Czereśnia - sadzenie, pielęgnacja, opryski część 1
Czereśnia
Wróciłem po 16.00 z działki.Przed wyjściem sprawdziłem wszystkie tabliczki lepowe. Nowych muszek nie zauważyłem i na razie nie ma co opryskiwać.Trzeba poczekać na większy wylot tej muszki.Oby tak zostało.Nie mniej kontrol konieczna.Pozdrawiam serdecznie.Ryszard
- przester27
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 29 kwie 2007, o 13:56
Re
Rydnor te tabliczki lepowe są ogólnodostępne w ogrodniczych czy trzeba je samemu wykonać ?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Rydnor, napisz w swoim profilu skąd jesteś, ja wczoraj sprawdzałam tabliczki lepowe i nie znalazłam ani jednej takiej muszki. Za to pełno na nich było wszelkiego innego badzewia. Nie wiem jak Wam, ale dla mnie nie lada wyczynem jest ściągnięcie warstw zabespieczająch ten klej na tablicach. Na jednej została mi gumowa rękawiczka, musiałam odciąć koniuszek gumowego palca.
CZEREśNIA
gienia1230;Jestem z Torunia .Muszę poprawić profil.Specjalnych problemów ze zdjęciem przekładek w tabliczkach lepowych nie miałem,palce pokleiłem,przemyłem rozpuszczalnikiem i OK.Za chwilę jadę na działkę bo mam ją 14km.od Torunia.Serdecznie pozdrawiam Ryszard.
Ja jeszcze u siebie nie widzę, mimo komunikatu na stronie:http://www.piorin.gov.pl/sygn/php/rpowiat.php?kod=LOSK Czekam z niecierpliwością, bo pierwszy rok będę z nią walczyć.
CZEREśNIA
Witam!Z pewnym napięciem jechałem na działkę czy wylot Nasionnicy się zwiększy?Po obejrzeniu wszystkich tabliczek napięcie minęło.Chociaż znalazłem drugą muszkę i myślę że z każdym dniem będzie ich więcej.Z opryskiem jeszcze poczekam. Pozdrawiam Ryszard