na to masę makową a na to sernik:
Sernik:
wiadereczko sera
szklanka cukru
2 budynie śmietankowe albo waniliowe
1,5 szklanki mleka
6 żółtek
6 białek
pół szklanki oleju
cukier waniliowy
rodzynki [niekoniecznie, jak ktoś lubi z rodzynkami to tak
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
zapach albo waniliowy albo cytrynowy [rzecz gustu]
Wszystko oprócz białek i rodzynek zmiksować [ja w malakserze robię], z białek ubić pianę delikatnie wymieszać i wylać na masę - powrzucać rodzynki i do pieca. Piec godzinę w 180 stopniach z termoobiegiem.
uważaj bo może być grube -to najwyżej nie cały ser wylejesz, bo ja robię bez masy makowej i z kg sera to wychodzi pełna, głębsza blacha.
Proste, łatwe i przyjemne a przy tym pychota. Jak Ci zostanie sera to zawsze możesz jeszcze trochę ciasta ugnieść i zrobić zwykły sernik.