Działka nr 30 - safiori
Moja działeczka stepowieje
przez ten żar lejący się z nieba. Nawadnianie ruszyło pełną parą. Ja mam dosyć mocno zacienioną działkę ale ziemia licha piaszczysta więc cala woda przelatuje jak przez gąbkę. Nawet turki poskrecały liscie z braku wody i nadmiaru słońca. Róże przygotowuja się pełnego rozkwitu , juz nie mogę się doczekać jak otworzą pączki.

- ewkapaw
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tak to już jest . U nas w Szczecinie też susza . W maju prawie nie padało , jeśli się nie mylę to tylko 2 razy . Staram się jak mogę podlewać , ale to jak kropla w morzu . Miejmy nadzieję że i na nasze regiony przyjdzie łagodna fala opadów , które przyniosą naszym roślinkom ulgę . 

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
W Poznaniu juz sie ochłodziło i zaczyna sie chmurzyć wie pewnie w koncu spadnie tem wyczekiwany deszcz
pokażę jeszcze moje naparstnice w pełni rozkwitu

Róże okrywowe też zaczynają kwitnąć
Ostróżki

pączki lilii wodnych których kwiatami się nie nacieszę bo teraz w tygodniu będą kwitły a jak pojadę na weekend to już ich nie będzie
prześlicznie pachnące goździki

pokażę jeszcze moje naparstnice w pełni rozkwitu

Róże okrywowe też zaczynają kwitnąć

Ostróżki

pączki lilii wodnych których kwiatami się nie nacieszę bo teraz w tygodniu będą kwitły a jak pojadę na weekend to już ich nie będzie

prześlicznie pachnące goździki

Naparstnice rzeczywiście niesamowite a w połączeniu z ostróżkami... rewelacja.
Powiększyłam sobie zdjęcie z różami okrywowymi (z fioletowym wielkim kwiatem)
Powiedz mi, czy lilie po prawej stronie, które niedługo zakwitną też są białe?
Bardzo fajny kącik fioletowy kącik z misą ale.. co rośnie pod misą? Chyba nie datury (choć tak wygląda)
Fajne rozwiązanie z bukszpanem dookoła róż i złocieni. Super !
Powiększyłam sobie zdjęcie z różami okrywowymi (z fioletowym wielkim kwiatem)
Powiedz mi, czy lilie po prawej stronie, które niedługo zakwitną też są białe?
Bardzo fajny kącik fioletowy kącik z misą ale.. co rośnie pod misą? Chyba nie datury (choć tak wygląda)
Fajne rozwiązanie z bukszpanem dookoła róż i złocieni. Super !
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
liska Te lilie są żółte i powinny być różowe z białym ale nie wiem czy te różówe będą bo zimą jakiś zwierz bygrzebał bulwki i nie wiem czy czasem nie przymarzły. Białe lilie do stała od sąsiadki ale juz drugo rok na wiosnę wyrastają a potem giną i nie ma kwiatów, zupełnie nie mogę rozszyfrować co się z nimi dzieje, już nawet je przesadziłam i w tym roku znowu powtórka. Obok tej misy stała begonia ale musiałam ją przstawić bo słońce spaliło jej 2 liście. Jak zakwitnie obfocę ją 

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jestem u Ciebie z rewizytą. Muszę przyznać, że masz piękną działkę, pełną kwiatów. Mam pytanie, czy jest na działce miejsce na część warzywną, czy już nie ma. Pozdrawiam Tadeusz.
------------------------------------------------------------------------------------------
Zapraszam do mojego ogrodu "Ranczo Nokły-Tadeusz48"
------------------------------------------------------------------------------------------
Zapraszam do mojego ogrodu "Ranczo Nokły-Tadeusz48"