Doromichu - to były ostanie paczuszki w tym roku. Nie było przymrozków - nawet nocą. Od przyszłego tygodnia, u mnie, ma być -10 w dzień. Nocą...nawet nie chcę myśleć, ile...
Niunia1981- wiosną będę "odmładzać" swoją kolekcję:fiołków i hoji(po pobraniu i ukorzenieniu listków i sadzonek). A latem - skrętników. Będę wyprzedawać dorosłe okazy. Może się Załapiesz na jakieś fiołeczki
Dziś będzie storczykowo...słoneczna sesja:
U mnie zawsze grudzień, kojarzy się z zapowiedziami kwitnień na hipeastrach. I w tym roku, podobnie. Ten pędzik- to prawdopoddobnie
Susan
A to, jeden z dwóch k- kolor nn. Dwie cebulki mi nie kwitły: Mount Blanc i stara drobnokwiatowa, czerwona odmiana. Stawiam na tę drugą, bo "pochewka" z pączkami jest maleńka:
Jeden, z dwóch
Red Lion ( ten, będzie mieć dość krótki pęd i wielkie kwiaty):
Drugi Red lIon - też ma pędzik, ale na razie, nie da się go sfotografować, bo za maleńki jest.
Kolejne, nowe kwitnienie fiołeczka. Tym razem nieodmianwy niebieski. Listek zakupiony wiosną u Wwwioli. Zachwyciłam się jego kwiatuszkiem na zdjęciach i listkami typu girl. Jest uroczy:
I jeszcze kwiatuszek Buckeye Seductress w słoneczku:
Zobaczcie, jak rośnie u mnie
hoja incurvula. Zakupiona od
Aga111 w maju - dwie sadzonki.Chyba "oddana" z przykazaniem, by pięknie rosła. Bardzo szybko ukorzeniła się w perlicie i w ciągu pięciu m-cy urosła, każda z sadzonek - do długości 50cm. Porównanie, na zdjęciu po lewej - z początku czerwca:
I, zdjęcie dzisiejsze, gwarantuję, że są to te same sadzonki
![gwizdanie ;:224](./images/smiles/whistling.gif)
Aguś, to naprawdę Twoje maleństwa
![Obrazek](http://images35.fotosik.pl/1735/44f821d49094d390med.jpg)