Gosia i róże
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Gosia i róże
Dziwne, ale u mnie wcale nie ma najniższych temperatur, było raptem -7. Do tej pory przyzwyczaiłam się do rekordów Śnieg na kolcach-super
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 8 wrz 2012, o 20:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mam nadzieje, że nie zaśmiecam wątku, ale napatrzyłam się na róże Deirde i... cóż chyba nie wytrzymam z tym pytaniem. Czy będziecie robić na wiosnę jakieś nowe wspólne zamówienie w szkółkach? Czy można się przyłączyć? Marzę o Katy Road Pink (Carefree Beauty) Bucka i Ledzie... i może jeszcze o ...John Davis Svejdy. I nie lubię zimy.... za mało światła.
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu, jaka u Was pogoda. Dziś nieco temperatura spadła, bo tylko - 6 C miałam.
Ale w nocy z soboty na niedzielę u mnie na działce było - 15 C. Jak się cieszę, że przed tym mrozem okryłam róże na których mi zależało.
Ale w nocy z soboty na niedzielę u mnie na działce było - 15 C. Jak się cieszę, że przed tym mrozem okryłam róże na których mi zależało.
- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
Witajcie kobiety
Ewa - na szczęście nie ma rekordów, nie życzę ich nikomu.
anjanjaan - no w tym dziale to mnie pełno, w końcu jestem jedną z różanych. Zakupy wspólne w szkółkach robimy zawsze, wystarczy wrzucić mi zamówienie na PW. W tym roku polujemy na francuskie i niemieckie szkółki. Do niemieckich szkółek mam blisko - dzięki temu mamy niskie koszty wysyłki, a francuskie to inna sprawa. Co do Bucka - chyba jego róże są u Schmida i ktoś je wcześniej zamawiał.
Majka411 - dziś nas zasypało śniegiem, temperatura była niska -4 stopnie. W nocy było - 7 stopni - czyli tak przeciętnie.
Ewa - na szczęście nie ma rekordów, nie życzę ich nikomu.
anjanjaan - no w tym dziale to mnie pełno, w końcu jestem jedną z różanych. Zakupy wspólne w szkółkach robimy zawsze, wystarczy wrzucić mi zamówienie na PW. W tym roku polujemy na francuskie i niemieckie szkółki. Do niemieckich szkółek mam blisko - dzięki temu mamy niskie koszty wysyłki, a francuskie to inna sprawa. Co do Bucka - chyba jego róże są u Schmida i ktoś je wcześniej zamawiał.
Majka411 - dziś nas zasypało śniegiem, temperatura była niska -4 stopnie. W nocy było - 7 stopni - czyli tak przeciętnie.
- Deirde
Istnieje możliwość wiosennego zakupu w Rosen Tantan - jeśli ktoś chce Charming Piano lub Lavender Ice - mam u nich nadpłatę.
- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
Czy tylko te dwie róże można zamówić ?
- Deirde
Ależ nie - możesz sobie wybrać jakie chcesz - zamówienie robię pod koniec grudnia ale dziś muszę im wysłać email z decyzją.
Gdybym poprosiła o zwrot pieniędzy to bym straciła na tym - dlatego napisałam o zamówieniu.
Gdybym poprosiła o zwrot pieniędzy to bym straciła na tym - dlatego napisałam o zamówieniu.
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czyli Gosia w razie co do końca grudnia mozna sie zgosic tak
- Deirde
Tak, można już zamawiać - termin koniec grudnia.
Niestety 1 sztuka Lavender Ice moja została u nich macie więc przyśpieszone zamówienie.
Niestety 1 sztuka Lavender Ice moja została u nich macie więc przyśpieszone zamówienie.
- Edyta1
- Od: 20 paź 2011, o 00:06
A jak wychodzą cenowo u nich te róże?Deirde pisze:Istnieje możliwość wiosennego zakupu w Rosen Tantan - jeśli ktoś chce Charming Piano lub Lavender Ice - mam u nich nadpłatę.
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- Deirde
Edyta - Charming Piano to koszt 9,90 euro, a Lavender Ice jest miniaturką i jest tańsza - 7,70 euro.
Ile to mniej więcej kosztuje podam na PW - cena się zmienia z kosztem euro - do tego dochodzą część kosztów przesyłki.
Z nowszych róż u nich warto zwrócić uwagę na: Mary Ann, Lampion, Gospel, Pinka Piano.
W przyszłym roku na pewno będzie więcej róż z grupy Piano - dojdą pewnie te 3 nowe odmiany.
Zobaczcie to cudo - jej inna nazwa - Purple Lodge:
http://www.filroses.com/DetaliiProdus/1 ... brion.html
Ile to mniej więcej kosztuje podam na PW - cena się zmienia z kosztem euro - do tego dochodzą część kosztów przesyłki.
Z nowszych róż u nich warto zwrócić uwagę na: Mary Ann, Lampion, Gospel, Pinka Piano.
W przyszłym roku na pewno będzie więcej róż z grupy Piano - dojdą pewnie te 3 nowe odmiany.
Zobaczcie to cudo - jej inna nazwa - Purple Lodge:
http://www.filroses.com/DetaliiProdus/1 ... brion.html
- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
Gosiu, a będziesz zamawiać u Belgów?
- Deirde
Zbieramy listę.
Do 18 grudnia są obniżki cen u Guillota na białe i czerwone róże oraz na sprzęt.
Obniżki są nawet korzystne bo są do 40% i nawet obniżają cenę róży tak że szkółki niemieckie przebijają z ceną.
Do 18 grudnia są obniżki cen u Guillota na białe i czerwone róże oraz na sprzęt.
Obniżki są nawet korzystne bo są do 40% i nawet obniżają cenę róży tak że szkółki niemieckie przebijają z ceną.