Elciu- dziękuję. U mnie w mieszkaniu ciepło, to każdy z grudników kwitł około tygodnia.
Jdz11- witam Imienniczkę i Koleżankę z małopolski
Paula11- jest sporo kolejnych kwitnień. Ze zdjęciami się nie wyrabiam
7filodendron- mam trzy kolory grudników. Ale przeważnie jasnoczerwony i biały kwitną jednocześnie.
Diamencik - witaj ;)
Miro78- dziękuję. Podpory - kupiłam gotowe. Po około 1zł - są u mnie w dwóch ogrodniczych.
I chyba pałąki półokrągłe są lepsze - firanki się o nie nie zaczepiają.
Arkadius- dziękuję. To jest ich zimowe lokum - ten wiklinowy koszyk. Na lato pojadą na działkę się wczasować w samych doniczkach. Skrętniki już śpią, ale za to fiołki zaczynają jesienny pokaz kwiatów.
Mmaryla- dziękuję. Parapet wciąż się zmienia.
Grazia2- o Widzisz, nie ma to, jak oglądanie kolorowych zdjęć, gdy za oknem szaro.
IkaD- dziękuję. Różnorodność kolekcji wpływa na to, że zawsze mam kwitnące kwiaty w mieszkaniu. Niezależnie, czy jest to: maj czy środek grudnia.
Niunia1981- tylko nie Strać mowy
Stwierdzam, że trzecie kwitnienie u fiołków jest najładniejsze ;)
Fiskomp- A Wiesz, dlaczego tak pięknie nam rosnie. Bo gratisowy listek od Pana na targu dostałam. Był to właśnie Mathew
Filgranowa27 - dokładnie tak. On ma duże kwiatuszki, pełne z delikatnymi obramówkami białego na obrzeżach płatków. Błyszczące w słońcu. Na jednej łodydze może być nawet 5,6 takich kwiatów. Gdy kwitnie, kwiaty zwisają, jak kiście winogron. Jest cudny ;)
U mnie na parapetach szaleństwo kwitnieniowe. Co prawda skrętniki już odpoczywają, ale za to fiołki, storczyki i hipeastra szykują się do kwitnień.
H.lacunosa już kwitnie ( w tamtym roku zaczęła kwitnienie w grudniu i zakończyła w sierpniu), podrosła od wakacji, będzie sporo baldachimków Już pachnie w całym pokoju:
Ciemnoczerwony grudnik kwitł tak:
Pierwszy z falenopsisów, doritis:
Zdjęcia fiołeczków za momemncik...
-- N 25 lis 2012 20:40 --
Fiołkowy zawrót głowy: