Co zrobić aby juka wypuściła swoje maleństwo? Pojawiło się już dość spory czas temu, ale czemu nie rośnie? Może powinnam obciąć ten pień i posadzić osobno? Tutaj załanczam jej zdjęcie z zaznaczonym odrostem
czubek do ukorzenienia resztę liści poobrywaj i potnij jak zaznaczyłem, wierz pinków zachowując pion jak rosły pozalewaj woskiem i do wody i poczytaj juki- odmładzanie kilka stron ale warto poczytać.
Tego z przodu nie chce obcinać bo wygląda to dość oryginalnie ale to drugie zetne tak jak zaznaczyłeś dziękuje za pomoc
Ps. tamten temacik czytałam juz kilka razy :P
Cześć. Mam dracenę, której strasznie klapnęły liście i nie wiem od czego Jest podlewana jak zawsze i nie była przestawiana. Stoi w pólnocnym pokoju jakieś 2,5 metra od okna. Z chęcią bym odmłodziła tego kwiatka żeby zrobiła się gęściejsza ale nie wiem jak mam ją pociąć. Może ktoś by był tak miły i mi pomógł. Z góry dziękuje za wszelką pomoc.
Potnij tak jak teraz i popatrz na piątej stronie w tym temacie jak ma to zostać wykonane dalej no i poczytaj cały temat dokładnie, po cięciu do przesadzenia w nową ziemię ale w tylko o 2 cm większą w średnicy doniczkę.
Dzięki Przemo. Już wszstko poczytałam. Jak potnę to wam pokaże. Wzięłam sie za te oje kwiatki bo ostatnio nie było czasu. A mam jeszcze pytanie czy jeśli są 3 osnogi tej draceny to wyrosną z niej 3 pióropusze czy więcej?