Co dolega pomidorom?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A jaka to odmiana pomidora?
Przyczyna? Pierwszy raz się z tym spotykam.
*brak wody - raczej nie. Liście by były wiotkie a ze zdjęcia widać, że "rosną" do dołu,
*brak odpowiednich składników pokarmowych lub niewłaściwy odczyn gleby - to bardziej pasuje.
*niewłaściwe wietrzenie tunelu?
Przyczyna? Pierwszy raz się z tym spotykam.
*brak wody - raczej nie. Liście by były wiotkie a ze zdjęcia widać, że "rosną" do dołu,
*brak odpowiednich składników pokarmowych lub niewłaściwy odczyn gleby - to bardziej pasuje.
*niewłaściwe wietrzenie tunelu?
Pozdrawiam Andrzej.
podlewam wystarczająco,nawoziłam obornikiem kurzym przefermentowanym flurowitem z domieszką gnojówki z pokrzywy dolistnie,dwa razy opryskałam miedzianem i nie wiem o co im chodzi,co jest nie tak ziemia jest urodzajna.co roku miałam ładne pomidory ,bez osłony pomyślałam że pod folią będzie im jeszcze lepiej a tu niespodzianka.mam tam kilka odmian pomidorów malinówka,bawole serce ,poranek,itp.
-
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
-
- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Mam odmianę pomidorów(malinowy olbrzym lub bawole serca- nie wiem które gdyż pomieszały mi się przy sadzeniu) które mają normalnie osadzone liście na wierzchołku( w poziomie) a niżej ( tak jak na zdjęciu) liście są "płaczące", przyglądałem się tym liściom i nie zauważyłem by coś im dolegało.Tadeusz.
-------------------------------------------------------------
Zapraszam do ogrodu "Ranczo Nokły-Tadeusz48"
-------------------------------------------------------------
Zapraszam do ogrodu "Ranczo Nokły-Tadeusz48"
- maryann
- Od: 3 wrz 2007, o 14:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mnie to wygląda jakby je ktoś popkropił herbicydem typu Chwastox, Aminopielik. Nie doszło do jakiejś pomyłki albo sabotażu?
Hormonizowałaś je może 'zapylaczem' Betoxon?
Hormonizowałaś je może 'zapylaczem' Betoxon?
Tyle z patrzenia na ładnego,
co ze słuchania mądrego.
(Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Oslo w 2015 roku wykazały, że mózg uwalnia dopaminę do naszego organizmu, kiedy patrzymy na coś przyjemnego)
co ze słuchania mądrego.
(Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Oslo w 2015 roku wykazały, że mózg uwalnia dopaminę do naszego organizmu, kiedy patrzymy na coś przyjemnego)