Złodzieje ,wandale krzewów,kradzieże sprzętu w ogrodach
Re: Kradzieże z ogródków
U mnie była próba włamania do działki-drzwi mamy dobre nie udało się złodziejom wejść do środka-niestety uszkodzili zamek.Drzwi nie otwierają się-na razie tego nie ruszam ,ale na wiosnę trzeba będzie coś wymyśleć .U sąsiada wyrwali drzwi i wszystko wywlekli-podobno nic nie ukradli-musieli czegoś szukać,u sąsiadki powybijane wszystkie okna....a to dopiero listopad....
- Agulka11
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 mar 2011, o 18:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Casais - u mnie w zeszłym roku nie mogli się dostać przez zamek to porąbali drzwi siekierą...
Pozdrawiam
Forumowiczka - Aga
Forumowiczka - Aga
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Masakra!
Pamiętam jak ktoś na naszym forum kilka lat temu pokazywał dziurę wyrąbaną w...dachu. Nie dali rady sforsować drzwi - to wleźli górą
Pamiętam jak ktoś na naszym forum kilka lat temu pokazywał dziurę wyrąbaną w...dachu. Nie dali rady sforsować drzwi - to wleźli górą
- Agulka11
Mam dwoje drzwi, jedne do wejscia do altanki (od lat otwarte, bo ciagle wyłamywali je) i drugie od "narzędziowni" - te są zamknięte. Ale altanka nie ma w środku podziału. Są tak zrobione żeby nie biegać naokoło po narzędzia. No przynajmniej były, bo jak zostały porąbane, to mój Em zabił tą dziurę po drzwiach dechami i tyle... Najzabawniejsze jest to, że nic wtedy nie zginęło...
Szkoda gadać...
Szkoda gadać...
Pozdrawiam
Forumowiczka - Aga
Forumowiczka - Aga
-
- 200p
- Od: 8 lut 2011, o 18:36
Dziś pojechałam na działkę i znowu -2 róże, nawet dołki nie zasypał. Przez zimę to chyba wszystkie róże mi wyparują,jestem załamana!
Pozdrawiam Ela
Maleńki ogródek Eli
Maleńki ogródek Eli
- Agulka11
Skoro spodziewasz się, że ukradnie wszystkie, to może sama świadomie na straty je w tym roku daj...
Posmaruj jakimś dziadostwem, co jak dotknie, to się kolerka z łap nie pozbędzie przez 2 tygodnie - a jak zobaczysz który to to mu
Posmaruj jakimś dziadostwem, co jak dotknie, to się kolerka z łap nie pozbędzie przez 2 tygodnie - a jak zobaczysz który to to mu
Pozdrawiam
Forumowiczka - Aga
Forumowiczka - Aga
-
- 200p
Róże to moja wielka miłość dzięki FO,szkoda by je czymś smarować.
Pozdrawiam Ela
Maleńki ogródek Eli
Maleńki ogródek Eli
- Agulka11
Czy naprawdę trzeba tak drastyczne kroki podjąć??
Pozdrawiam
Forumowiczka - Aga
Forumowiczka - Aga
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 29 lis 2009, o 16:54
16listopada złodzieje ukradli komuś kosiarke, dzwoniliśmy na policje bo widzieliśmy gdzie ją ukryli -pewnie chcieli w nocy wrócić po nią. Niestety policja nas olała. Nie wiemy z jakiej działki ją wynieśli więc daliśmy sobie spokój.
-
- 200p
Złodziej ma większe prawa niż porządny obywatel.Co to za kraj?
Pozdrawiam Ela
Maleńki ogródek Eli
Maleńki ogródek Eli
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Dziki kraj - jak powiedział jakiś czas temu pewien pan. Złodziejowi nie wolno dać w dziób jak się go złapie na gorącym uczynku - bo on ma prawa człowieka. A ja się pytam - gdzie są prawa człowieka dla ofiary kradzieży?
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 23 lis 2012, o 11:09
Złodzieje byli, są i będą. Tego się nie zlikwiduje
Generalnie problem jest taki, że tylko drastyczne metody (wnyki, gwoździe, krowi pastuch itp.) mogą odstraszyć złodzieja - ale właściciel działki przegra każdy proces, który poszkodowany złodziej przeciwko niemu wniesie...
Inna sprawa, że ludzie są czasem niesamowicie bezczelni. Nam z ogrodu wybierali jabłka i orzechy z drzew rosnących przy siatce. Kiedy któregoś dnia ojciec przyłapał ich na gorącym uczynku (babeczka stała z siatką, a jej chłopak/syn zwisał z siatki i rwał jabłka), stwierdziła, że dlaczego my jej bronimy, skoro rosną blisko siatki, to każdy może brać... Ostatecznie rodzice się wkurzyli, młode drzewka przesadzili, stare wycięli i posadzili wzdłuż płotu tuje...
Inna sprawa, że ludzie są czasem niesamowicie bezczelni. Nam z ogrodu wybierali jabłka i orzechy z drzew rosnących przy siatce. Kiedy któregoś dnia ojciec przyłapał ich na gorącym uczynku (babeczka stała z siatką, a jej chłopak/syn zwisał z siatki i rwał jabłka), stwierdziła, że dlaczego my jej bronimy, skoro rosną blisko siatki, to każdy może brać... Ostatecznie rodzice się wkurzyli, młode drzewka przesadzili, stare wycięli i posadzili wzdłuż płotu tuje...