Moje wiosenne premiery.
Re: Moje wiosenne premiery.
Kolanchoe tegoroczne, więc nie ma co się dziwić, że jeszcze tak bujnie kwitnie
Z pierwiosnkami, to jest tak, że nie lubią mieć za ciepło i za sucho w domu. ja mam zimny, nieogrzewany korytarz z owym oknem - najlepsze miejsce dla wszystkich wiosennych cebulowych i dlatego tak ładnie rosną. Potem wysadzę je do ogródka.
Z pierwiosnkami, to jest tak, że nie lubią mieć za ciepło i za sucho w domu. ja mam zimny, nieogrzewany korytarz z owym oknem - najlepsze miejsce dla wszystkich wiosennych cebulowych i dlatego tak ładnie rosną. Potem wysadzę je do ogródka.
Byałam dzisiaj zajrzeć, jak tam z zapowiadanymi na wczorajszą noc, przymrozkami. Okazało się, ze ani śladu strat czy jakiegokolwiek mrozu
Zrobiłam kilka zdjęć moich rodzących się roślinek.
Dwie różne sasanki:
Tulipany już są całkiem pokaźnego wzrostu. może zdążą zakwitnąć przed Wielkanocą?
Z ziemi gramolą się dopiero pierwsze hiacynty ( bardzo późno coś w tym roku ):
Piwonia krzewiasta przemarzła do samej ziemi. Już trzeci czy czwarty rok z rzędu tak się dzieje, mimo zabezpieczenia na zimę. Przez pierwsze trzy laya od posadzenia kwitła pięknie. Nie wiem, co się dzieje?
narcyzki - moje ukochane
Zrobiłam kilka zdjęć moich rodzących się roślinek.
Dwie różne sasanki:
Tulipany już są całkiem pokaźnego wzrostu. może zdążą zakwitnąć przed Wielkanocą?
Z ziemi gramolą się dopiero pierwsze hiacynty ( bardzo późno coś w tym roku ):
Piwonia krzewiasta przemarzła do samej ziemi. Już trzeci czy czwarty rok z rzędu tak się dzieje, mimo zabezpieczenia na zimę. Przez pierwsze trzy laya od posadzenia kwitła pięknie. Nie wiem, co się dzieje?
narcyzki - moje ukochane
No ślicznie będziesz miała kolorowo i pachnąco.
Co do piwonii krzewiastej to słyszałam, że lubią przemarzać, ale odbijają i ładnie potem kwitną
Co do piwonii krzewiastej to słyszałam, że lubią przemarzać, ale odbijają i ładnie potem kwitną
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
Kawałek zielonego marzenia
Zebrało się trochę zdjęć wiosennej przyrody w moim ogródku
Może zacznijmy od tulipanów. Niestety, oprócz odmiany "Maria Kaczyńska", nie znam nazw pozostałych. W tym roku tulipki wyszły trochę zabiedzone - króciutkie, malutkie, dużo z nich padło ofiarą nornic. Inne skarlały, mimo przesadzenia ich w nowe miejsce i dodania "papu" w dołek Przedstawię, więc, tylko zdjęcia tych najdorodniejszych
To jest "Maria Kaczyńska":
To były zdjęcia robione w ubiegłą sobotę i niedzielę. Dzisiaj praktycznie, na działce przekwitły wszystkie tulipany - takie lato nastało od piątku we Wrocławiu!
Może zacznijmy od tulipanów. Niestety, oprócz odmiany "Maria Kaczyńska", nie znam nazw pozostałych. W tym roku tulipki wyszły trochę zabiedzone - króciutkie, malutkie, dużo z nich padło ofiarą nornic. Inne skarlały, mimo przesadzenia ich w nowe miejsce i dodania "papu" w dołek Przedstawię, więc, tylko zdjęcia tych najdorodniejszych
To jest "Maria Kaczyńska":
To były zdjęcia robione w ubiegłą sobotę i niedzielę. Dzisiaj praktycznie, na działce przekwitły wszystkie tulipany - takie lato nastało od piątku we Wrocławiu!
Dla porównania, tydzień temu kwitły inne tulipany - ich życie trwało też bardzo krótko:
[url=http://imageshack.us/photo/my-images/163/004ount.jpg/]
[url=http://imageshack.us/photo/my-images/163/004ount.jpg/]
- synek_1984
- 10p - Początkujący
- Od: 23 wrz 2012, o 00:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Amelko piękne te Twoje tulipanki ale moją uwagę przykuła również inna roślinka na zdjęciu 18 i 19 między tulipankami co to za roślinka ???
Usunęłam cytat z 30 zdjęciami. Wskaż konkretne zdjęcie.
KaRo
Usunęłam cytat z 30 zdjęciami. Wskaż konkretne zdjęcie.
KaRo
Pozdrawiam
Marcin ;-)
Marcin ;-)
Przejrzałam cały wątek i wszystko mi się podoba ale moją uwagę zatrzymały ciemierniki.
Jestem ich wielką fanką.Twoje cudne
Jestem ich wielką fanką.Twoje cudne
- Pacynka
- 500p
- Od: 16 lis 2012, o 19:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Mnie z kolei zainteresowała roślinka z żółtymi drobnymi kwiatuszkami, przy klonie palmowym. Co to?
Uwielbiam przywrotnika ostroklapowego z żółtą mgiełką kwiatów, ale coś nie mogę się go dochować. Może to w zastępstwie..? ;)
Uwielbiam przywrotnika ostroklapowego z żółtą mgiełką kwiatów, ale coś nie mogę się go dochować. Może to w zastępstwie..? ;)
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Pacynko przywrotnik ostroklapowy ma wg żółte liście?
- Pacynka
- 500p
- Kontakt:
No nie ma, przecież powinnaś wiedzieć i doczytywać, moja droga dokładniej :P
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Fakt,miałam na myśli pytanie czy wg Ciebie przywrotnik ma żółte kwiatuszki???
- Pacynka
- 500p
- Kontakt:
Owszem, a wg Ciebie jakie niby?