Ranczo wita! Moja pierwsza działka.Lamia.
Ja też kupiłem cos podobnego 2 lata temu, a nawet może w gorszym stanie. Na działce nie było dosłownie nic za wyjątkiem pokrzyw i trawy na wys ok metra i jednej śliwy. Nie wspomnę o altanie, instalacjach itp. Ale za to teraz pięknie się to wspomina przy grillu, czy piwku. Życzę wytrwałości, a na pewno wszystko sie uda zrobić!
- coccinella
- 1000p
- Od: 8 kwie 2008, o 12:42
lamia - masz na prawdę ładny kawałek ziemi i wcale w nie tak najgorszym stanie. Wejdź do mojego ogrodu - odsyłacz w podpisie - i zobacz ile można zrobić w dwa miesiące. My naszą działkę wydzierżawiliśmy dokładnie:
hihi, sama nie wiedziałma dokładnie kiedy dobrze, że są suwaczki
przy odrobinie zapału, dużej dawce samozaparcia i jeszcze większej dawce pracy zrobicie ze swojego kawałka świata przepiękne miejsce! Pozdrawiam!
hihi, sama nie wiedziałma dokładnie kiedy dobrze, że są suwaczki
przy odrobinie zapału, dużej dawce samozaparcia i jeszcze większej dawce pracy zrobicie ze swojego kawałka świata przepiękne miejsce! Pozdrawiam!
- izabella1004
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lamia
- 500p
- Od: 27 maja 2008, o 14:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzień dobry wszystkim!
Zamiast iść spać po nocnej zmianie to ja buszuję po forum
Kupiłam w kwietniu clematisa Daniel Deronda.Stał trochę w pojemniku w domu bo nie miałam dla niego miejsca w ogrodzie,bo działka nie była jeszcze na tyle uprzątnięta bym mogła myśleć gdzie go wsadzić.No i ten biedaczek mi zwyczajnie usechł...
Obcięłam go nisko i stał jescze trochę,liczyłam że odbije...no i odbił
W związku z tym mam pytanie...
Czytałam dużo o tym jak sadzić że drenaż potrzebny i tak dalej ale mam wątpliwości co do obornika....
Nie posiadam kompostu więc czy może być obornik kupiony w sklepie ogrodniczym w workach jak ziemia ogrodowa? Można czymś takim podsypać bezpośrednio?Wiem że kurzak jest bardzo mocny i może spalić ( te mądrośći na forum zdobyłam mądrala he he )ale widziałam w sklepie obornik bydlęcy chyba i jeszcze jakiś.Czy takie coś się nadaje?Chciałabym tego clematisa wsadzić już w sobote do ogrodu by znowu się nie zmarnował w tym pojemniku.
Zamiast iść spać po nocnej zmianie to ja buszuję po forum
Kupiłam w kwietniu clematisa Daniel Deronda.Stał trochę w pojemniku w domu bo nie miałam dla niego miejsca w ogrodzie,bo działka nie była jeszcze na tyle uprzątnięta bym mogła myśleć gdzie go wsadzić.No i ten biedaczek mi zwyczajnie usechł...
Obcięłam go nisko i stał jescze trochę,liczyłam że odbije...no i odbił
W związku z tym mam pytanie...
Czytałam dużo o tym jak sadzić że drenaż potrzebny i tak dalej ale mam wątpliwości co do obornika....
Nie posiadam kompostu więc czy może być obornik kupiony w sklepie ogrodniczym w workach jak ziemia ogrodowa? Można czymś takim podsypać bezpośrednio?Wiem że kurzak jest bardzo mocny i może spalić ( te mądrośći na forum zdobyłam mądrala he he )ale widziałam w sklepie obornik bydlęcy chyba i jeszcze jakiś.Czy takie coś się nadaje?Chciałabym tego clematisa wsadzić już w sobote do ogrodu by znowu się nie zmarnował w tym pojemniku.
- coccinella
- 1000p
- Od: 8 kwie 2008, o 12:42
- Lamia
- 500p
cocinnella dziękuję za chęci...
Szkoda że nikt nie zabrał głosu w tej sprawie.
Kupiłam obornik krowiak chyba suszony,mam wątpliwości co do zastosowania i nawet nie wiem jakie proporcje mam zastosować...ale cóż Danielek Deronda wyląduje za chwilę w ogrodzie i na spód podsypię tego krowiaka.Co bedzie to będzie....
Szkoda że nikt nie zabrał głosu w tej sprawie.
Kupiłam obornik krowiak chyba suszony,mam wątpliwości co do zastosowania i nawet nie wiem jakie proporcje mam zastosować...ale cóż Danielek Deronda wyląduje za chwilę w ogrodzie i na spód podsypię tego krowiaka.Co bedzie to będzie....
- Lamia
- 500p
Weekend minął bardzo pracowicie na działeczce.Zrobiłam oprysk mojego młodziutkiego trawniczka bo przestałam panować nad ostrożniem.Musiałam się wspomóc STARANE.Mam nadzieję że to coś pomoże,chociaż na ulotce pisze że ostrożeń jest średnio wrażliwy.Jeśli nie zlikwiduje ostrożnia to chociaż inne chwasty...
Moja działeczka zaczyna wyglądać już bardzo ładnie.Wypieliłam moje dwie rabatki.Pięknie kwitnie łubin i 2 irysy(słownie dwa)
A teraz kilka zdjęć z serii przed i po...
Altana przed...
I po...
Widok z boku przed...
I po...
Studnia przed...
I po...
Moja działeczka zaczyna wyglądać już bardzo ładnie.Wypieliłam moje dwie rabatki.Pięknie kwitnie łubin i 2 irysy(słownie dwa)
A teraz kilka zdjęć z serii przed i po...
Altana przed...
I po...
Widok z boku przed...
I po...
Studnia przed...
I po...