Co zrobić z takim uparciuchem?
- gardeniaa
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 25 maja 2008, o 14:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Co zrobić z takim uparciuchem?
nie stoi w bezpośrednim nasłonecznieniu, ale światła moim zdaniem ma wystarczająco dużo
mimo tego wciąż się wygina
i nie ciągnie się w kierunku światła lecz przeciwnie, w stronę mieszkania
dziwoląg
raz już przewrócił się razem z doniczką, ale na szczęście nic mu się nie stało
jak go ujarzmić? mam go przywiązać do tej drabinki czy jak?
mimo tego wciąż się wygina
i nie ciągnie się w kierunku światła lecz przeciwnie, w stronę mieszkania
dziwoląg
raz już przewrócił się razem z doniczką, ale na szczęście nic mu się nie stało
jak go ujarzmić? mam go przywiązać do tej drabinki czy jak?
- blabla
- -Moderator Forum-.
- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Kaktus na pewno ma ZA MAŁO ŚWIATŁA. Musi stać na słońcu. Rozproszone światło jest niewystarczające. Podręcznikowy przykład braku słońca.
A dlaczego się przechyla? Pewnie ma jeszcze problemy z systemem korzeniowym.
A dlaczego się przechyla? Pewnie ma jeszcze problemy z systemem korzeniowym.
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
;)
Witam wszystkich
gardeniaa co do Twojego kaktusa to musisz go wystawić na dwór raczej w miejsce osłonięte od wiatru....... i powoli przyzwyczajaj go do silniejszego słońca.......
przesadziłaś go do uniwersalnej ziemi kwiatowej czy kaktusowej?? hm.....w ziemi kaktusowej jakoś wytrzyma...................
powinnaś przesadzić go w substrat jaki Ci podawała Basia k :P :P
moim zdaniem po jakimś czasie powinien się wyprostować...... oczywiście jeżeli będą mu sprzyjać warunki.....
pozdrawiam
gardeniaa co do Twojego kaktusa to musisz go wystawić na dwór raczej w miejsce osłonięte od wiatru....... i powoli przyzwyczajaj go do silniejszego słońca.......
przesadziłaś go do uniwersalnej ziemi kwiatowej czy kaktusowej?? hm.....w ziemi kaktusowej jakoś wytrzyma...................
powinnaś przesadzić go w substrat jaki Ci podawała Basia k :P :P
moim zdaniem po jakimś czasie powinien się wyprostować...... oczywiście jeżeli będą mu sprzyjać warunki.....
pozdrawiam
Do każdej ziemi
kaktusowej czy też do uniwersalnej trzeba dodawać żwirek , musi być podłoże przepuszczalne ten kaktusik już się nie wyprostuje ale gdy będzie miał dostatecznie dużo słonka to ciernie będą masywne ,i wygląd będzie oki... poza tym nie przejmuj się literką L mammilarki się niestety wyginają
Możesz no zewnątrz tylko żeby na niego nie padało ,i jak napisał kolega (koleżanka)cieniuj na początku
kaktusowej czy też do uniwersalnej trzeba dodawać żwirek , musi być podłoże przepuszczalne ten kaktusik już się nie wyprostuje ale gdy będzie miał dostatecznie dużo słonka to ciernie będą masywne ,i wygląd będzie oki... poza tym nie przejmuj się literką L mammilarki się niestety wyginają
Możesz no zewnątrz tylko żeby na niego nie padało ,i jak napisał kolega (koleżanka)cieniuj na początku