę się nastawić...?
- mimo wszytko, szukać mieszanki ozdobnej, są mniej kłopotliwe,
a przy dbałości o regularne nawożenie i podlewanie każda mieszanka
zniesie małe stópki dzieci, problem znany z autopsji
P.S. Może posiadasz zdjęcia tych mieszanek traw...?
Tak posiadam opakowania i oznaczenie partii, jednak publikowanie ich na forum jest niedozwolone.
Chciałbym zwrócić uwagę, że sukces pięknego trawnika to nie tylko wybór odpowiedniej mieszanki, to przede wszystkim przygotowanie podłoża, odpowiednie zasilanie, regularne koszenie, podlewanie ( w tym wypadku trzeba mieć na uwadze automatyczne systemy nawadniające), wertykulacja w miarę potrzeb i aeracja, która w amatorski sposób jest bardzo trudna do wykonania.
W żaden sposób nie chcę i nie wpływam na wskazanie konkretnej mieszanki,jest to wybór posiadacza trawnika. W roku zakładam kilkanaście trawników o różnych walorach użytkowych i każdy klient oczekuje czegoś innego, moje gusta czy preferencja nie mają tu kompletnie znaczenia.
Skala inwestycji rocznych jakie wykonuję wymaga sprzętu specjalistycznego i tu nie zawsze mogę w sposób prosty doradzić jak wykonać konkretną inwestycję przez użytkownika forum. Staram się wyszukiwać prostych metod, tak by czynności jakie wykonuję maszynami specjalistycznymi, dały się wykonać w realiach amatorskich. Mam nadzieję, że jakimś stopniu jestem pomocny.