Sosna Jefreya

Drzewa ozdobne
ondre
50p
50p
Od: 4 paź 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Sosna Jefreya

Post »

Czyli na tych dolnych gałęziach i na przewodniku z dołu, nowych przyrostów a co za tym idzie igieł już nie będzie :?: no to by dostała ładnego pokroju, bedzie musiała dużo urosnąć, tak myślę aby część zielona znacznie przekraczała część bezigłową... :(
Tomek_MM
500p
500p
Od: 6 mar 2009, o 13:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Będzie miała słońce to igły będą żyły długo, jak są mocno ocienione to nie żyją nawet tyle ile normalnie powinny. Ale igły zawsze będą tylko na tegorocznym przyroście, zeszłorocznym i jeszcze wcześniejszym z tym że każde o rok starsze będą rzadsze i mniej atrakcyjne wizualnie. Może posadź sobie ościstą, ona ma igły sprzed wielu lat wstecz nawet?
ondre
50p
50p

Post »

Mogłem jej tylko dać takie stanowisko jak na fotce :!: będzie tam mieć słońce całe rano gdzieś do 12tej, potem przerwa, a latem jeszcze przed zachodem. Myślę,że coś z niej uratuję. W każdym razie dziękuję Ci za zainteresowanie tematem. :roll:
krzychw
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 1 mar 2011, o 10:45

Post »

Jak sie ma ta sosenka po roku od przeprowadzki? Można jakąś fotke?
ondre
50p
50p

Post »

Po roku widać że się przyjęła w nowym miejscu. Niestety jej wygląd jest nie najlepszy. Straciła od przesadzenia jeszcze wiele igieł, a tegoroczny przyrost jest bardzo mały. Fotkę wstawię jak ją zrobię. Za jakiś tydzień. :(
krzychw
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 1 mar 2011, o 10:45

Post »

Nie należy sie zniechecać powinna się odchwycić, jak odbuduje korzenie. Odchorowuje przesadzenie a i zima była trudna.
Uwaga na susze wiosenną trzeba podlewać troche, bo to też moze powodować wcześniejsze zrzucanie igieł.
Warto zamiescić fotkę to udokumentuje całą operacje i pozwoli innym czerpać z tego doświadczenia wiedzę, na ktorą długo trzeba czekac.
ondre
50p
50p

Post »

Obrazek
To ta sosna, niestety dzień w którym to robiłem 30 10 2012 był jak styczniowy :roll:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Drzewa i krzewy OZDOBNE, pnącza”