Moje storczyki
- sylvia_sirena
- 1000p
- Od: 23 lis 2009, o 11:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: moje storczyki
oto obiecane storczyki miltona
tu troche zle wgląda ale jak ja w siadce autobusem przywiozłam to te starsze kwiatki się pozamykały.
ale cudnie pachniała i miała nową łodyszke z pękami więc starą obciełam bez wachania .teraz czekam na kwiatki.
a teraz cambria w pełnej krasie sama sobie ją wybrałam . pojechałam po catleye ale już nie było.
jakwam cię podobają i co wy na te zakupy.
- sylvia_sirena
- 1000p
Witaj
przepiękna Cambria oby zdrowo i pięknie rosła
przepiękna Cambria oby zdrowo i pięknie rosła
- deszczowka79
- 200p
- Od: 14 lis 2011, o 10:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
witaj tak przeglądam twój wątek i w oko mi wpadły te zalane środki ,przy podlewaniu uważaj żeby woda nie stała w środku z kąd wyrastają nowe listkisylvia_sirena pisze:
Dziś się załamałam dwa moje storczyki ,a więc ten od koleżanki i białasek olbrzymek zaczeły mi chorować ale dziś to już tragedia , zaczełam szukać i szukać w internecie i chyba znalazłam przyczyne , ale wy może mi jeszcze coś podpowiecie . Stały na oknie od spodu jest kaloryfer , a okno było uchylane na jakiś czas codziennie i to w połączeniu z podlewaniem ponoć dało taki efekt . PROSZĘ poradzcie mi coś dziękuje.
a tak poza tym masz piękną kolekcje
- sylvia_sirena
- 1000p
dziś przeglądałammoje maleństwa i zrobiłam kilka zdjęć cambria już mi kwiatki przesuszyła szkoda miltona nie wiem dlaczego pączki nie otworzone też przysuszyła więc je obciełam musze więcej o nich poczytać żeby ich nie zmarnować pfhiladelfia też słabo się bieże za wypuszczanie pęków na łodydze tylko listekwypuścił a reszta daje coś z siebie .
- sylvia_sirena
- 1000p
Witam Wszystkich i życzę Wszystkim Szczęścia w Nowym Roku 2013.
A teraz kilka fotek moich malennnstw jestem cośzła na philadelfie bo bardzo słabo rośnie i miltona ma niby takie warunki jak powinna miec tz ciepło i wilgotno ,a tak jakby marniała.
a na takie roślinki czekam już niedługo powinny się u mnie zjawić .
http://images35.fotosik.pl/1758/927abdfc68422425med.jpg
http://images50.fotosik.pl/1803/e6b021b2937adb22med.jpg
Zdjęcia z aukcji / nie swojego autorstwa/ zostały usunięte .
Kopiowanie jest działaniem sprzecznym z prawem autorskim i Regulaminem Forum.
Zdjęcia zostały zastąpione linkami.
Proszę o przestrzeganie obowiązujących zasad.
mod.JOVANKA
A teraz kilka fotek moich malennnstw jestem cośzła na philadelfie bo bardzo słabo rośnie i miltona ma niby takie warunki jak powinna miec tz ciepło i wilgotno ,a tak jakby marniała.
a na takie roślinki czekam już niedługo powinny się u mnie zjawić .
http://images35.fotosik.pl/1758/927abdfc68422425med.jpg
http://images50.fotosik.pl/1803/e6b021b2937adb22med.jpg
Zdjęcia z aukcji / nie swojego autorstwa/ zostały usunięte .
Kopiowanie jest działaniem sprzecznym z prawem autorskim i Regulaminem Forum.
Zdjęcia zostały zastąpione linkami.
Proszę o przestrzeganie obowiązujących zasad.
mod.JOVANKA
- sylvia_sirena
- 1000p
- sylvia_sirena
- 1000p
Katleję bym na Twoim miejscu wyjęła z doniczki i przesadziła. Moje storczyki z tego źródła miały tragiczne korzenie.
Dendrobium wygląda fatalnie . Dużo czasu upłynie zanim zacznie wyglądać jak należy. Rozumiem, że do czasu wysyłki opadły kwiaty. Ale gdzie do licha podziały się liście
Dendrobium wygląda fatalnie . Dużo czasu upłynie zanim zacznie wyglądać jak należy. Rozumiem, że do czasu wysyłki opadły kwiaty. Ale gdzie do licha podziały się liście
- Merghen
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 gru 2010, o 09:09
Dendrobium nie zawsze musi mieć liście by kwitnąć. Moje inne dendrobium kwitło na całkowicie łysej łodydze. Nie wiem tylko czy podłoże było takie wilgotne w momencie podlania przez Ciebie, Sylwio, czy jak przyszło w przesyłce?
Mi się wydaje ,że z tym mchem trzeba coś zrobić znaczy usunąć ja mam 7 storczyków i w rzadnej doniczce nie ma mchu.