Zakątek Annes 77
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zakątek Annes 77
Aniu ależ cudne zawilce, uwielbiam je , miałam przez wiele lat piękną duża kępę, ale ostatnio coś się z nimi stało, że zaczęły zamierać.... mam nadzieję, że wiosną jakieś jeszcze się pokażą to przesadzę je w inne miejsce, może będzie im lepiej....
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Kasiu tak naprawdę mam trochę piwonii,ale raczej tych bylinowych,a od niedawna zapragnęłam kupić piwonię drzewiastą
Za nasionami heliotropów musze się porozglądać i raz kozie śmierć,jak nie spróbuję to nie zobaczę,czy potrafię,ale myśle,że jak z lobelią mi wyszło to chyba dam radę
Edytko i jak zamawiasz coś od p.Marka?
Ewuś bylinówki piwonie posiadam na stanie,ale drzewiastej nie mam,a chciałabym bardzo
Kasiu moje róże od P posadziłam w listopadzie.Dobrze,że od razu kopczyki zrobiłam,mam już spokój i w tym roku okryte zostały powojniki.
Aguś u mnie tez dużo roślin albo w ogóle sie nie pokazały albo zamarły...w tym roku pozżerało coś narcyze i naparstnice nie wzeszły
Leonardo da vinci
Flora Romantica
Liliowiec Pixie Parasol
Aspiryne Rose z ostróżką
Za nasionami heliotropów musze się porozglądać i raz kozie śmierć,jak nie spróbuję to nie zobaczę,czy potrafię,ale myśle,że jak z lobelią mi wyszło to chyba dam radę
Edytko i jak zamawiasz coś od p.Marka?
Ewuś bylinówki piwonie posiadam na stanie,ale drzewiastej nie mam,a chciałabym bardzo
Kasiu moje róże od P posadziłam w listopadzie.Dobrze,że od razu kopczyki zrobiłam,mam już spokój i w tym roku okryte zostały powojniki.
Aguś u mnie tez dużo roślin albo w ogóle sie nie pokazały albo zamarły...w tym roku pozżerało coś narcyze i naparstnice nie wzeszły
Leonardo da vinci
Flora Romantica
Liliowiec Pixie Parasol
Aspiryne Rose z ostróżką
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale zdjęcie Liliowiec Pixie Parasol, nie znam takiego liliowca, prześliczny jest
Aspirinka mnie w ogóle nie zachwyca.
Aspirinka mnie w ogóle nie zachwyca.
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jeśli potrzebujesz naparstnic, pewnie będę miała do oddania-sieją się jak głupie. Powiedz, to Ci wiosną jakieś znajdę. Sama je uwielbiam
- Annes 77
Maju Aspirynka to taka delikatna róża i ma małe kwiatki,a jak wiadomo Ty lubisz duże i prawdę mówiąc ja też...
Ten liliowiec przypomina mi storczyka ,które uwielbiam również
Ewuś byłabym wdzięczna,raz kupiłam jedną na targu,mała sadzonka była,owszem zakwitła,a na wiosnę nie wyszła Dziwne...po tym co się na forum naczytałam jak ładnie się rozsiewa
Ten liliowiec przypomina mi storczyka ,które uwielbiam również
Ewuś byłabym wdzięczna,raz kupiłam jedną na targu,mała sadzonka była,owszem zakwitła,a na wiosnę nie wyszła Dziwne...po tym co się na forum naczytałam jak ładnie się rozsiewa
- ewamaj66
Bo ona się świetnie rozsiewa, aż za mocno Mam w dwóch miejscach prawdziwy las naparstnic. Słabo sieje się tylko w miejscu zbyt cienistym i suchym, choć i tam znajduję po kilka siewek.
- Edyta1
- Od: 20 paź 2011, o 00:06
Ja też w tym roku zakochałam się w naparstnicach. Dostałam jesienią mnóstwo siewek kwitnących (podobno) na biało i nasadziłam z tyłu szpaleru różanego. Nie mogę się doczekać na efekt .
Przejrzałam ofertę p. Marka, ale na razie zainteresowały mnie 2 roślinki. Poczekam, może bliżej wiosny rozszerzy ofertę .
Przejrzałam ofertę p. Marka, ale na razie zainteresowały mnie 2 roślinki. Poczekam, może bliżej wiosny rozszerzy ofertę .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
U mnie naparstnice też się słabo sieją. Specjalnie je zostawiam po przekwitnięciu aby mieć te las- a tu nic......
A z nasion kupionych to już w ogóle nic mi nie wzeszło.
Aspirynka kwiatki ma małe ale jest ich tak dużo , no i jest taka piękna w fazie pąka. Szkoda, ze później zmienia kolor.
A z nasion kupionych to już w ogóle nic mi nie wzeszło.
Aspirynka kwiatki ma małe ale jest ich tak dużo , no i jest taka piękna w fazie pąka. Szkoda, ze później zmienia kolor.
Pozdrawiam Ida
- Annes 77
Ewa las naparstnic ...fajnie to brzmi,a ja jednej w tym roku szukałam i nie znalazłam
Edytko białe naparstnice za różami to musi być przecudny widok,już nie mogę się doczekać,bu to ujrzeć
Iduś no właśnie z tymi naparstnicami to nie tak łatwo,może ziemia nie ta?
Kiedyś posiałam groszek pachnący i też nic nie wzeszło Czarnuszkę raz wysiałam i pamiętam,ze kwitła na niebiesko,ale chyba źle porozrzucałam nasionka,bo w rzędzie i jak żołnierzyki stały,teraz już jestem mądrzejsza
Aspirynka ładnie wygląda na fotkach,ale szału nie ma
Edytko białe naparstnice za różami to musi być przecudny widok,już nie mogę się doczekać,bu to ujrzeć
Iduś no właśnie z tymi naparstnicami to nie tak łatwo,może ziemia nie ta?
Kiedyś posiałam groszek pachnący i też nic nie wzeszło Czarnuszkę raz wysiałam i pamiętam,ze kwitła na niebiesko,ale chyba źle porozrzucałam nasionka,bo w rzędzie i jak żołnierzyki stały,teraz już jestem mądrzejsza
Aspirynka ładnie wygląda na fotkach,ale szału nie ma
- ewamaj66
Czasem coś z wysiewami się nie uda W tym roku nie udała mi się szałwia błyszcząca, choć zwykle wschodzi zupełnie dobrze. Trudno. To nie znaczy, że w ogóle przestanę siać cokolwiek, przeciwnie
- Annes 77
No zobacz....a mi szałwia błyszcząca się udała,piękne sadzoneczki,ale ja już dalej n z niej nie byłam zadowolona,urosła do nieba,potem listki zaczęły żółknąć i opadać i w tym roku dam sobie z nią spokój
- ewamaj66
Swoje nieliczne sadzonki posadziłam w dość mokrym, cienistym przez część dnia miejscu wzdłuż żywopłotu. Nie kwitły. W przyszłym roku posieję aksamitki, bo one wszędzie rosną Żebym się tylko nie zdziwiła
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kupiłam kilka torebek nasionek kwiatuszków, teraz się przyglądam, a na nich jest termin ważności koniec tego albo początek przyszłego roku. Może za tym się kryje to, że nie wszystko nam wschodzi po sianiu
Chyba te wysyłkowe sklepiki wciskają nam kit.
Chyba te wysyłkowe sklepiki wciskają nam kit.