Maszyna do sadzenia sztobrów?
-
- 10p - Początkujący
- Od: 22 sty 2012, o 09:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Maszyna do sadzenia sztobrów?
Czy ktoś wie czy są jakieś maszyny do sadzenia sztobrów? głównie do sadzenia Ligustru potrzebuję, widziałem jak się sadzi wierzbe energetyczną tylko nie wiem czy nadaje się do krzewów: http://www.youtube.com/watch?v=goZY2r1MqCU&feature=plcp
Re: Maszyna do sadzenia sztobrów?
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
- majs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 kwie 2011, o 22:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
maycell
Tą pierwszą maszynkę z postu Roberta można zrobić samemu i tylko polecam pozycję lżącą, na siedząca pada kręgosłup po 30 min, taka podobna sadziłem pierwsze truskawki 20 lat temu- ból pleców pamiętam do dzisiaj
Są maszynki do sadzenia krótkich sztobrów widziałem z 15lat temu tylko nie mogę sobie przypomnieć jaka je budowała firma to budował.
Budowa podobna była do tej sadzarki, ta też by dała tylko nie sądzę aby można było ustawić odpowiednio małe odstępy.
http://www.youtube.com/watch?v=L04XKiaUfFE
Popytaj gości od porzeczek, na pewno mają jakieś maszynki.
Tą pierwszą maszynkę z postu Roberta można zrobić samemu i tylko polecam pozycję lżącą, na siedząca pada kręgosłup po 30 min, taka podobna sadziłem pierwsze truskawki 20 lat temu- ból pleców pamiętam do dzisiaj
Są maszynki do sadzenia krótkich sztobrów widziałem z 15lat temu tylko nie mogę sobie przypomnieć jaka je budowała firma to budował.
Budowa podobna była do tej sadzarki, ta też by dała tylko nie sądzę aby można było ustawić odpowiednio małe odstępy.
http://www.youtube.com/watch?v=L04XKiaUfFE
Popytaj gości od porzeczek, na pewno mają jakieś maszynki.
brak polskich znaków
- gosiakmala
- 500p
- Od: 9 sty 2011, o 14:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
My ligustr w ilości 600 sztuk sadziliśmy ręcznie...sami
Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
- krismiszcz
- 500p
- Od: 20 cze 2011, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
gosiakmala a jak kolega ma do wysadzenia 60 000 szt. to wątpię aby mu się chciało ręcznie taka ilość wysadzać
Co do sadzarek, to można samemu w garażu zmajstrować, konstrukcja prosta i zakres działania - a jak nie to "dwu rzędówkę" używaną można kupić za 1000zł, ale moim zdaniem optymalna była by 4 rzędowa.
Tak jak przedmówca wspominał o wygodzie siedzenia lub leżenia, najlepsza pozycja do pracy to jest wyprostowana i stojąca ale niestety w przypadku krótkich sztobrów odpada to. Co do samego siedzenia można wytrzymać dzień lub dwa, dalej można już odczuwać dyskomfort.
A co do pozycji leżącej, nie ma doświadczenia ale znajomy zakupił samolot do zbioru ogórków, ludzie narzekają na pozycje już po godzinie.
A jeśli masz pieniądze, spory areał to warto zainwestować w karuzelę
Co do sadzarek, to można samemu w garażu zmajstrować, konstrukcja prosta i zakres działania - a jak nie to "dwu rzędówkę" używaną można kupić za 1000zł, ale moim zdaniem optymalna była by 4 rzędowa.
Tak jak przedmówca wspominał o wygodzie siedzenia lub leżenia, najlepsza pozycja do pracy to jest wyprostowana i stojąca ale niestety w przypadku krótkich sztobrów odpada to. Co do samego siedzenia można wytrzymać dzień lub dwa, dalej można już odczuwać dyskomfort.
A co do pozycji leżącej, nie ma doświadczenia ale znajomy zakupił samolot do zbioru ogórków, ludzie narzekają na pozycje już po godzinie.
A jeśli masz pieniądze, spory areał to warto zainwestować w karuzelę