Róże Annes 77-część 3-ta miłość jest wieczna:)

Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże Annes 77-część 3-ta miłość jest wieczna:)

Post »

Coraz zimniej brrr no w poprzednim roku tak chłodno w październiku nie było ;:224
Słonko za oknem świeci,kurcze dalie trzeba jechać wykopać,może pojadę w środę?
Ma być cieplej,na to liczę,mam nadzieję,że nie zmarzły za bardzo...

Taruś cieszę się,że chwalisz Marię Theresię,First Lady mam dwie i ta starsza trzyma się dzielnie i cały sezon kwitnie ;:167

Madziu ciekawe czy jak pojadę w środę to będzie co ściąć do wazonu,pamiętam,że pięknie pod koniec października kwitł mi Eden,sprawdziłam to w swoich fotkach i tak było ;:108

Nutko dziękuję za kolejną pozytywną opinię co do Marii T,takich róż mi potrzeba :uszy

Maju chyba czas zimowy to najgorszy dla naszych królewien ;:224
Kopczyki,okrycia chuchanie i dmuchanie,a potem śledzenie pogody w tv,aby nóżki im nie zmarzły :;230
Co się nie robi,żeby móc cieszyć się pięknem róż ;:224
Muszę wybrać się do Castoramy po styropian,spróbuję przezimować jednego powojnika,jednego już uśmierciłam,może tym razem się uda?

First Lady

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pashmina sprzed 3 tygodni

Obrazek
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Słonko świeci?
Coraz zimniej?
U nas od soboty śnieg leży :lol:
Dzisiaj chwilami tak sypało, że nie dało się iść, moje biedne maluszki prześniegowało na dziesiątą stronę w drodze powrotnej ze szkoły.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu u mnie już po śniegu,słonko grzeje i wydaje się lato za oknem,ale to złudny widok ;:108

Jeden z dołków czeka na różę...jeszcze nie wiem jak je posadzić ;:224
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Aniu :wink: z przyjemością przejrzałam Twoje wątki. Piękny i różnorodny masz ogród. ;:oj
U mnie większość róż ma już poprzemarzane kwiatki, a Twoje mają jeszcze szanse dłużej kwitnąć. :lol:
Marzy mi się Pashmina. Muszę się o nią postarać. ;:108
Bardzo Ci współczuję straty tylu róż po ostatniej zimie, ;:168 nie myślałam , że w Twoich stronach też róże są zagrożone. :shock:
:wit
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Chyba to jest miejsce, gdzie powinnam bywać! Forum jest stanowczo za duże :;230 , bo dopiero Cie znalazłam teraz. Masz piekną kolekcję róż (robisz im świetne zdjęcia). No i dalie - moja pierwsza miłość do grobowej deski! Podziwiałam Twoją Cafe au Lait!!! Ta co rosła na oborniku! :;230 Odwdzięczyła się bestia! ;:108
Popatrzałam na First Lady! Miałam z nią trochę przebojów w tym roku, ale myślę, że przyszły rok będzie lepszy!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Krysiu :wit

Do końca nie wierzyłam,czy to możliwe,żeby w moim klimacie wymarzło mi tyle róż? A jednak tak ;:14
Tłumacze sobie to tak,że były to żółte róże,a one są słabe i tak postanowiłam nie kupować słoneczek.
Ale tak naprawdę i landrynkowe i czerwone przemarzły,więc tak naprawdę nie ma to znaczenia.
Malymi kroczkami staram się uzupełniać powstałe braki.Cały czas mam nadzieję,że taka zima się nie powtórzy.
Dołki mam już wykopane,teraz czekam na nowe mieszkanki ;:65
Pashminę polecam ,bo jest tego warta,to inna róża,wyjątkowa,piękna sama w sobie ;:224

Pozdrawiam:)

Witaj Miłka u mnie :wit Cieszę się,że znalazłaś mój wątek ;:108 Rzeczywiście forum jest ogromne i nie sposób wszystkich wątków przejrzeć ;:185
Dalie są bardzo ciekawe i nie sprawiają mi żadnych kłopotów,lubię takie rośliny ;:224
Cafe au Lait to wielkolud,ale nie dziwne skoro dostała obornika,że hej ;:108
First Lady da radę,ona potrzebuje sporo czasu na zaklimatyzowanie się,zobaczysz jeszcze będziesz się nią cieszyć :uszy

Dzisiaj pojechałam na działkę wykopać brakujące 5 dołków.Sama przyjemność,lstopad,a ja łopatą wywijam aż miło.
Miałam mało czasu,powinnam jeszcze liście pograbić,bo sporo ich opadło,porobiły się ogromne kopce pod drzewami ;:224

James Galway ani trochę nie przejmuję się listopadową pogodą,kwitnie w najlepsze,to mi się podoba,co za róża i na dodatek zdrowa jak rydz ;:63

Obrazek

Obrazek

First Lady gdzieniegdzie plamki dorwały,ale i tak sobie nieźle radzi ...

Obrazek

William Christie wytworzyła nowe pąki już dwa tygodnie temu i ani jej się śni zakwitnąć :;230

Obrazek

Pastella ;:167

Obrazek

Bougle de Neige ma sporo pąków...ładne kuleczki

Obrazek

Veichelblau to dopiero szalona róża,nie mogłam się dziś nadziwić,gdzie ona do góry wystrzeliła? Na samym końcu gruszy i jeszcze nie powiedziała stop...gruszki w towarzystwie roży :;230

Obrazek

Pozdrawiam wszystkich w oczekiwaniu na róże ;:65
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Aniu,
moja First Lady okropna w tym roku, nie służy jej nowe miejsce, lub odchorowuje przeprowadzkę.... ;:219
Jamesa G. obserwuję już w kilku wątkach, czy on jest naprawdę aż tak cudowny, jak wygląda?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko James Galway jest warty uwagi,kwiaty po brzegi wypełnione płatkami ;:167
To dzisiejsze zdjęcie jeszcze ciepłe,w listopadzie a jakie ma kwiaty.Reszta moich róż tak ładnie nie wygląda.
Dziś poobcinałam kwiaty przesiąknięte deszczem,smutno wyglądały ;:224
A JG uśmiechał się do mnie z daleka i lekko zdziwiony moim zdziwieniem,że jednak można jeszcze cieszyć oko w jesiennej szacie :uszy
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Aniu :wink: też już u kilku osób w wątkach zwracam uwagę na piękny kwiat Jamesa Galway.
Sprawdziłam na HMF, że nadaje się do strefy od 6. Czy już zimował u Ciebie ?
Dla siebie staram się sprowadzać róże conajmniej ze strefą 5.
U mnie dla odmiany teraz jeszcze jakieś kwiaty mają właśnie róże z odcieniem żółtego, takie jak Graham Thomas, Charles Austin, a nawet jeszcze Polka. Z różowych usiłuje kwitnąć jeszcze Mary Rose.
:wit
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Taaaaaak, dziękuję za szybką odpowiedź.....w sumie, to chyba naiwna spodziewałam się..... no to mam uno problemo ;:224 : kiedy, gdzie i jakim cudem go mieć u siebie :;230
Bo jak już mi wejdzie jakaś róża do głowy, to nie ma przebacz...chyba już mi zostanie....
Ostatnio nawet zastanawiałam się, czy traw spod okna nie zlikwidować, wszystko przez ten śnieg :wink:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aniu, masz cudowne róże, większość mam na liście marzeń lub świeżo posadzone w ogrodzie ;:173
Mam pytanie odnośnie Sweet Juliet i William Morris - one katalogowo maja mieć do 120 cm, a jak u Ciebie? Na brzeg rabaty nie będą się pewnie nadawać? James Galway cudowny ;:167
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Historia mojej First Lady nie jest związana z jej zdrowiem czy wigorem, bynajmniej. Zamówiłam ją w szkółce. Dostałam. Jak zakwitła - okazało się, że to inna róża. Reklamacja została uznana i dostałam nową First Lady. Tamtej nie zwracałam, bo już rosła i szkółka nie chciała jej z powrotem. No i .... zakwitła po raz drugi ;:173 Tym razem kwiat był zupełnie inny i podejrzewam, że to jednak ... First Lady.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

First Lady potrafi być bardzo zmienna, tzn jej kwiat ;:224
Ja swoją w tym roku oglądałam z każdej strony z niedowierzaniem, kilkakrotnie...mam zdjęcia, jako wspomagacz pamięci - dowód ;:224
Pozdrawiam
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”