Róże Annes 77-część 3-ta miłość jest wieczna:)
- majka411
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Róże Annes 77-część 3-ta miłość jest wieczna:)
Ania, ładne sadzonki, jakie odmiany zamówiłaś.
Charles Austin, ależ ta róża mi się podoba. Ciągle szukam sadzonki tej wypasionej.
Charles Austin, ależ ta róża mi się podoba. Ciągle szukam sadzonki tej wypasionej.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Sadzonki dorodne i piękne , niech zdrowo rosną
Charles Austin przepiękna, jak ja żałuję, że nie mam gdzie róż sadzić już mi przeszło pozimowe obrażenie się na nie
Charles Austin przepiękna, jak ja żałuję, że nie mam gdzie róż sadzić już mi przeszło pozimowe obrażenie się na nie
Zaszalałam ostatnio z zakupami we Floribundzie - kupiłam 13 odmian, wszystkie posadziłam tydzień temu:
Port Sunlight (Auslofty), Louis Odier, Charlotte (Auspoly), Aachener Dom (Maicapinal, Chopin, Peace (Madame A.Mailland), Pink Peace (Meibil), Barock, Chippendale, Venrosa, Lavender Lassie, Charles Darwin (Auspeet), The Pilgrim (Auswalker).
Port Sunlight (Auslofty), Louis Odier, Charlotte (Auspoly), Aachener Dom (Maicapinal, Chopin, Peace (Madame A.Mailland), Pink Peace (Meibil), Barock, Chippendale, Venrosa, Lavender Lassie, Charles Darwin (Auspeet), The Pilgrim (Auswalker).
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Annes, śliczne te sadzoneczki Ja też zapytam co trzeba kupić, żeby to dostać z F i jeszcze dziś wysyłam zamówienie
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Maju zamówiłam z F Princesse Alexandra of Kent,Geoff Hamilton i Queen of Sweden
Żałuję bardzo,że tak mało,mogłam domówić Louise Odier ,przecież ja ją naprawdę uwielbiam za to bujne kwitnienie
Ciągle sobie tłumaczę,że nie można mieć ich wszystkich i pozostaje oglądanie pięknych w wątkach forumowiczów
Charles Austin....hmmm ale jak znaleźć tą wypasioną? Ja kupiłam w ciemno i daje radę
Aguś sadzonki dorodne co cieszy ...mam nadzieję,że przyjmą się bez szwanku
Fajnie,że Ci przeszło,ja tez byłam zła na nie,a może na zimę,która wymiotła połowę moich księżniczek.
Powoli zastępuję je nowymi,wszystkie kocham kwiaty,ale róże no po prostu są niezastąpione
Amelia widzę,że Ty hamulców nie miałaś,jak zamawiać to zamawiać
Ładne odmiany,ciekawa jestem jak Ci zakwitnie Lavender Lassie
The Pilgrim tak ładnie się u mnie zapowiadał,a po zimie puścił kilka małych pędzików i w ciągu kilku dni zamarł całkowicie
Unikam go teraz jak ognia
Kasiu co będziesz zamawiała?
William Morris
Żałuję bardzo,że tak mało,mogłam domówić Louise Odier ,przecież ja ją naprawdę uwielbiam za to bujne kwitnienie
Ciągle sobie tłumaczę,że nie można mieć ich wszystkich i pozostaje oglądanie pięknych w wątkach forumowiczów
Charles Austin....hmmm ale jak znaleźć tą wypasioną? Ja kupiłam w ciemno i daje radę
Aguś sadzonki dorodne co cieszy ...mam nadzieję,że przyjmą się bez szwanku
Fajnie,że Ci przeszło,ja tez byłam zła na nie,a może na zimę,która wymiotła połowę moich księżniczek.
Powoli zastępuję je nowymi,wszystkie kocham kwiaty,ale róże no po prostu są niezastąpione
Amelia widzę,że Ty hamulców nie miałaś,jak zamawiać to zamawiać
Ładne odmiany,ciekawa jestem jak Ci zakwitnie Lavender Lassie
The Pilgrim tak ładnie się u mnie zapowiadał,a po zimie puścił kilka małych pędzików i w ciągu kilku dni zamarł całkowicie
Unikam go teraz jak ognia
Kasiu co będziesz zamawiała?
William Morris
- robaczek_Poznan
Cudny ten William Mój się moczy w wannie...
Princess Alexandrę i Queen of Sweden też mam z Flo - pytałam o Twoje sadzonki, bo bardzo ładne przyszły. Moje zamówienie już zrealizowane, a różyczki posadzone
Princess Alexandrę i Queen of Sweden też mam z Flo - pytałam o Twoje sadzonki, bo bardzo ładne przyszły. Moje zamówienie już zrealizowane, a różyczki posadzone
- Annes 77
Kasiu z FLo są moje sadzonki
Super,że zamówiłaś Williama Morrisa...ja mam słabość do Williamów
Super,że zamówiłaś Williama Morrisa...ja mam słabość do Williamów
- majka411
Mój William od Petrovica rósł sobie w gąszczu innych i nie nacieszyłam się nim w tym sezonie.
Kwiatki miał, ale one mocno się przewieszały i zdjęcia nie bardzo mogłam cyknąć.
Ania, Twój jest piękny, jeszcze Moniczka-vertigo ma cudnego. Kiedy ja będę miała takie kwity
Sadzonki i odmiany super.... tfu...tfu żeby nie zapeszyć.
Kwiatki miał, ale one mocno się przewieszały i zdjęcia nie bardzo mogłam cyknąć.
Ania, Twój jest piękny, jeszcze Moniczka-vertigo ma cudnego. Kiedy ja będę miała takie kwity
Sadzonki i odmiany super.... tfu...tfu żeby nie zapeszyć.
- Annes 77
Maju Williamek i u Ciebie rozwinie skrzydła,u mnie pierwszy rok słabo rósł,dopiero teraz pokazał swoje piękno
Sadzonki z Flo pierwszorzędne,no złego słowa powiedzieć nie mogę,będę częściej robiła zakupy w tej szkółce
Byłam dzisiaj na działeczce i posadziłam wszystkie róże z Flo i od Petrovica.
Mam nadzieję,że się przyjmą,tak bardzo chciałabym na własne oczy cieszyć się "brudną ścierką"
Porobiłam kopczyki z przerobionego kompostu,ale nie wszystkie,nie zdążyłam,szybko zrobiło się ciemno
Mgła ogromna,różyczki smętnie zwieszone główki co poniektóre miały,inne zasypiają na dobre,ale o dziwo na William Christie i Maria Theresia pąki w najlepsze czekają na słońce,ale już się nie doczekają
Aby rozwiać smutne widoczki i niestety nadchodzącą zimę odgonić przypomnę troszkę ciepłych dni,które my wszyscy uwielbiamy
Moja miłość Eden
Pastellka
Bonica
William Morris
Larissa
Munstead Wood
Louise Odier
Comte de Chambord
Madame Pierre Oger
Sweet Juliet a w tle lawenda,wspaniały dodatek do róż
White Meiland
Artemis
Tęsknię
Sadzonki z Flo pierwszorzędne,no złego słowa powiedzieć nie mogę,będę częściej robiła zakupy w tej szkółce
Byłam dzisiaj na działeczce i posadziłam wszystkie róże z Flo i od Petrovica.
Mam nadzieję,że się przyjmą,tak bardzo chciałabym na własne oczy cieszyć się "brudną ścierką"
Porobiłam kopczyki z przerobionego kompostu,ale nie wszystkie,nie zdążyłam,szybko zrobiło się ciemno
Mgła ogromna,różyczki smętnie zwieszone główki co poniektóre miały,inne zasypiają na dobre,ale o dziwo na William Christie i Maria Theresia pąki w najlepsze czekają na słońce,ale już się nie doczekają
Aby rozwiać smutne widoczki i niestety nadchodzącą zimę odgonić przypomnę troszkę ciepłych dni,które my wszyscy uwielbiamy
Moja miłość Eden
Pastellka
Bonica
William Morris
Larissa
Munstead Wood
Louise Odier
Comte de Chambord
Madame Pierre Oger
Sweet Juliet a w tle lawenda,wspaniały dodatek do róż
White Meiland
Artemis
Tęsknię
- robaczek_Poznan
Aniu, prześliczne różyczki pokazujesz Już się nie mogę doczekać widoków w przyszłym sezonie...gdyby tak dało się przespać zimę...
- majka411
Ania, przekazuję pokłony dla różyczek. Pokuś się i opisz własnymi słowami każdą z tych przepięknych róż.
Masz tyle doświadczeń warto je poznać.
Co zamówiłaś, że piszesz o "brudnej ścierce" Caffe ?
Za szybko się ciemno robi, ale i sił dużo trzeba mieć, żeby wszystko od razu zrobić.
Najważniejsze, że już je posadziłaś, Serbki zakopczykuj całe, bo to maluszki.
Nie martw się wiosną są wyjątkowo wigorne, a w sezonie to nawet ponad 2 metry.
Twoja miłość , wcale się nie dziwię, bo na widok tej róży można buzię otworzyć za widok jaki nam serwuje.
Chyba Pastellka udany egzemplarz, ładnie się prezentuje.
Larissa, ktoś pisał, że ona urosła ponad metr. Wiesz co, wystraszyłam sie, bo to by znaczyło, że czeka mnie przekopywanie.
Jak patrzę na Twoją to bym jej dała 40 cm. Jaka ona była na koniec sezonu.
Ile sezonów ma Louise Odier, pięknie tu wygląda, czy ona rośnie koło Edenki.
White Meiland, tą różą wyjątkowo się zachwycam.
Piękne masz wszystkie różyczki. Pomyśl o tym co pisałam, warto
Masz tyle doświadczeń warto je poznać.
Co zamówiłaś, że piszesz o "brudnej ścierce" Caffe ?
Za szybko się ciemno robi, ale i sił dużo trzeba mieć, żeby wszystko od razu zrobić.
Najważniejsze, że już je posadziłaś, Serbki zakopczykuj całe, bo to maluszki.
Nie martw się wiosną są wyjątkowo wigorne, a w sezonie to nawet ponad 2 metry.
Twoja miłość , wcale się nie dziwię, bo na widok tej róży można buzię otworzyć za widok jaki nam serwuje.
Chyba Pastellka udany egzemplarz, ładnie się prezentuje.
Larissa, ktoś pisał, że ona urosła ponad metr. Wiesz co, wystraszyłam sie, bo to by znaczyło, że czeka mnie przekopywanie.
Jak patrzę na Twoją to bym jej dała 40 cm. Jaka ona była na koniec sezonu.
Ile sezonów ma Louise Odier, pięknie tu wygląda, czy ona rośnie koło Edenki.
White Meiland, tą różą wyjątkowo się zachwycam.
Piękne masz wszystkie różyczki. Pomyśl o tym co pisałam, warto
- Annes 77
Kasiu oj tak jak niedźwiadki przespać mroźne dni i obudzić się w marcu
No niestety musimy poczekać,odliczać każdy dzień
Maju kochana gdybym to ja miała czas to na pewno opisałabym każdą różę,swoje spostrzeżenia i na pewno to kiedyś zdołam uczynić
Na tę chwilę czasu brak
Zamówiłam Cafe,porządnie okryłam,oby tylko przeżyła,bo jedną już uśmierciłam na amen
Serbki posadzone a jakże,pierwszy raz u mnie zamieszkały,maleństwa to takie,ale jak piszecie,że one tak mają to już się nie martwię
Edenka wiadomo cały czas na podium i w moim sercu,uwielbiam piękno i subtelność tej róży i w pąku i w rozkwicie
Pastellka godnie się prezentuje,zastąpiła starszą siostrę z udanym skutkiem,cieszę się,że ją mam .....to ze szczerości tak rośnie
Larissa wypuściła u mnie długaśne pędy,ale dostała sporo plamek ,chorowita jakaś
LO ma drugi sezon i rośnie za Edenką,ale z lewej strony koło oczka.
White M warta zachodu,wigorna różyczka,ale nie wiem jak przezimuje,bo kupiłam ją na giełdzie latem
Maju jak tylko znajdę czas to na pewno zrealizuję Twój pomysł
Pozdrawiam
No niestety musimy poczekać,odliczać każdy dzień
Maju kochana gdybym to ja miała czas to na pewno opisałabym każdą różę,swoje spostrzeżenia i na pewno to kiedyś zdołam uczynić
Na tę chwilę czasu brak
Zamówiłam Cafe,porządnie okryłam,oby tylko przeżyła,bo jedną już uśmierciłam na amen
Serbki posadzone a jakże,pierwszy raz u mnie zamieszkały,maleństwa to takie,ale jak piszecie,że one tak mają to już się nie martwię
Edenka wiadomo cały czas na podium i w moim sercu,uwielbiam piękno i subtelność tej róży i w pąku i w rozkwicie
Pastellka godnie się prezentuje,zastąpiła starszą siostrę z udanym skutkiem,cieszę się,że ją mam .....to ze szczerości tak rośnie
Larissa wypuściła u mnie długaśne pędy,ale dostała sporo plamek ,chorowita jakaś
LO ma drugi sezon i rośnie za Edenką,ale z lewej strony koło oczka.
White M warta zachodu,wigorna różyczka,ale nie wiem jak przezimuje,bo kupiłam ją na giełdzie latem
Maju jak tylko znajdę czas to na pewno zrealizuję Twój pomysł
Pozdrawiam
- majka411
Aniu, koniecznie, bo Twoje opisy będą bezcenne.
Ja mam posadzone Larissy na przodzie rabaty, bo byłam pewna, że to niskie kompaktowe krzaczki.
Będzie kopanko na jesieni za rok. Poczekam na ocenę White M. po pierwszej jej zimie. Podoba mi się ta róża.
Ja mam posadzone Larissy na przodzie rabaty, bo byłam pewna, że to niskie kompaktowe krzaczki.
Będzie kopanko na jesieni za rok. Poczekam na ocenę White M. po pierwszej jej zimie. Podoba mi się ta róża.