Zielono mi w głowie... i na parapetach cz.III ;)
Re: Zielono mi w głowie... i na parapetach cz.III ;)
Pleurothallis eumecocaulon cudowny, ale trzeba mieć dobry wzrok aby 3mm kwiaty zauważyć . Paczuszka od Izuni piękna i obfita jak zwykle;) .
- mniodkowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
ojej u Ciebie to zawsze najwięcej kwitnień aż nie wiem co najbardziej pochwalić...
...
a może wiem...
...
ten biały fiołeczek
...
a może wiem...
...
ten biały fiołeczek
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Bardzo ciekawy storczyk Justynko Tylko kwiatuszki to trzeba chyba pod mikroskopem oglądac.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Justynko zastanawiam się, gdzie na co dzień stoi ten storczyk o 3 mm kwiatkach
Pewnie na szafce nocnej, bo nie ma innej opcji, abym w ogóle zauważyła, że on kwitnie
Kochana powiedz mi, co dzieje się moim skrętnikom, że zasuszają listki ?
Co prawda po jednym, ale w końcu zostaną im tylko korzenie
Pewnie na szafce nocnej, bo nie ma innej opcji, abym w ogóle zauważyła, że on kwitnie
Kochana powiedz mi, co dzieje się moim skrętnikom, że zasuszają listki ?
Co prawda po jednym, ale w końcu zostaną im tylko korzenie
- jolcia1212
- 500p
- Od: 8 gru 2009, o 21:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ojej jaki słodki...
Nawet nie wiedziałam że taki istnieje, normalnie aż prosi aby się nim dobrze opiekować
Nawet nie wiedziałam że taki istnieje, normalnie aż prosi aby się nim dobrze opiekować
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
To fakt, Iz zawsze jest szczodra
Storczykowy kwiatuszek taki delikatny się wydaje, pierwszy raz u Ciebie takiego widzę
Storczykowy kwiatuszek taki delikatny się wydaje, pierwszy raz u Ciebie takiego widzę
Bardzo ładne skrętniki
Pozdrawiam Martyna !
Roślinki Martynki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=61407" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam !
Roślinki Martynki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=61407" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam !
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Filigranowa27- dziękuję. Lubię "mikruski" - to są storczyki dla "ambitnych". Tzw. kolekcjonerów. Myślę, że tego Pleurothallisa w Polsce jest tylko kilka sztuk
Lupa się przydaje przy jego oglądaniu.
Mniodkowa- kwitnienia kolejne są i będą następne. Około 10 storczyków ma pędy. 3 hipeastra - też. Fiołki z młodych sadzonek też się pączkują.
Elciu- zrobię fotkę kiedyś przez lupę. Zakochałam się w tym pleurothallisie, bo ma kwiatuszki z "serduszkiem". Tzn. jego środek jest czerwony w kształcie serca
Heliofitko- ten storczyk stoi w mini szklarence ;) No, prawie Zgadłaś... Na stoliku, obok łóżka.
I moje skrętniki zasuszają liście wrr. To wpływ pogody, mniej światła i suche powietrze od kaloryferów. Moje wiszą w oknie, nad kaloryferem.
Są zasuszane pojedyńcze liście.
Byle do wiosny..
Jolcia1212- ma zapewnioną dobrą opiekę. Stoi przy kaloryferze w pojemniku, w dzień ma bardzo wysoką wilgotność, a w nocy ciepło - codziennie jest zraszany, a raz w tygodniu - moczony. Kwitnie - non stop.
Na dodatek przyjechał z Niemiec do Łodzi. A ja tam go kupiłam we wrześniu - to była jego podróż życia
Tesiu - Masz rację. Ginura już wsadzona do ziemi. A szyszki i szczawik czekają na początek wiosny. Wtedy je posadzę.
Storczyk ma bardzo delikatne kwiatuszki, jak z bibuły.
Martyna15- dziękuję.
A dziś kolejne, dwa kwitnienia. Pierwsze kwitnienie fiołka Buckeye Seductress:
I doritis wraz z Phalaenopsis Tetraspis :
Lupa się przydaje przy jego oglądaniu.
Mniodkowa- kwitnienia kolejne są i będą następne. Około 10 storczyków ma pędy. 3 hipeastra - też. Fiołki z młodych sadzonek też się pączkują.
Elciu- zrobię fotkę kiedyś przez lupę. Zakochałam się w tym pleurothallisie, bo ma kwiatuszki z "serduszkiem". Tzn. jego środek jest czerwony w kształcie serca
Heliofitko- ten storczyk stoi w mini szklarence ;) No, prawie Zgadłaś... Na stoliku, obok łóżka.
I moje skrętniki zasuszają liście wrr. To wpływ pogody, mniej światła i suche powietrze od kaloryferów. Moje wiszą w oknie, nad kaloryferem.
Są zasuszane pojedyńcze liście.
Byle do wiosny..
Jolcia1212- ma zapewnioną dobrą opiekę. Stoi przy kaloryferze w pojemniku, w dzień ma bardzo wysoką wilgotność, a w nocy ciepło - codziennie jest zraszany, a raz w tygodniu - moczony. Kwitnie - non stop.
Na dodatek przyjechał z Niemiec do Łodzi. A ja tam go kupiłam we wrześniu - to była jego podróż życia
Tesiu - Masz rację. Ginura już wsadzona do ziemi. A szyszki i szczawik czekają na początek wiosny. Wtedy je posadzę.
Storczyk ma bardzo delikatne kwiatuszki, jak z bibuły.
Martyna15- dziękuję.
A dziś kolejne, dwa kwitnienia. Pierwsze kwitnienie fiołka Buckeye Seductress:
I doritis wraz z Phalaenopsis Tetraspis :
- doromichu
- Od: 12 mar 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Buckeye Seductress cudowny ,nie myslalam,ze jeszcze wysylacie paczki a pogoda taka brzydka w Polsce-u nas zreszta tez-codziennie leje
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Fiołeczek wprost obłędny chyba będę się uśmiechać o listka może jakąś wymiankę listkową machniom
Pozdrawiam, Monika
Zielony świat Moniki cz. 9
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Doromichu - to były ostanie paczuszki w tym roku. Nie było przymrozków - nawet nocą. Od przyszłego tygodnia, u mnie, ma być -10 w dzień. Nocą...nawet nie chcę myśleć, ile...
Niunia1981- wiosną będę "odmładzać" swoją kolekcję:fiołków i hoji(po pobraniu i ukorzenieniu listków i sadzonek). A latem - skrętników. Będę wyprzedawać dorosłe okazy. Może się Załapiesz na jakieś fiołeczki
Dziś będzie storczykowo...słoneczna sesja:
U mnie zawsze grudzień, kojarzy się z zapowiedziami kwitnień na hipeastrach. I w tym roku, podobnie. Ten pędzik- to prawdopoddobnie Susan
A to, jeden z dwóch k- kolor nn. Dwie cebulki mi nie kwitły: Mount Blanc i stara drobnokwiatowa, czerwona odmiana. Stawiam na tę drugą, bo "pochewka" z pączkami jest maleńka:
Jeden, z dwóch Red Lion ( ten, będzie mieć dość krótki pęd i wielkie kwiaty):
Drugi Red lIon - też ma pędzik, ale na razie, nie da się go sfotografować, bo za maleńki jest.
Kolejne, nowe kwitnienie fiołeczka. Tym razem nieodmianwy niebieski. Listek zakupiony wiosną u Wwwioli. Zachwyciłam się jego kwiatuszkiem na zdjęciach i listkami typu girl. Jest uroczy:
I jeszcze kwiatuszek Buckeye Seductress w słoneczku:
Zobaczcie, jak rośnie u mnie hoja incurvula. Zakupiona od Aga111 w maju - dwie sadzonki.Chyba "oddana" z przykazaniem, by pięknie rosła. Bardzo szybko ukorzeniła się w perlicie i w ciągu pięciu m-cy urosła, każda z sadzonek - do długości 50cm. Porównanie, na zdjęciu po lewej - z początku czerwca:
I, zdjęcie dzisiejsze, gwarantuję, że są to te same sadzonki Aguś, to naprawdę Twoje maleństwa
Niunia1981- wiosną będę "odmładzać" swoją kolekcję:fiołków i hoji(po pobraniu i ukorzenieniu listków i sadzonek). A latem - skrętników. Będę wyprzedawać dorosłe okazy. Może się Załapiesz na jakieś fiołeczki
Dziś będzie storczykowo...słoneczna sesja:
U mnie zawsze grudzień, kojarzy się z zapowiedziami kwitnień na hipeastrach. I w tym roku, podobnie. Ten pędzik- to prawdopoddobnie Susan
A to, jeden z dwóch k- kolor nn. Dwie cebulki mi nie kwitły: Mount Blanc i stara drobnokwiatowa, czerwona odmiana. Stawiam na tę drugą, bo "pochewka" z pączkami jest maleńka:
Jeden, z dwóch Red Lion ( ten, będzie mieć dość krótki pęd i wielkie kwiaty):
Drugi Red lIon - też ma pędzik, ale na razie, nie da się go sfotografować, bo za maleńki jest.
Kolejne, nowe kwitnienie fiołeczka. Tym razem nieodmianwy niebieski. Listek zakupiony wiosną u Wwwioli. Zachwyciłam się jego kwiatuszkiem na zdjęciach i listkami typu girl. Jest uroczy:
I jeszcze kwiatuszek Buckeye Seductress w słoneczku:
Zobaczcie, jak rośnie u mnie hoja incurvula. Zakupiona od Aga111 w maju - dwie sadzonki.Chyba "oddana" z przykazaniem, by pięknie rosła. Bardzo szybko ukorzeniła się w perlicie i w ciągu pięciu m-cy urosła, każda z sadzonek - do długości 50cm. Porównanie, na zdjęciu po lewej - z początku czerwca:
I, zdjęcie dzisiejsze, gwarantuję, że są to te same sadzonki Aguś, to naprawdę Twoje maleństwa
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Oj będę musiała pilnie śledzić wiosną Twój wąteczek sprzedażowy, bo może się na jakąś hojeczkę załapię.
Już czekam z niecierpliwością na kwiatuszki Twoich Hippeastrum. Ja nie mam cierpliwości do nich, ale od czego są
takie wątki jak Twój gdzie można napaść oczy do woli.
Już czekam z niecierpliwością na kwiatuszki Twoich Hippeastrum. Ja nie mam cierpliwości do nich, ale od czego są
takie wątki jak Twój gdzie można napaść oczy do woli.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
To będę pilnować twojego wąteczku
Gdzie ty kobieto miałaś słonko?? Ja od dwóch tygodni próbuję zrobić zdjęcia domowych kwiatków i ciągle ciemno i zdjęcia wychodzą
Gdzie ty kobieto miałaś słonko?? Ja od dwóch tygodni próbuję zrobić zdjęcia domowych kwiatków i ciągle ciemno i zdjęcia wychodzą
Pozdrawiam, Monika