Działeczka Erazma i nie tylko ... 2 cz. 2008r.
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 26 maja 2008, o 15:32
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pierwsze prawie dojrzałe truskawki oczywiście dla wnuczków

Ogórki są tej wielkości - były przez kilka dni pod agrowłókniną. Na razie nie widać na nich zmian chorobowych.
Drzewko pigwy jak widać zawiązało owoce. W ubiegłym roku prawie wszystkie kwiaty przemarzły
A to kwitnąca w pełni kalina i przycięty dwa dni temu świerk srebrzysty. Musiałem przycinać go ostrożnie bo są w nim gniazda lęgowe 3 ptaków.

Ogórki są tej wielkości - były przez kilka dni pod agrowłókniną. Na razie nie widać na nich zmian chorobowych.

Drzewko pigwy jak widać zawiązało owoce. W ubiegłym roku prawie wszystkie kwiaty przemarzły

A to kwitnąca w pełni kalina i przycięty dwa dni temu świerk srebrzysty. Musiałem przycinać go ostrożnie bo są w nim gniazda lęgowe 3 ptaków.

Pozdrawiam Andrzej.
-
- Od: 16 maja 2007, o 22:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pięknie wszystko wygląda Andrzeju . Często do Ciebie zaglądam i wszystko dokładnie staram się czytać .
Teraz dowiedziałam się ciekawych rzeczy o borówkach . Po niedzieli zacznę zasilać je siarczanem amonu . A kiedy powinnam przestać zasilać ?
Warzywnika tylko można pozazrdościć , pięknie wszystko rośnie
Pozdrawiam cieplutko
Teraz dowiedziałam się ciekawych rzeczy o borówkach . Po niedzieli zacznę zasilać je siarczanem amonu . A kiedy powinnam przestać zasilać ?
Warzywnika tylko można pozazrdościć , pięknie wszystko rośnie

Pozdrawiam cieplutko

Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki
-
- Od: 16 maja 2007, o 22:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziękuję Andrzeju . Ja dwa razy zasilałam swoje nawozem do borówek , nawóz się jednak mi skończył , a takiego samego nie dostałam . Teraz będę zasilała tak jak i Ty , dostanie siarczanu amonu czy potasu to nie problem 

Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki
-
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Polecam obydwie odmiany. Kupiłem je za namową Janusz "od winogron" - gdy bywał na naszym forum. Przeczytaj wszystkie 4 części tego tematu http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=24
Pozdrawiam Andrzej.