Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r
- Wisienka
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 lis 2006, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale się uśmiałam dziewczyny!
Hanka! już widzę, jak szczeny opadły miejscowym .
Teraz zapewne tak szybko nie będą chcieli Cię zaczepić.
Izuniu - nie wiedziałam, że tymianek kwitnie!!!
A żarnowiec się rozsiewa?!
Oj, ilu rzeczy ja jeszcze nie wiem ...
Irys rzeczywiście ma bardzo ciekawy kolor.
"Twojo-moje" liliowce raczej nie mają szansy w tym roku zakwitnąć?
Hihihi... z szalonego szypiorku też się pośmiałam.
I po takiej dużej dawce humoru mogę znowu zniknąć z forum ...
Hanka! już widzę, jak szczeny opadły miejscowym .
Teraz zapewne tak szybko nie będą chcieli Cię zaczepić.
Izuniu - nie wiedziałam, że tymianek kwitnie!!!
A żarnowiec się rozsiewa?!
Oj, ilu rzeczy ja jeszcze nie wiem ...
Irys rzeczywiście ma bardzo ciekawy kolor.
"Twojo-moje" liliowce raczej nie mają szansy w tym roku zakwitnąć?
Hihihi... z szalonego szypiorku też się pośmiałam.
I po takiej dużej dawce humoru mogę znowu zniknąć z forum ...
Pozdrawiam serdecznie
Iza jak najbardziej, ona jest taka bardzo delikatna w przeciwieństwie do narecznicy samczej. Oczywiście jest jej mniej i tylko w niektórych miejscach lasu można ją spotkać, ale mogę stwierdzić, że w dwóch kompleksach leśnych ją widziałem a tylko tam chodzę, wydaje mi się, że w innych też się by znalazła.chatte pisze:Grzesiu, czy jesteś pewien, ze własnie taka paprotkę wyłopatkowałeś "w ilościach hurtowych"?
Nazwy jednak nie znam, trzeba byłoby dać do identyfikacji, na pewno ktoś by wiedział, bo to żaden unikat
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ledwo oczy otwarłam a tu już u Ciebie Izuniu takie ,,treści ,,wyczytałam ,że szok ----ładnie i z humorem zacznę tydzień a
---a tak dodając coś od siebie co do golasów ,to nasze już się domków dorobiły bo tyle łąk i pól nie uprawianych że pracy mają a że na śląsku to pracowite i oszczędne co niektóre
---a tak dodając coś od siebie co do golasów ,to nasze już się domków dorobiły bo tyle łąk i pól nie uprawianych że pracy mają a że na śląsku to pracowite i oszczędne co niektóre
Izuniu, bardzo Ci dziękuję za przesyłkę tyle roślinek, wszystkie tak pracowicie zapakowane i opisane. Szły bardzo długo ale nie są w tragicznym stanie, teraz odpoczywają w cieniu na balkonie obficie nawodnione i myslę, że będzie dobrze, skoro Hanka ratuje różnych umrzyków to może mnie też się uda doprowadzić Twoje- moje rośliny do pięknego wzrostu!
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Halo, halo ... Izuniu, co się dzieje w ogródku ?
Chyba Izka w oczku już siedzi moczy nóżki w wodzie.
....halo, halo............jest tu kto ?
Chyba Izka w oczku już siedzi moczy nóżki w wodzie.
....halo, halo............jest tu kto ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Ludzieeee! Mam oczko! ;:26
Wybaczcie kochani, przestałam dostawać powiadomienia i myslałam, ze nikt tu nie zagląda , a zdjęć jeszcze nie posegregowałam ani nie pozmniejszałam, bo czasu brak
Ale dziś zrobiłam oczko! Jakieś trzy i pół godziny walczyłam z folią (zaczęłam ok. 13-tej) w potwornym upale, w pełnym słońcu. Dopiero mniej więcej w połowie tej roboty słońce trochę ukryło sie za chmurami i całe szczęście, bo chyba bym wykorkowała! Później jeszcze 3-4 godziny układałam kamienie i jestem wykończona. Ale oczko gotowe Jutro je sfocę i Wam pokażę.
Jadzieńko, żarnowiec się rozsiewa, bo mam go coraz więcej Nie są to odrosty, ale samodzielne rośliny. A tymianek oczywiście kwitnie jak widać
Liliowiec w tym roku raczej nie zakwitnie, ale w przyszłym? ;)
Nie bocz sie na mnie, wiesz jak krucho u mnie z czasem Staram się jak mogę
Grzesiu, tak, to jest ta paprotka! Jest najładniejsza ze wszystkich jakie u nas rosną.
Szkoda, ze nie wiesz, jak się nazywa. Próbowałam kiedys dopasować którąś paprotkę z książki, którą mam, ale nie szło mi za bardzo.
Moniko, mam nadzieję, ze uratowałaś te biedne roslinki i znajdą u Ciebie szczęśliwą przystań ;)
Guciu, Bogusiu, Ewuniu, Karolku, Grazynko, bardzo się cieszę, ze mnie odwiedzacie! Z kim ja bym się podzieliła swoja radością ze zrobienia oczka, gdyby tu nikt nie zaglądał? ;)
To oczko dało mi dzis tak popalić, ze juz nie dam rady pochodzić po Waszych ogrodach.
Plecy tak mnie bolą, ze nie wysiedzę przy komputerze już ani minuty dłużej.
Ale jutro będą zdjęcia, obiecuję!
Buziaki dla wszystkich moich miłych gosci
Wybaczcie kochani, przestałam dostawać powiadomienia i myslałam, ze nikt tu nie zagląda , a zdjęć jeszcze nie posegregowałam ani nie pozmniejszałam, bo czasu brak
Ale dziś zrobiłam oczko! Jakieś trzy i pół godziny walczyłam z folią (zaczęłam ok. 13-tej) w potwornym upale, w pełnym słońcu. Dopiero mniej więcej w połowie tej roboty słońce trochę ukryło sie za chmurami i całe szczęście, bo chyba bym wykorkowała! Później jeszcze 3-4 godziny układałam kamienie i jestem wykończona. Ale oczko gotowe Jutro je sfocę i Wam pokażę.
Jadzieńko, żarnowiec się rozsiewa, bo mam go coraz więcej Nie są to odrosty, ale samodzielne rośliny. A tymianek oczywiście kwitnie jak widać
Liliowiec w tym roku raczej nie zakwitnie, ale w przyszłym? ;)
Nie bocz sie na mnie, wiesz jak krucho u mnie z czasem Staram się jak mogę
Grzesiu, tak, to jest ta paprotka! Jest najładniejsza ze wszystkich jakie u nas rosną.
Szkoda, ze nie wiesz, jak się nazywa. Próbowałam kiedys dopasować którąś paprotkę z książki, którą mam, ale nie szło mi za bardzo.
Moniko, mam nadzieję, ze uratowałaś te biedne roslinki i znajdą u Ciebie szczęśliwą przystań ;)
Guciu, Bogusiu, Ewuniu, Karolku, Grazynko, bardzo się cieszę, ze mnie odwiedzacie! Z kim ja bym się podzieliła swoja radością ze zrobienia oczka, gdyby tu nikt nie zaglądał? ;)
To oczko dało mi dzis tak popalić, ze juz nie dam rady pochodzić po Waszych ogrodach.
Plecy tak mnie bolą, ze nie wysiedzę przy komputerze już ani minuty dłużej.
Ale jutro będą zdjęcia, obiecuję!
Buziaki dla wszystkich moich miłych gosci
-
- Od: 16 maja 2007, o 22:38
Izo .... zalane już jest
Gratuluje serdecznie i podzielam Twoją radość
Gratuluje serdecznie i podzielam Twoją radość
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Izuniu - to czekamy jeszcze chwilkę wytzymam ale nie trzymaj nas za dłudo w tej niepewności :P ja chcę zobaczyć oczko :P - ale teraz odpocznij ..
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- Raczek
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
Ja także z niecierpliwością czekałam na informacje,że oczko już jest.
Cierpliwie czekam na fotki.
Cierpliwie czekam na fotki.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7