Ogródek Gosi cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 8

Post »

Gosiu orzech w liściach ;:oj mój już dawno goły stoi a liści pod nim sterty a teraz to wszystko przysypane tym białym :twisted: że ani nie pograbić ani nie skosić. ;:223
Trawki zawsze wyglądają ślicznie a te efekty dźwiękowe są super ;:215 zawsze mnie straszą jak w ich okolicy coś dłubię. :;230
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Moje trawy rozkraczyly sie na ziemi pod ciezarem sniegu i wygladaja zalosnie .... chyba będę je musiala sciac, bo mnie ich widok bedzie draznil przez cala zime :twisted:
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu przejrzałam twój wątek i widzę dużo zmian szykujesz :D
ja też na wiosnę chce zrobić rabatkę z traw, prze to forum zaczyna mi się podobać.
Małgosiu co to za trawka z takimi pióropuszami ? śliczna :D
Ja mam kilka traw nawet czarną :D nazwy oczywiście nie znam :D ale porozrzucane po ogrodzie i myślę zrobić taką rabatkę z traw , będę Ciebie podglądać ( nie będziesz sie gniewać :D )
miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Gosia, takie jesienne widoki miałam jeszcze o wczoraj, dzisiaj ogród cały oszroniony, był spory przymrozek, pewnie cześć kwiatów mi padła :?
Czy nawozisz RH jesienią, czy dopiero wiosną? Moje tez niektóre tracą liście, żółkną albo się skręcają, nie wyglada to za dobrze...
Miłego dnia :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cześć, u mnie biało i paskudnie. Ciężki śnieg chyba zrobił sporo strat ale jeszcze się nie przyglądałam poza kilkoma przypadkami. Mam obrzydzenie wychodzić w coś takiego do ogrodu.

Ja też uważam że werbena bardzo pasuje do traw i tam ją właśnie posadziłam ale nie wiem czy się przyjęła bo kwiaty się od razu ususzyły i chyba nie ma nasionek ;:174 Muszę ciachnąć i sprawdzić jak się rozmrozi.

Również przestaję już kupować na łapu capu ale próbuję przynajmniej najpierw zaplanować a potem do sklepu. Ciekawe czy wytrwam w tym przekonaniu do wiosny.

Coraz ładniej u Ciebie, już się nie mogę doczekać jak zobaczę na własne oczy, nie martw się, na pewno wszyscy odwiedzający będą zachwyceni :uszy
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Gosiu :wit Pogoda jest jaka jest , tak jak u wszystkich albo prawie u wszystkich biało , zimno i mokro . Mam do Ciebie bardzo ważne pytanie - kiedy zabezpieczyć moją rozplenicę ??? czy to już czas ??? z góry dziękuję za odpowiedź .
Miłego dnia ;:196
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Obrazek
Gosiu, ta kępka niebieska to co to? ;:oj
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

Mnie też wpadła w oko ta rabata ;:333 Fioletowa roślinka podobna do szałwii, ale czy to ona?
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

O, i znowu troszkę wiecej ogrodu edit, nie młoteczek mial być, tylko to: ;:224
Chyba ta roślina, to jednoroczne szałwia omączona. Ale fajna, taka akurat, moje mi porosły strasznie wysokie....
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

No właśnie, chyba już o nią pytałam..
Widać, że bardzo mi się podoba ;:172
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wygląda na szałwię a prezentuje się super ;:108
Mam szałwię niebieską i różową, różowa jakby mniej się rozsiewa, obie ładne.
Małgoś, proso wygląda świetnie, cieszę się, ze je kupiłam w Skierniewicach za Twoją rekomendacją zresztą ;:196
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Gosiu , ładny widoczek z kształtnym orzechem. Tylko te liscie ;:223 . Najlepiej (dla trawnika) codziennie grabić.
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Witajcie wieczorową porą. Dzisiaj cały dzień szaro,buro, mglisto. Rano nie było jeszcze tak źle więc porobiłam kilka mroźnych fotek, chociaz za bardzo ich nie lubię. oczywiście robic, bo oglądac Wasze już lubię :D

Zaraz wrzucę zdjęcia, ale najpierw odpowiedzi.

Maju, mój orzech od soboty goły. To były zdjęcia archiwalne. Od czwartku przyjdzie ciepełko, jeszcze zdążymy ze sprzątnięciem.
Ja jakoś nie mam złych doświadczeń z trawkami, jeśli chodzi o straszenie. Może dlatego,. że u mnie w sumie maleństwa.

Jula, ja nie obcinam. Będę je wiązać, żeby im do środka nic nie napadało. Ale to za chwilę, bo na razie za zimno.

Bożenko, pewnie, że możesz podglądac, ale ja nie będę robiła takiej typowej rabaty trawiastej. Ja własnie rozrzucam trawki wszędzie gdzie się da. Tak robię zresztą ze wszystkimi roślinami. Mieszam i mieszam. Ta trawka to trzcinnik krótkowłosy.

Kasiu, jeśli tylko żółkną i opadają, to prawdopodobnie oznaka braku azotu. Czy dajesz im wiosna azofoskę? Ja dodaję jeszcze odżywkę do rh. Wiosną zastosuj powinno się poprawić

Jolu, u mnie tez biało, ale rano ten mrozik wyglądał uroczo. O werbenke się nie martw. Tylko nie zabieraj jej do domu, bo na pewno nie zakwitnie. Musi zmarznąc.
No z tym zachwytem to nie byłabym taka pewna. :roll:
Mój ogródek bardzo zwyczajny. Żadnych zakamarków, żadnych cudownych widoków. raczej zbieranina roślin. Zresztą zobaczycie

Teresko, możesz już związać rozplenicę. Ja będe związywała wszystkie trawki jakie mam. Ciekawe jak sobie poradzą w tym roku. A na mniejsze to nawet gałązki rzucę.

AniuDS, już dostałas odpowiedź. To szałwia omączona. Polecam bardziej niż szałwię omszoną. Tamta kwitnie po pierwsze krócej, po drugie straszliwie się rozsiewa.
Ta co prawda zaczyna kwitnienie póxniej, ale za to masz ją do jesieni. Kwitnie no stop od końca lipca. W sumie to można by posadzić z przodu szałwię omszoną, a z tyłu omączoną, bo po kwitnieniu omszonej ścina się ją do zera. Albo odwrotnie, żeby zasłonić ściętą roślinę. A może udałoby Ci się wyhodowac ją w domu? Wtedy na pewno zakwitłaby dużo wczęsniej.

Aniu, zgadłaś. To szałwia omączona. Jednoroczna, ale warta polecenia.

Justyś, rabatka pokazana przez Anie, to byłoby przedłużenie tej rabaty przy schodach, o której tyle rozmawiałyśmy.Przy rozchodniku leżałyby kamienie, jako ścieżka.
Ja mam piaski, pewnie dlatego u mnie ona nie wyrosła zbyt wysoko. Nie dokarmiałam jej wcale.

Anetko, ciesze się. Ja uwielbiam takie delikatne trawki. Będzie cudnie wyglądało jak się rozrośnie. Ta szałwia to szałwia omączona. Taką masz?

Adrianno, ja czekam zawsze, az wszystkie opadną. Mam za jednym razem robotę. Mój jeszcze malutki co prawda, ale chyba i tak jesienią uniakm prac ogrodowych jak ognia. Robię tylko to co niezbędne :oops:

No i moje zimowe zdjęcia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”