Czy Halloween to tylko niewinna zabawa?

Humor, psychologia, podróże, pokrewne.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Czy Halloween to tylko niewinna zabawa?

Post »

Tomek-Warszawa pisze:Nic nie ma ale Ci odpowiedziałem na Twoje pytanie. Przebieranie dzieci za diabła to chyba nie zbyt dobry pomysł bo potem dziecko może sie wzorować na złych czynach i myśleć że to tylko zabawa. Lepiej zapobiegać złym rzeczom zanim będzie za późno.
I właśnie od tego jest rodzic aby odpowiednio wytłumaczyć dziecku .Nawet jeżeli teraz pobawi się w diabła może wiedzieć że on jest zły .
To od Nas rodziców zależy jak będzie postępowało dziecko w przyszłości .Chociaż czasami zdarza się że mimo usilnych starań rodziców dzieci schodzą na złą drogę .
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
Tomek-Warszawa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2008, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To może lepiej nie ryzykować i nie pozwalać dzieciom bawić się w takie zabawy.
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991

Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Tomku - za młody jesteś by matki uczyć wychowywania swoich dzieci.
Sam jesteś dzieckiem.
Awatar użytkownika
Tomek-Warszawa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jestem dzieckiem ale moi rodzice by mi nigdy nie pozwolili na takie zabawy jak Halloween (sami są przeciwni takiej zabawy dzieci)

Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15

Post »

To może nie pozwalać dziecku na wychodzenie na spacery bo może ktoś je potrącić lub zabić.
To może niech nie ma kolegów bo może wpaść w złe towarzystwo
to może niech nie chodzi do szkoły bo trafi się jakiś pedofil .
Tomku więcej przykładów ? W szklaną kulę dziecka też nie dam bo kula może pęknąć .
Twój argument nie przemawia do mnie .Wolę dziecku pozwolić pobawić się w przebieranki (nawet jak ma być przebrane w strój diabła ) i dużo z Nim rozmawiać .
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
Tomek-Warszawa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja jestem inaczej wychowywany niż Ty swoje dzieci wychowujesz ale jestem zadowolony z mojego wychowywania. Ja nawet nic nie widzę fajnego w tej zabawie Halloween. To może dla dla przedszkolaków ale nie dla mnie. Jak ktoś chce do niech się w to bawi razem z dziećmi ale mnie to jakoś nie bawi.

RafalW
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 1 lis 2012, o 08:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Administrator pisze:
Czy Tu w ogóle wiesz co piszesz ? Pomysł przyszedł później.... Dobre :;230
Kiedyś nie było szatana tak , tylko teraz nagle jest a kiedyś nie było ;:oj
Jak dla Ciebie nie różni się niczym wiara w bóstwa i bożki a wiara w Boga jedynego to nie powinienem się dziwić w zasadzie. :wink:
Biorac pod uwage to, ze biblia jest o wiele mlodsza od wiary poganskiej to tak, ten biblijny szatan nie istnial jeszcze kiedy nasza prawdziwa tradycja kwitla. Jestem ateista i dla mnie bog, bozki czy boginie to ta sama mitologia, wiec jezeli chcesz mnie tutaj osmieszac, to prosze bardzo. Osobiscie, ja nie nabijam sie z czyjejs wiary lub nie wiary, ale nie wiem co takiego smiesznego jest w poganstwie? Co za roznica czy wieze w bozki czy w gadajacego weza, lub niewidzialnego czlowieka ktory wie kiedy jestem zly a kiedy jestem dobry albo historyjki o lodziach ktore pomiescily wszystkie gatunki lub czlowieku ktory zyl w srodku ryby przez 3 dni a potem wyszedl i wszystko bylo w porzadku. A w mikolaja tez wierzysz? Wiec moze dystansu troche proponuje bo jedyna roznica miedzy chrzescijanstwem, do ktorego nasz narod byl zmuszony tysiac lat temu poprzez grozby i malzenstwa rozpustnych panujacych, a reszta mitologii jest to, ze chrzescijanstwo jest najmlodsze w tym wszystkim. A to, ze Ty nie rozumiesz ze nie jest to slowianska a w tym polska kultura to jest bardziej powodem do smiechu.
RafalW
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

Tomek-Warszawa pisze:
Zapomniałeś przykazania: NIE BĘDZIESZ MIAŁ BOGÓW CUDZYCH PRZEDE MNĄ.
a, no tak, bo jak ktos napisal 3000 lat temu ze przed ta ksiega mitow nie bylo innych to znaczy ze tak bylo! Gratulowac logiki. To tak jak Kolumb odkryl ameryke, tyle ze tam juz 7 milionow ludzi mieszkalo. Takie przekrecanie historii to nic nowego i co chwile sie trafia. Ot na przyklad kiedys mowili ze Pilsudski byl zly, potem dobry, no a teraz znowu nikt nie wie.

Pewnie tez nie wiesz ze mit Jezusa nie jest czyms orginalnym i ze na przyklad pojawia sie w Egipcie, gdzie Horus tez zmarl na krzyzu, zmartwychwstal trzy dni pozniej i mial 12 apostolow. Numer 12 przewija sie przez wszystkie mity - 12 greckich, rzymskich i polnocno eurpoejskich [Norskich] bogow. A najstarszy z nich pochodzi z Sumerji, kolebki cywilizacji ludzkiej z przed ponad 13, 000 lat. Ale Ty pewnie powiesz ze to niemozliwe bo zgodnie z biblia, to ziemia ma 6,000 lat. Proponuje troche pomyslec, moze ksiazek troche poczytac. Proponuje zaczac od starego i nowego testamentu, bo ja przestalem wierzyc jak przeczytalem.
Awatar użytkownika
Administrator
---
Od: 28 gru 2006, o 10:35
Kontakt:

Post »

Rafał, nie śmieję się z Twojego światopoglądu czy ateizmu bo to Twoja sprawa, a z braku logiki w poście bo albo w szatana się wierzy że jest albo że go nie ma. To wszystko. A tu czytam o jakiejś wersji która jest zupełnie nielogiczna - pojawienie się od jakiegoś niedawnego punktu czasowego, szatana.
Zastanawia mnie co chcesz udowodnić nam swoimi postami, do czego zmierzasz ?
Bo jeśli chcesz udowodnić że Boga nie ma to nie to miejsce w sieci i nie ten temat :wink:
Temat dotyczy zagrożeń dot. Halloween
Admin.
RafalW
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

Zagrozenia z punktu widzenia Halloween? A dlaczego nikt nie zwraca uwagi na to o czym wczesniej pisalem - kompletne zniszczenie prawdziwej polskiej kultury przez kosciol rzymsko katolicki? I dlaczego nikt nie wspomnial o Dziadach? Jakos ciezko polakom przychodzi zrozumienie tego ze chrzescijanstwo jest narzucona nam kultura. Nikomu nic nie chce udawadniac, ale po prostu podkreslic jedna z najwiekszych hipokryzji w tym kraju. Ludzie, ktorzy najczesciej wlasnie krytykuja innych za niszczenie polskiej i slowianskiej kultury, nie maja pojecia o tym, czym ona naprawde jest.

To tyle z mojej strony, juz dostalem ostrzezenie ze zle pisze ha ha... nie będę zmienial trzcionki bo dla mnie nie wazne jest jak, tylko co jest przekazane.
Awatar użytkownika
Administrator
---
Od: 28 gru 2006, o 10:35
Kontakt:

Post »

Nie będę komentował. Do widzenia. Każdy sobie oceni treść.
Niszczy to się akurat Kościół, z tego co widzimy , który zawsze w czasie największych prześladowań Polski, wojen był i pozostanie największą ostoją i nadzieją Polaków. Dlatego też z wdzięczności (np cud nad Wisłą , rozbiory i niewolę, z których wyszliśmy obronną ręką i wiele innych ) zawierzyli Polacy Maryi Polskę.
Admin.
mirzan
---
Od: 23 maja 2005, o 06:50

Post »

Zwycięstwo polskich wojsk nad rosyjskimi,nie jest zdarzeniem militarnym,historycznym,
ale religijnym? I tak teraz w szkołach uczą?
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

A kto tak twierdzi mirzan?
Czytaj ze zrozumieniem... jeszcze raz i jeszcze raz i jeszcze raz jak trzeba.... :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Strefa kreatywnego RELAKSU - Zagadki, humor, podróże, psychologia”