Witajcie dziewczyny Jak miło że podobają się Wam moje kwiaty ciesze sie bardzo .Niestety mojej medinili nie udało sie uratować. . Przy samym korzeniu miała rozgałęzienie na dwa pędy...jak wywaliłam kwietnik to tak niefortunnie się wyłożyła że oba pędy pękły przy samym korzeniu nie było co ratować
Jeszcze dzisiaj postaram się dodać kolejne zdjęcia...teraz lecę na próbę chóru
Niestety mojej medinili nie udałało sie uratować . Ona miała dwie łodygi i jak się wywaliła to tak niefortunnie że obie pękły przy samym korzeniu. No i poszła do
Zrobiłam dzisiaj kilka fotek ale telefonem i nie są one oszałamiającej jakości Na początek hibiskus czyli róża chińska. W chwili obecnej ma jeden kwiat i mnóstwo pączków Anturium które kwitnie nie przerwanie: Moje begonie:
Reo zaczyna kwitnienie
Calathea dorosła i na drugim zdjęciu sadzonka którą chciała bym wymienić na syngonium czerwone:
Dracena kupiona w B za 19.90
Fikus:
I na koniec roślinka której nazwy nie znam. Kiedyś kupiłam na allegro cebulę kwitła raz na biało...zrobiłam zdjęcia tylko chwilowo nie bardzo mam czas żeby szukać ale postaram się kiedyś wstawić ma mnóstwo cebul no i za bardzo nie wiem co teraz z nią zrobić czy je rozsadzić czy tak pozostawić.....Jak myślicie
Wandziu wszystkie kwiatuszki śliczne, zadbane, zdrowe. Szczególnie gratuluję pięknie rosnącej Kalatei
Moje skradły Begonie.
A roślinka NN i mnie bardzo zaintrygowała. Chętnie dowiem się jej nazwy.
Wanda kwiaty przepiękne ale dobrze, że siedzę bo bym spadła z krzesła, kochana ta nn. to eucharis nazywana też lilią amazońską.
Miałam ją 6 lat i wywaliłam bo nigdy mi nie zakwitła. Na pewno jej teraz nie rozsadzaj, poczekaj do wiosny. Co dalej to Ci nie doradzę bo tak jak pisałam nigdy nie doczekałam się kwiatów. Jak u Ciebie kwitła to ogromne gratulację.
Kwitnące eucharis to widziałam tylko w palmiarni. Wielkie brawa i błagam Cię jak Ci znów zakwitnie to mi pokaż bo aż nie mogę uwierzyć, że ona kwitnie w domu.
Piękne roślinki a w szczególności kalatea i fikus , urocze
Pewnie jeszcze jakieś kwiatuchy posiadasz , więc pokazuj kochana bo czekam z niecierpliwością
Śliczne masz roślinki
Hibiskus ogromny ,begonie super .Ale kalatea
A ja bym stawiała-jak Iwonka-na eucharis.Te kwiatuszki miały kształt podobny do narcyza?
Właśnie czytałam w jednym wątku,że ta osoba lekko przesuszyła swojego (nie wiem,czy też przechładzała ),a póżniej zaczęła częściej podlewać z nawozami.I jej zakwitło...zobaczymy,bo ja też mam,ale moje ma tylko 1 cebulę i rok jest u mnie dopiero.Ciekawe,czy mi zakwitnie i kiedy
Witaj Wando, bardzo trudno ciebie znaleźć, bo nie masz w stopce aktywnego linku, który doprowadziłby gości do twojego wątku.
Kolekcję storczyzków masz imponującą. Czy kwitną ci w tej chwili, bo moje niestety kwalifikują się do przesadzania. Zakupiłam już nawet odpowiednie podłoże.
Pozdrawiam cię serdecznie. Też tak jak ty śpiewam razem z moim M w chórze. To nasz drugie życie