Ravioli w paski, czyli kuchnia na kolorowo
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 961
- Od: 20 wrz 2010, o 07:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Wielkopolska
Re: Ravioli w paski, czyli kuchnia na kolorowo
Bardzo apetycznie przygotowane.No i ten wkład pracy własnej.Podziwiam osoby lubiące gotować.
- Sosenki4
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 6846
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: łódzkie
Re: Ravioli w paski, czyli kuchnia na kolorowo
w poszukiwaniu ogrodu, trafiłam do kuchni i wsiąkłam kompletnie. Karkówkę będę pewnie popełniać w weekend, mam M na stanie, to go może zaskoczę
Re: Ravioli w paski, czyli kuchnia na kolorowo
Witaj Cantati!
Ja Cię już chciałam w ogrodach szukać a Ty buszujesz i jeszcze takie cuda wyrabiasz w kuchni
Co jedno danie to ciekawsze
Już za mną ta karkóweczka zaczyna łazić... A jeszcze ryż w jakiej formie dodany
No po prostu cudności!!
Ja Cię już chciałam w ogrodach szukać a Ty buszujesz i jeszcze takie cuda wyrabiasz w kuchni
![ojoj ;:oj](./images/smiles/ojoj.png)
![Smile :)](./images/smiles/icon_smile.gif)
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
Re: Ravioli w paski, czyli kuchnia na kolorowo
oo następna karkóweczka ciekawa...Mam tylko pytanie czy ta kapusta ma być ukrojona cała jak ,,plaster,, czy poszatkowana na 1 cm-owe wiórki? Ależ to musi być pyszne danie ![super2 ;:215](./images/smiles/thumbup.gif)
![super2 ;:215](./images/smiles/thumbup.gif)
- imwsz
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 5120
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Bydgoszcz
Re: Ravioli w paski, czyli kuchnia na kolorowo
Witaj Pesteczko po wojażach
Już odpowiadam może coś nie tak ujęłam - kapusty czerwonej nie szatkujemy, do naczynia wkładamy takie okrągłe plastry, jeśli kapusta mniejsza, lub połówki.
U mnie eM zjada karkówkę z dodatkiem kapusty a ja kapustę z dodatkiem mięsa![Wink :wink:](./images/smiles/icon_wink.gif)
eMa siostra próbowała jeszcze robić karkówkę z kapustą kiszoną.
Tu już ona jest poszatkowana i tak samo się przekłada "na stojąco" lub "na wpół leżąco".
Jadłam ale mi osobiście bardziej smakuje ta z czerwoną kapustą, jest delikatniejsza![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
![kiss ;:196](./images/smiles/kiss.gif)
Już odpowiadam może coś nie tak ujęłam - kapusty czerwonej nie szatkujemy, do naczynia wkładamy takie okrągłe plastry, jeśli kapusta mniejsza, lub połówki.
U mnie eM zjada karkówkę z dodatkiem kapusty a ja kapustę z dodatkiem mięsa
![Wink :wink:](./images/smiles/icon_wink.gif)
eMa siostra próbowała jeszcze robić karkówkę z kapustą kiszoną.
Tu już ona jest poszatkowana i tak samo się przekłada "na stojąco" lub "na wpół leżąco".
Jadłam ale mi osobiście bardziej smakuje ta z czerwoną kapustą, jest delikatniejsza
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- AAleksandra
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 2782
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: okolice Wrocławia
Re: Ravioli w paski, czyli kuchnia na kolorowo
Łoł, łoł, łoł Dorotko
Ależ Ty pyszności w tej kuchni gotujesz
Rawioli rzuciło mnie na kolana. Trochę pracochłonne, ale już sobie wyobrażam zdziwione miny moich gości w porze kolacji wigilijnej gdy takie pasiaste na stół wniosę
To drugie z ryżem też rewelacja. Muszę tylko mięsa na warzywa pozamieniać. U Ciebie to oczami także się je ![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
![ojoj ;:oj](./images/smiles/ojoj.png)
![ojoj ;:oj](./images/smiles/ojoj.png)
Rawioli rzuciło mnie na kolana. Trochę pracochłonne, ale już sobie wyobrażam zdziwione miny moich gości w porze kolacji wigilijnej gdy takie pasiaste na stół wniosę
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- mietka
- 50p
- Posty: 97
- Od: 28 sie 2012, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Gubin woj.Lubuskie
Re: Ravioli w paski, czyli kuchnia na kolorowo
Witaj Dorotko,w myślach powiedziałam "i po co ja tu weszłam"Takie pyszności to tylko mistrzowie robią,ja nawet nie śmiem zaczynać,jestem nerwusem i jak kiedyś kapusta na gołąbki się rozwalała to posiekałam ją ze złości i wymieszłam z tym farszem i do gara ciepłam,i miałam gołąbki granatem bite.Nawet to było smaczne.Teraz po latach już umiem robić kapuche ale zawsze zostaje ta mała główeczka to ją siekam i miesza
m z resztą farszu i mam to co kiedyś,i wspomnienia nie umierają. ![;:3](./images/smiles/slonko2.gif)
![;:3](./images/smiles/slonko2.gif)
![;:3](./images/smiles/slonko2.gif)
Pozdrawiam Danuta
Mój kawałek szczęścia.
Mój kawałek szczęścia.
- cantati
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 2120
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Świętokrzyskie
Re: Ravioli w paski, czyli kuchnia na kolorowo
Iwonko, witaj
Dziękuję za odwiedziny i za miłe słowa, zapraszam częściej ![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
Marzenko
, cieszę się bardzo, że zaglądnęłaś i mam nadzieję, że będziesz wpadać częściej
M zaskocz koniecznie i daj cynka jaka była reakcja
Sirrah, witaj! Dzięki
Ależ się cieszę, że Cię widzę
Zimową porą buszuję po kuchni, na wiosnę planuję całkowity remanent w ogrodzie, to będę dokumentować w wątku ogrodowym ? mam nadzieję![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
Aldonko, karkówka z kapustą przepisu Iwonki pyyyyycha! Iwonko, zrobiłam wczoraj na obiad, udusiła się super w bulionie, zrobił się pyszny sosik, podałam z kluskami śląskimi. A najfajniejsze jest to, że od momentu wyjęcia mięsa z lodówki do chwili wstawienia dania do piekarnika mija może ze 3 minuty
Superekspresowe i pyszne danie, jeszcze raz dzięki wielkie za przepis
Olu, witaj
Cieszę się, że Ci przepisy przypadły do gustu
Pasiaste w sumie są tylko trochę bardziej pracochłonne niż zwykłe pierożki, z pierwszym plackiem mi trochę zlazło, zanim załapałam, że najważniejsze jest nie przesadzić z ilością wody smarując ciasto, równo pociąć i ściśle poukładać kolorowe paski na jasnym placku
Drugi płat poszedł już ekspresowo ![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
Mięso można zastąpić farszem serowo-szpinakowym np., a w arancini np. pieczarkami![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
Danusiu witam
i zapraszam
Pomysł na siekane gołąbki świetny Czasem trzeba się wyżyć i odstresować
Ja też nerwus, że hej ![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
![heya :wit](./images/smiles/witaj.gif)
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
Marzenko
![kiss ;:196](./images/smiles/kiss.gif)
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
Sirrah, witaj! Dzięki
![Smile :)](./images/smiles/icon_smile.gif)
![kiss ;:196](./images/smiles/kiss.gif)
Zimową porą buszuję po kuchni, na wiosnę planuję całkowity remanent w ogrodzie, to będę dokumentować w wątku ogrodowym ? mam nadzieję
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
Aldonko, karkówka z kapustą przepisu Iwonki pyyyyycha! Iwonko, zrobiłam wczoraj na obiad, udusiła się super w bulionie, zrobił się pyszny sosik, podałam z kluskami śląskimi. A najfajniejsze jest to, że od momentu wyjęcia mięsa z lodówki do chwili wstawienia dania do piekarnika mija może ze 3 minuty
![super2 ;:215](./images/smiles/thumbup.gif)
![kiss ;:196](./images/smiles/kiss.gif)
Olu, witaj
![kiss ;:196](./images/smiles/kiss.gif)
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
Mięso można zastąpić farszem serowo-szpinakowym np., a w arancini np. pieczarkami
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
Danusiu witam
![heya :wit](./images/smiles/witaj.gif)
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
![super2 ;:215](./images/smiles/thumbup.gif)
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
Pozdrawiam, Dorota
- RomciaW
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 5311
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Łódź
Re: Ravioli w paski, czyli kuchnia na kolorowo
Wpisuję się, żeby sobie zaznaczyć .............takie piękne pyszności
W wolnej chwili poczytam i pościągam
![brawo ! ;:138](./images/smiles/clap.gif)
![brawo ;:63](./images/smiles/smile071.gif)
![brawo ;:63](./images/smiles/smile071.gif)
![brawo ! ;:138](./images/smiles/clap.gif)
![brawo ! ;:138](./images/smiles/clap.gif)
Re: Ravioli w paski, czyli kuchnia na kolorowo
Oj już czuje zapach jaki się unosi w kuchni.W ogóle kapusta w takich pieczonkach i zapiekankach pysznie smakuje.Koniecznie wypróbuje ten przepis.
Z kapusty modrej robie jednogarnkowe danie z dodatkiem wędzonego kurczaka i też jest niesamowicie dobre.
Kapuste modrą poszatkować,zagotować i odlać.Dodać odrobine octu żeby kapusta nie straciła koloru,cebulę,ziele angielskie ,pieprz sól cukier,garść rodzynek,śliwki lub jabłuszko pokrojone w większe cząstki W to wkładamy wędzone części kurczaka(co kto kupi)Podlewam lekko białym winem lub wodą i dusimy na maleńkim ogniu.Podajemy z ziemniakami,kopytkami lub kluskami śląskimi.Kapusta najdzie wędzonką ,a mięsko będzie soczyste.Bardzo lubimy tą potrawę.Syta,pieknie wyglada na talerzu i mało pracochłonna.
Z kapusty modrej robie jednogarnkowe danie z dodatkiem wędzonego kurczaka i też jest niesamowicie dobre.
Kapuste modrą poszatkować,zagotować i odlać.Dodać odrobine octu żeby kapusta nie straciła koloru,cebulę,ziele angielskie ,pieprz sól cukier,garść rodzynek,śliwki lub jabłuszko pokrojone w większe cząstki W to wkładamy wędzone części kurczaka(co kto kupi)Podlewam lekko białym winem lub wodą i dusimy na maleńkim ogniu.Podajemy z ziemniakami,kopytkami lub kluskami śląskimi.Kapusta najdzie wędzonką ,a mięsko będzie soczyste.Bardzo lubimy tą potrawę.Syta,pieknie wyglada na talerzu i mało pracochłonna.
Re: Ravioli w paski, czyli kuchnia na kolorowo
Szalej Cantati w kuchni, można się napatrzeć (i ślinotoku przy okazji nabawić) i jeszcze co nieco do siebie przekopiować
A na wiosenny remanent w ogrodzie nie mogę się doczekać - niby też mnie to czeka ale jakoś zabrać się za to nie mogę, bo na działkę jednak kawałeczek...
![Wink :wink:](./images/smiles/icon_wink.gif)
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Posty: 7430
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Łódź
Re: Ravioli w paski, czyli kuchnia na kolorowo
Ale zrobiłam się głodna
Myślałam że coś na jutro zrobię bo M urodziny ale dzieci mi zakazały bo robią sushi a córka gotuję babkę
A ja nic ![;:7](./images/smiles/hello.gif)
![;:7](./images/smiles/hello.gif)
![poklon ;:180](./images/smiles/notworthy.gif)
![;:7](./images/smiles/hello.gif)
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- imwsz
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 5120
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Bydgoszcz
Re: Ravioli w paski, czyli kuchnia na kolorowo
Dorotko to się cieszę, że smakowało
Ja właśnie lubię takie szybkie a za razem dobre przepisy.
Właśnie zakupiłam karkóweczkę i paprykę względem Twego przepisu
Tylko pytanie czy może robiłaś ją też z grzybami zbieranymi w lesie czy muszą być pieczarki (zawsze to inny smak)?
Ilona
![kiss ;:196](./images/smiles/kiss.gif)
Ja właśnie lubię takie szybkie a za razem dobre przepisy.
Właśnie zakupiłam karkóweczkę i paprykę względem Twego przepisu
Tylko pytanie czy może robiłaś ją też z grzybami zbieranymi w lesie czy muszą być pieczarki (zawsze to inny smak)?
Ilona
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny