Ogród Kryski - 2 cz. 2008r
- kryska
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 kwie 2007, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Olu witam Cię w moim ogrodzie, a skąd mam te różowe irysy to sama nie wiem. Czasem coś dostanę a czasem kupię. Odkąd jestem na tym forum wiele roślin mam z wymiany ale irysów jeszcze nie wymieniałam.
Krzysiu wszystko doczytałam i spokojnie czekam na sadzonki od Ciebie. U mnie na pewno wykiełkowały gunnery ale niestety nie chcą rosnąć.
A z Twoimi pieskami masz rzeczywiście kłopot. Oby suni szybko przeszło. Moja Karmen drugą swoją cieczkę miała 8 tygodni. Myślała, że oszaleje bo mi uciekała i stąd to jej macierzyństwo. Krzysztofie czy nie planujesz wysterylizować swojej Delfy? Karmen jest już wysterylizowana a Sabie, zaraz po pierwszej cieczce, też zafunduję ten zabieg.
Krzysiu wszystko doczytałam i spokojnie czekam na sadzonki od Ciebie. U mnie na pewno wykiełkowały gunnery ale niestety nie chcą rosnąć.
A z Twoimi pieskami masz rzeczywiście kłopot. Oby suni szybko przeszło. Moja Karmen drugą swoją cieczkę miała 8 tygodni. Myślała, że oszaleje bo mi uciekała i stąd to jej macierzyństwo. Krzysztofie czy nie planujesz wysterylizować swojej Delfy? Karmen jest już wysterylizowana a Sabie, zaraz po pierwszej cieczce, też zafunduję ten zabieg.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Krystyno, w planach mamy sterylizację Delfy ale chcieli byśmy żeby choć raz miała małe.
Najlepiej, jak radził weterynarz żeby to było przy trzeciej cieczce.
Zastanawiamy się nad wykastrowaniem Yogiego bo za kilka miesięcy możemy sobie nie
poradzić z upilnowaniem piesków.
Gynnerki te co wyszły w lutym mają teraz listki ok 1,5 cm więc bardzo wolno ruszają ale dopiero
teraz jest ciepło więc może ruszą.
Jutro wrzucę Ci na PW fotkę maluszków.
Dziś u mnie wstawiłem fotki matecznej gunnery.
Pozdrawiam, Krzysztof.
Zastanawiamy się nad wykastrowaniem Yogiego bo za kilka miesięcy możemy sobie nie
Gynnerki te co wyszły w lutym mają teraz listki ok 1,5 cm więc bardzo wolno ruszają ale dopiero
teraz jest ciepło więc może ruszą.
Jutro wrzucę Ci na PW fotkę maluszków.
Dziś u mnie wstawiłem fotki matecznej gunnery.
Pozdrawiam, Krzysztof.
- kryska
- Przyjaciel Forum
Rzeczywiście możecie mieć wielki kłopot z upilnowaniem piesków, zwłaszcza, że te następne cieczki mogą być bardzo szybko. Karmen pierwszą cieczkę miała na początku marca ubiegłego roku, drugą pod koniec maja / 8 tygodni trwała/ a trzecia przed połową września. Ja chciałam wysterelizować Sabę jak była malutka, bo wyczytałam w internecie, że tak najlepiej. Weterynarz powiedział, że owszem robi sie coś takiego ale on jest zwolennikiem sterylizacji po pierwszej cieczce i mówił, że w Polsce jeszcze praktycznie nie robi sie wczesnej sterylizacji, wiec nie mają doświadczenia w tym względzie.KaeR pisze:Krystyno, w planach mamy sterylizację Delfy ale chcieli byśmy żeby choć raz miała małe.
Byłam u Ciebie w ogrodzie i widziałam gunnerę, inne zdjęcia też. Pączki niektóre rozpoznałam ale nie wszystkie.
A teraz jeszcze troszeczkę mojego ogrodu.

co to

troszeczkę dzikie przyrody z mojego ogrodu
[url=http://www.

Kto wie co sie stało z biedronkami, mszycy mnóstwo a biedronek nie widać.
- miwia
- 500p
- Od: 2 gru 2007, o 22:46
Witaj Krysiu 
Dziękuję za odwiedziny wirtualne, te w realu nadal aktualne z mojej strony
Cieszę się, że psiaki mają się już dobrze. Ja się bardzo denerwuję, jak zwierzakowi któremuś coś dolega, bo to jak z małym dzieckiem : nie powie, co mu jest a widać, że cierpi. Czy Twoje dziewczyny nadal tak rozrabiają ?
To na zdjęciu to najprawdopodobniej zimowit.
Macham do Ciebie łapką
Pozdrawiam serdecznie
Mirka
P.S.
Uważaj Krysieńko na podlewanie tych małych gunerek. Moja sadzonka była przepiękna, ale zbyt wielka miłość z mojej strony, objawiająca się notorycznym podlewaniem, zabiła ślicznotkę

Dziękuję za odwiedziny wirtualne, te w realu nadal aktualne z mojej strony

Cieszę się, że psiaki mają się już dobrze. Ja się bardzo denerwuję, jak zwierzakowi któremuś coś dolega, bo to jak z małym dzieckiem : nie powie, co mu jest a widać, że cierpi. Czy Twoje dziewczyny nadal tak rozrabiają ?

To na zdjęciu to najprawdopodobniej zimowit.
Macham do Ciebie łapką

Pozdrawiam serdecznie
Mirka
P.S.
Uważaj Krysieńko na podlewanie tych małych gunerek. Moja sadzonka była przepiękna, ale zbyt wielka miłość z mojej strony, objawiająca się notorycznym podlewaniem, zabiła ślicznotkę

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie też biedronki jakoś się ukrywają, albo poszły do sąsiada
, bo nie widać nawet tych malutkich. Ale nie martwię się, bo w tym buszu to trudno cokolwiek znależć.
Krysiu kandyzowany arcydzięgiel ma doskonały smak. Jest rośliną krótkotrwałą, więc szkoda byłoby zmarnować taki rarytas. Może spróbujesz go zagotować w syropie na stewii? To by dopiero był eksperyment.
Ja zabieram się jutro do pieczenia placka na stewii i zobaczymy jak nam to będzie smakowało.
:P

Krysiu kandyzowany arcydzięgiel ma doskonały smak. Jest rośliną krótkotrwałą, więc szkoda byłoby zmarnować taki rarytas. Może spróbujesz go zagotować w syropie na stewii? To by dopiero był eksperyment.

Ja zabieram się jutro do pieczenia placka na stewii i zobaczymy jak nam to będzie smakowało.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kryska
- Przyjaciel Forum
Mireczko moje suczki mają w większej części ogrodu wyznaczone szlaki i dlatego robią mniej szkód . To co one ze sobą wyprawiają to głowa boli ale i przyjemnie popatrzeć jak zwierzaki są radosne. Ja w ubiegłym roku chyba utopiłam swoją już sporą sadzonkę gunnery. Krzysztof przypominał mi dwukrotnie, że to roślina błotna, to doniczka z gunnerą stała w miseczce z wodą. Mireczko, ja pytałam o to co kwitnie na zdjęciu a nie o to zielone /zimowit/.
A co sie tyczy odwiedzin to tak bardzo nie zapraszaj bo naprawdę kiedyś się pojawię i dopiero będzie.
Grażynko z tego co piszesz wynika, że już powinnam kandyzować te ogonki liściowe, czy tak? Mówisz w syropie ze stevi, ale on nie ma tej gęstości i lepkości co syrop z cukru to chyba sie do kandyzowania nie nadaje. Co innego ciasto, będzie słodkie "troszkę inaczej" bo ta słodycz ze stevi jest inna niż z cukru.
A co sie tyczy odwiedzin to tak bardzo nie zapraszaj bo naprawdę kiedyś się pojawię i dopiero będzie.
Grażynko z tego co piszesz wynika, że już powinnam kandyzować te ogonki liściowe, czy tak? Mówisz w syropie ze stevi, ale on nie ma tej gęstości i lepkości co syrop z cukru to chyba sie do kandyzowania nie nadaje. Co innego ciasto, będzie słodkie "troszkę inaczej" bo ta słodycz ze stevi jest inna niż z cukru.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Może zrobisz pół na pół z cukrem ? Ja dzisiaj upiekłam ciasto ze stewią /pół na pół/ i przyznać muszę że nawet mi smakowało. Urosło jak normalne. M nawet nie zauważył, że ma ciut inny smak. Nawet chwalił.
Czy teraz należy to zrobić - tego nie wiem, ale łodygi z pewnością są lepsze kiedy zaczyna się kwitnienie, niż kiedy robi nasiona.
Czy teraz należy to zrobić - tego nie wiem, ale łodygi z pewnością są lepsze kiedy zaczyna się kwitnienie, niż kiedy robi nasiona.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kryska
- Przyjaciel Forum
Grażynko spróbuję zrobić jak radzisz pół na pół, tylko jak ocenić ile to jest pół stevi
.A jakie ciasto piekłaś?

- kryska
- Przyjaciel Forum
"Nadejszła wiekopomna chwila"
pokaże co też wybudowali w moim ogrodzie.Jak to to nazwać sama nie wiem, ale jak zwał tak zwał. Ważne żeby się podobało. Proszę o opinię, mile widziane pochwały, krytyki nie przyjmuję ;:2 Jeszcze w szczegółach niedopracowane i nie wiem kiedy bedzie, bo to zadanie dla mnie. Dlatego już dzisiaj chcę się "pochwalić".
widok na "kaskadę

tak to wygląda idąc w kierunku odwrotnym do ruchu wskazówek zegara

właz - otwór do studni

jesteśmy w punkcie wyjścia

Na samej górze, gdyby ktoś nie rozpoznał to podpowiadam, że to krokodyl. Na razie oczy mu wypadły, chyba z wrażenia jak zobaczył zbiornik na swoje łzy.

widok na "kaskadę

tak to wygląda idąc w kierunku odwrotnym do ruchu wskazówek zegara

właz - otwór do studni

jesteśmy w punkcie wyjścia

Na samej górze, gdyby ktoś nie rozpoznał to podpowiadam, że to krokodyl. Na razie oczy mu wypadły, chyba z wrażenia jak zobaczył zbiornik na swoje łzy.
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Kryseczko, ale super
Jaka szkoda, że jesteś ode mnie tak daleko....... krokodylka..... bym Ci wyłowiła

Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krysiu - dla mnie bomba
kaskada superowa
teraz jeszcze dobierzesz jakieś piękności i będzie cudo:)

pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- Danio
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lis 2006, o 18:44
Krysiu! Wpadłam do Ciebie na chwilę,bo za gorąco na pielenie i oczy wyszły mi z orbit z podziwu
. Kaskada super!!! Cudne irysy i glicynia.
I oczywiście prośba o przepis na kandyzowany arcydzięgiel.
Wszystkie roślinki od Ciebie przyjęły się i rosną, a wczoraj wykiełkowała rozplenica
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję Dorota

I oczywiście prośba o przepis na kandyzowany arcydzięgiel.
Wszystkie roślinki od Ciebie przyjęły się i rosną, a wczoraj wykiełkowała rozplenica
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2