KASIENKA82 pisze: .... neiwiem nadal mi marnieje chociaz stoi na oknie ........
Jakaranda
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Jakaranda
Aaaa sorry,wybacz bo to Kasieńka tak zrobiła
-
- 200p
- Od: 13 cze 2012, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moja jacaranda już łysa
- xxxkrystian
- 100p
- Od: 30 lip 2010, o 14:17
Moja też łysa, jak jakaranda nie będzie zimować to będzie podatna bardziej na choroby i słabiej rosła tak??bo tak mi pasuje do nowego pokoju żeby rosła cały rok ale nie wiem czy nie padnie.
Witam serdecznie wszystkich fanów jakarandy, jestem nowy na forum i mam nadzieje dowiedzieć się wiecej o tej pięknej roślinie.
Zgadzam sie z xxxkrystianem w zupełności. Jakaranda powinna przejść okres spoczynku, może zgubić wszystkie liście. Widziałem takie drzewa
na Maderze, kompletnie gołe, wisiały na nich tylko śmieszne paczuszki z nasionami.
Zgadzam sie z xxxkrystianem w zupełności. Jakaranda powinna przejść okres spoczynku, może zgubić wszystkie liście. Widziałem takie drzewa
na Maderze, kompletnie gołe, wisiały na nich tylko śmieszne paczuszki z nasionami.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lut 2012, o 12:39
Witam
Moja jakranda ma juz kilka lat,wyrosła z nasionka,obecnie ma ponad metry wysokości i rośnie jako pojedynczy badyl,zastanawiam się czy jej nie ciachnąć żeby się rozkrzewiła.
Moja jakranda ma juz kilka lat,wyrosła z nasionka,obecnie ma ponad metry wysokości i rośnie jako pojedynczy badyl,zastanawiam się czy jej nie ciachnąć żeby się rozkrzewiła.
Moja nieuleczalna choroba, cz.2
poszukuję ,sprzedam
Miłość Boga nie polega na tym,żeby chronić nas przed nieszczęściem ,ale na tym,że obiecuje być przy nas ,kiedy nas dotknie
poszukuję ,sprzedam
Miłość Boga nie polega na tym,żeby chronić nas przed nieszczęściem ,ale na tym,że obiecuje być przy nas ,kiedy nas dotknie
Ja ściąłbym na wiosnę, kiedy roślinie zacznie rosnąć, bo teraz to nie za bardzo. Wypuści kilka pędów i utworzy ładną koronę.
Robię tak z oleandrami, tworzą sie piękne drzewka, cięcie działa zawsze dobrze na roślinę.
Robię tak z oleandrami, tworzą sie piękne drzewka, cięcie działa zawsze dobrze na roślinę.
-
- Od: 15 lut 2012, o 12:39
Ok,więc na wiosnę jakaranda do fryzjera
Oleandry też przycinam wiosną,a czasem nawet latem jak za bardzo wybujają
Oleandry też przycinam wiosną,a czasem nawet latem jak za bardzo wybujają
Moja nieuleczalna choroba, cz.2
poszukuję ,sprzedam
poszukuję ,sprzedam
Jak tam wasze rarytasiki się mają? Moja właśnie wypuściła nowe liście, to chyba oznacza, że jej pierwsza zima mija bez większych problemów. Jeszcze trochę i będzie można zacząć ją wietrzyć przy uchylonym oknie. No a potem jak nie będzie mrozów to już na dzień na dwór.
- xxxkrystian
- 100p
- Od: 30 lip 2010, o 14:17
U mnie tez już coś powoli widac ze sie budzą ze spoczynku :)dla mnie mogła by już byc wiosna troche zieleni by humor poprawiło
Oj, to prawda, zima strasznie się dłuży. Żeby choć trochę słonka....
Trochę chyba nas postraszyli tym, że ona taka kapryśna. Jak widać z zimowaniem nie ma większych problemów. Ciekawa jestem czy one kiedykolwiek nam zakwitną? Może jest jakaś malutka szansa?
- raflezja
- Od: 25 lip 2009, o 21:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Eeee, ja w to nie wierzę.
To znaczy mogłaby zakwitnąć, gdyby osiągnęła duży rozmiar. A jakoś w to nie wierzę w warunkach domowych.
To znaczy mogłaby zakwitnąć, gdyby osiągnęła duży rozmiar. A jakoś w to nie wierzę w warunkach domowych.
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis