Phalaenopsisy Oriona
Dzięki za tak szybkie odpowiedzi Uspokoiłyście mnie, bo już myślałam, że coś robię nie tak.
Muszę się pochwalic - dzisiaj zauważyłam, że drugi śpioszek zaczyna się budzic!!!! Przy korzeniach zrobiło się zgrubienie Nie liczę na żaden nowy pęd kwiatowy, wystarczy korzonek, byleby tylko rósł i było widac, że "żyje".
Dodam, że moja "śpiąca królewna" a raczej "królewicz" - bo na takiego mi wygląda drzemie od ponad pół roku.
A to dzisiejsze "przepychanki" parapetowe
Muszę się pochwalic - dzisiaj zauważyłam, że drugi śpioszek zaczyna się budzic!!!! Przy korzeniach zrobiło się zgrubienie Nie liczę na żaden nowy pęd kwiatowy, wystarczy korzonek, byleby tylko rósł i było widac, że "żyje".
Dodam, że moja "śpiąca królewna" a raczej "królewicz" - bo na takiego mi wygląda drzemie od ponad pół roku.
A to dzisiejsze "przepychanki" parapetowe
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Na początku - witaj na Forum
Prześliczne masz storczyki, aż miło popatrzeć na te wiosenne kolorki i ta duuuużą ilość kwiatów
Przyjmij i ode mnie życzenia imieninowe Joasiu imienniczko
Prześliczne masz storczyki, aż miło popatrzeć na te wiosenne kolorki i ta duuuużą ilość kwiatów
Przyjmij i ode mnie życzenia imieninowe Joasiu imienniczko
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
na razie tylko takie zdjęcie, bo na innych wygląda niepozornie ( grube łodygi sprawiają, że na zdjęciach wychodzi jak mała niuńka) W weekend zrobię sesję z pozostałymi wtedy będzie widać jego wielkość.
Kwiaty mają po około 9 cm ( czyli niewiele mniejsze od tego na zdjęciu) , pąków około 20. Oby nie opadły.
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.