jak się nazywa ta roślinka??
Moje roślinki domowe- Perła
Re: Moje roślinki domowe- Perła
pozdrawiam,ania
kłujące
kłujące
pieczarah witam Cię w moim wątku ):) To jest Oxalis carnosa. na razie nie wiem nic więcej na jego temat i mam nadzieję że będzie współpracował ze mną bo bardzo mi się podoba
hmm czyli szczawik po polsku, jakaś rodzina z tym najbardziej popularnym szczawikiem (Oxalis Triangularis ?Atropurpurea?)a jeśli tak jest rzeczywiście, to nie jest to trudna w uprawie roślina. u mnie szczawik bordowy i zielony rosną razem w doniczce i póki co radzą sobie świetnie
tu-co nieco na temat szczawików więcej (po angielsku)
tu-co nieco na temat szczawików więcej (po angielsku)
pozdrawiam,ania
kłujące
kłujące
-
- 1000p
- Od: 21 sie 2011, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jest to Euphorbia Triucalli czyli wilczomlecz ołówkowy. Szybko rośnie i po kilku latach może robić za choinkę.
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Dziękuję Ci ślicznie, już zapisujęszarotka66 pisze:Jest to Euphorbia Triucalli czyli wilczomlecz ołówkowy. Szybko rośnie i po kilku latach może robić a choinkę.
hibiskus piękny - tyle ich na FO że gdyby nie brak warunków skusiłabym się na jakiegoś
Euphorbia taka mi się marzy
kaktus to Hildewintera aureispina cristata
Euphorbia taka mi się marzy
kaktus to Hildewintera aureispina cristata
pozdrawiam,ania
kłujące
kłujące
- jolcia1212
- 500p
- Od: 8 gru 2009, o 21:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Perla
Masz ciekawą kolekcję roślin. Ciekawa jestem Twojego przedszkola fiołkowego. Też mam kilka takich młodych roślinek, nawet FUKSJOWE KRUŻEWO szykuje sie do kwitnienia
Masz ciekawą kolekcję roślin. Ciekawa jestem Twojego przedszkola fiołkowego. Też mam kilka takich młodych roślinek, nawet FUKSJOWE KRUŻEWO szykuje sie do kwitnienia
jolcia1212 pisze: Perla
Sporo mam odmian fiołeczków ale wszystkie maleńkie jeszcze. Później wstawię fotki z przedszkola które jest u mojej mamy, która zresztą jak córka oszalała w tym roku na punkcie fiołków I tak podzieliłyśmy się listkami bo u mnie za mało parapetów:)
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dobrze, że hojeczki ocalały i mają się coraz lepiej A maluszków to u mamy widzę prawdziwą plantację
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
ciekawy wątek.. Kaktusy, sukulenty i cała reszta zieleninki bardzo ciekawa! Gratuluję i na pewno nie raz jeszcze zajrzę!!