Zakątek Annes 77
- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zakątek Annes 77
Witaj Magenta
Bardzo polubiłam przetaczniki i dodatki do róż no muszą być,inaczej pustawo na rabacie.
Heliotropów jeszcze sama nie wysiewałam,kupiłam dwie gotowe sadzonki i posadziłam na balkonie
Może w lutym spróbuję sił ? Jak lobelia i żeniszek mi się udały to może z heliotropami nie będzie tak źle?
Z petuniami jednego roku mi nie wyszło,chyba za mało je nawoziłam,liście zrobiły się bardzo jasne ,zniechęciłam się na jakiś czas
Bardzo polubiłam przetaczniki i dodatki do róż no muszą być,inaczej pustawo na rabacie.
Heliotropów jeszcze sama nie wysiewałam,kupiłam dwie gotowe sadzonki i posadziłam na balkonie
Może w lutym spróbuję sił ? Jak lobelia i żeniszek mi się udały to może z heliotropami nie będzie tak źle?
Z petuniami jednego roku mi nie wyszło,chyba za mało je nawoziłam,liście zrobiły się bardzo jasne ,zniechęciłam się na jakiś czas
- szyszunia
- 1000p
- Od: 4 lis 2009, o 13:38
Witaj Annes piękne latnie wspomnienia. Ja też w tym roku spróbuję wysiać żeniszka bo jakoś sobie o nim zapomniałam. Co do przetaczników to i ja na nie zachorowałam. W tym roku 3 sobie kupiłam ale niestety jeden padł a był taki łady ciemny. Został taki jaśniejszy ale mnie jest okazały. Oby do wiosny
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
U mnie też zagościły. rewelacyjnie pasują do róz.
Zawilce też lubię. Ciekawe czy przetrwały. U mnie chyba dla nich za sucho.
Zawilce też lubię. Ciekawe czy przetrwały. U mnie chyba dla nich za sucho.
- Annes 77
Iwonko ciemny przetacznik? Chętnie sprawiłabym sobie taki kolorek:)
Żeniszek i jego piórka jest bezproblemową byliną,w lutym znów go wysieję,potem przepikuję i towarzystwo dla róż gotowe
Wszyscy czekamy na święta,potem poleci już z górki
Gosiu zawilce są takie delikatne Bardzo je lubię...kupujesz w tym roku od pana marekpodstolec byliny ?
Żeniszek i jego piórka jest bezproblemową byliną,w lutym znów go wysieję,potem przepikuję i towarzystwo dla róż gotowe
Wszyscy czekamy na święta,potem poleci już z górki
Gosiu zawilce są takie delikatne Bardzo je lubię...kupujesz w tym roku od pana marekpodstolec byliny ?
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja się czaję na zakupy, choć chciałabym poczekać na piwonie chińskie Kupowałam kilka razy i nie żałowałam.
Kto nie sieje, niech żałuje-to prawdziwy początek wiosny, kiedy na parapetach wschodzą nasiona Choćby miało się nie udać, trzeba próbować.
Kto nie sieje, niech żałuje-to prawdziwy początek wiosny, kiedy na parapetach wschodzą nasiona Choćby miało się nie udać, trzeba próbować.
- Edyta1
- Od: 20 paź 2011, o 00:06
Dziewczyny, a kto to ten Pan Marek Podstolec. Nie znam - a może tez bym kupiła .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
- Annes 77
Ewuś na chińskie piwonie to i ja bym się skusiła
Nasionka na pewno posieję,trudno,że parapety zawalone i drżę o nie,żeby nie spleśniały
Edytko sprawdź na allegro wpisz w szukaj nazwę użytkownika podstolecmarek i wyskoczą Ci aktualnie co sprzedaje,podobno dziewczyny są bardzo zadowolone z roślinek od tego pana:)
U mnie za oknem właśnie sypie śnieg i nie przestaje No nieźle trzeba bedzie odgarniać ,garażu brak
Nasionka na pewno posieję,trudno,że parapety zawalone i drżę o nie,żeby nie spleśniały
Edytko sprawdź na allegro wpisz w szukaj nazwę użytkownika podstolecmarek i wyskoczą Ci aktualnie co sprzedaje,podobno dziewczyny są bardzo zadowolone z roślinek od tego pana:)
U mnie za oknem właśnie sypie śnieg i nie przestaje No nieźle trzeba bedzie odgarniać ,garażu brak
- ewamaj66
U mnie jeszcze nie sypie, ale przymroziło na biało. Ciężko mi będzie kopcować róże
- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Witajcie
Chińskie piwonie? A jakie to są? Ciemny przetacznik chętnie też bym takiego na rabacie posadziła
Może i ja z heliotropami zaryzykuję i wysieję, muszę się zastanowić
Chińskie piwonie? A jakie to są? Ciemny przetacznik chętnie też bym takiego na rabacie posadziła
Może i ja z heliotropami zaryzykuję i wysieję, muszę się zastanowić
- Edyta1
- Od: 20 paź 2011, o 00:06
Znalazłam .Annes 77 pisze: Edytko sprawdź na allegrooo wpisz w szukaj nazwę użytkownika podstolecmarek i wyskoczą Ci aktualnie co sprzedaje,podobno dziewczyny są bardzo zadowolone z roślinek od tego pana:)
A przetacznik też się podoba i mam go od wiosny .
Pozdrawiam - Edyta
- ewamaj66
Zamierzam być twardka Białe powoli znika, może niedługo da się rwać kretowiska (kompost później ).
Piwonia chińska to ta bylinowa, z korzeniami jak marchewki. Kwitnie w czerwcu.
Piwonia chińska to ta bylinowa, z korzeniami jak marchewki. Kwitnie w czerwcu.
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Ania czy Ty tez czekasz na róze dzisiaj