Hosta foto rok 2008
- zielono mi
- 500p
- Od: 26 maja 2008, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Andrzeju możesz zdradzić tajemnicę jakim aparatem robisz swoje zdjęcia? Przypuszczam że jest to dobry, drogi aparat ma super funkcję makro. Ja swoje zdjęcia robię komórką , zbliżenia robi w miarę dobre, ale pozostałe zdjęcia są kiepskiej jakości. Przydał by się nowy aparat ale nie wiem co wybrać, jestem zielona w tym temacie.paco pisze:W takim razie jeszcze jedna kropla ode mnie.
Jak super "nawoskowany" jest ten liść
Pozdrawiam Jola
- paco
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 gru 2006, o 20:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Oczywiście - nie jest to tajemnicą.
I nie jest to jednak aparat z górnej półki - choć jak na potrzeby amatora jest według mnie super.
Jest to Olimpos SP-550UZ
Matryca7.1
Optical zoom- 18X
Digital zoom 5X
Podwójna stabilizacja obrazu.
fotografia ze zbliżenia
I to co najważniejsze możliwość fotografowanie z super zbliżeniem - od 10mm.
I jeszcze trochę innych "bajerów"
Jak kupiłem go w promocji za 800 PLN
Dostępny w sklepach w cenie od 1200 do 1800 PLN. (straszna rozbieżność i nie wiem dlaczego).
I nie jest to jednak aparat z górnej półki - choć jak na potrzeby amatora jest według mnie super.
Jest to Olimpos SP-550UZ
Matryca7.1
Optical zoom- 18X
Digital zoom 5X
Podwójna stabilizacja obrazu.
fotografia ze zbliżenia
I to co najważniejsze możliwość fotografowanie z super zbliżeniem - od 10mm.
I jeszcze trochę innych "bajerów"
Jak kupiłem go w promocji za 800 PLN
Dostępny w sklepach w cenie od 1200 do 1800 PLN. (straszna rozbieżność i nie wiem dlaczego).
Pozdrawiam, Andrzej
Nasz ogród,
Nasz ogród,
- zielono mi
- 500p
"Podwójna stabilizacja obrazu.
fotografia ze zbliżenia
I to co najważniejsze możliwość fotografowanie z super zbliżeniem - od 10mm. "
To jest to czego szukam , extra ale gdzie takie promocje robią , za 800 też bym kupiła, ale 1200 w sezonie gdzie trochę funduszy wsiąka w ziemię to trochę dużo , ale śliczne dzięki za poradę muszę poszukać w necie może gdzieś go upoluję
na razie spokojnej nocy Jola
fotografia ze zbliżenia
To jest to czego szukam , extra ale gdzie takie promocje robią , za 800 też bym kupiła, ale 1200 w sezonie gdzie trochę funduszy wsiąka w ziemię to trochę dużo , ale śliczne dzięki za poradę muszę poszukać w necie może gdzieś go upoluję
- raistand
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2007, o 20:28
Niestety zauważyłem u siebie to samo...lila31 pisze:Muszę się zgodzić z Twoją teorią i praktyką. Dla "paseczków" musi być odpowiednie tło, a ono może być tylko z odmian jednokolorowych.Pidżama pisze:... przy sporej ilości odmian zaczyna się poszukiwanie czegoś dla stonowania... i potem już liście z falbankami, wymarszczeniami, "pudrem" ... pochłaniają bez reszty
Chociaż.... pewnie z czasem, zacznę to tło cenić bardziej.
W obecnej chwili, oprócz paseczków, zaczyna mnie fascynować faktura liści.
Czy to jest już następny etap "hostomanii"?
Patrzę na moje pstrokacizny i coraz bardziej zaczynam doceniać te w spokojnych kolorach za to z grubymi, eleganckimi, pofalowanymi liśćmi.
Ech...
- raistand
- Od: 18 mar 2007, o 20:28
Za 800 można trafić na Allegro (używany)zielono mi pisze:"Podwójna stabilizacja obrazu.
fotografia ze zbliżenia
BTW Jak tak popatrzę na dzisiejsze ceny i pomyślę ile zapłaciłem za mojego A510...
- zielono mi
- 500p
Na razie muszę zadowolić się swoją komórką, ale i tak uwielbiam je fotografować,
a teraz kilka moich fotek
Frances Whilliams u mnie od 3 lat
Golden Tiara 2 rok
Lady Isobell Barnett 2 rok
Queen Josephine 2 rok
June 2 rok
Green Gold 1 rok
Northern Exposure1 rok
i moja Sieboldiana z nasion w tym miejscu 3 rok (ale u mnie od 10 lat)
Może w tym roku kupię aparat to wtedy moje zdjęcia będą dużo lepsze.
Może ktoś z Was ma ciekawe doświadczenia jeśli chodzi o funkie z siewu (zajęcie dla super cierpliwych) ja raz spróbowałam ale nie potrafię cierpliwie czekać
Pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów
Jola
Frances Whilliams u mnie od 3 lat
Golden Tiara 2 rok
Lady Isobell Barnett 2 rok
Queen Josephine 2 rok
June 2 rok
Green Gold 1 rok
Northern Exposure1 rok
i moja Sieboldiana z nasion w tym miejscu 3 rok (ale u mnie od 10 lat)
Może w tym roku kupię aparat to wtedy moje zdjęcia będą dużo lepsze.
Może ktoś z Was ma ciekawe doświadczenia jeśli chodzi o funkie z siewu (zajęcie dla super cierpliwych) ja raz spróbowałam ale nie potrafię cierpliwie czekać
Pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów
Jola
- śnieżka
- Od: 2 wrz 2007, o 12:53
Na brakującą kwotę- zawsze można poprosić rodzinę o zrzutkę w ramach jakiegoś okolicznościowego prezentuzielono mi pisze:"Podwójna stabilizacja obrazu.
fotografia ze zbliżenia
[quote="zielono mi"]Na razie muszę zadowolić się swoją komórką, ale i tak uwielbiam je fotografować,
Green Gold 1 rok
Jolu, to nie jest Green Gold, trudno orzec na chwilę obecną czy to Wide Brim czy Honeysong czy jeszcze coś innego, ale Green Gold z całą pewnością nie.
Właśnie, to na pewno nie Green Gold
Green Gold 1 rok
Jolu, to nie jest Green Gold, trudno orzec na chwilę obecną czy to Wide Brim czy Honeysong czy jeszcze coś innego, ale Green Gold z całą pewnością nie.
Właśnie, to na pewno nie Green Gold
Beata
- zielono mi
- 500p
Beatko kupowałam ją w marcu ubiegłego roku na allegro , dobrze że mówisz dla pewności pokażę jeszcze dwa zdjęcia . pierwsze z początku maja ubiegłego roku i drugie zrobione dzisiaj
Trzecie z końca sierpnia, makabra po gradobiciu
Popatrz i zdecyduj , w najgorszym wypadku zielone jabłuszko będzie miało koleżankę, po obejrzeniu Stained Glass doszłam do wniosku że szukamy dalej
Pozdrowiam Jola
Trzecie z końca sierpnia, makabra po gradobiciu
Popatrz i zdecyduj , w najgorszym wypadku zielone jabłuszko będzie miało koleżankę, po obejrzeniu Stained Glass doszłam do wniosku że szukamy dalej
Pozdrowiam Jola