Rośliny na słoneczny balkon

Rośliny doniczkowe
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Onak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lip 2006, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ja na balkonie mam takie kwiaty:

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam! Karina
Na moim balkonie ;:173
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

ślicznie!!!

Post »

Wow, a moje chyba ktoś urzekł czy zaczarował, czy ki czort!!! Wcale nie chcą kwitnąć.
Juz dokupilam pelargonie stojace, kocanki i poupychałam między bluszczolistne, które zamiast się rozrastać marnieją w oczach :x Wcale mi się to nie podoba co sie dzieje na moim balkonie. Nigdy mnie nie zawiodły własne sadzonki, zawsze kwitły przepięknie, nawet o tej porze. A teraz ani jednego kwiatka, liście żółkną, odpadają. Próbowałam delikatnie nawozić, spulchniam ziemię, chucham, dmucham, a one marnieją :evil:
co im może być. Na pewno ich nie przelałam.
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
ZosiaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 kwie 2007, o 14:46

Post »

witam u mnie teraz kwitnie sundaville czerwona tylko nie wiem kiedy jesienią ją schować bo zimą mi zmarzła i posadziłam nową jak znajde trochę czasu to jutro dodam zdięcie pozdrawiam wszystkich
Awatar użytkownika
misiacz
50p
50p
Od: 12 lut 2008, o 19:09

Post »

Karinko, pięknie na Twoim balkonie!

U mnie pelargonie bluszczolistne z własnych sadzonek też rosną bardzo kiepsko, mimo że je regularnie nawożę i nie atakują ich żadne szkodniki (ale kwitnąć, mimo że niemrawo, zaczynają). Na szczęście dominujące na moich balkonach lobelie i werbeny ślicznie kwitną i mają coraz więcej pąków. Wstawię zdjęcie, gdy rozkwitną na dobre. Aaa, i maciejka już zakwitła i cudnie pachnie, nie tylko na balkonie, ale przy otwartym wieczorem oknach balkonowych także w sypialni i w salonie :lol:

A jutro zamierzam "pozbyć się" przekwitających już bratków i w to miejsce posadzę na próbę pelargonie (raczej rabatowe, może angielskie) w kompozycji z kocankami :wink:
Mirabilis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2006, o 19:35

Post »

A ja mam pytanie. W tym roku po raz pierwszy skusiłam się na sundaville. Właśnie zaczęła kwitnąć. Jak długo kwiaty utrzymują się na roślinie?

Obrazek

e po 2-3 dniach bardzo bledną i opadają. To naturalne, czy może słońce je za bardzo przypala? (Niestety południowy balkon bez cienia).
Dziel się swoją wiedzą. To sposób na osiągnięcie nieśmiertelności.
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Balkon w kwiatach

Post »

Witaj Karinko masz już piękny balkon takie piękne kwiaty. A tak wygląda mój z zewnątrz.

Obrazek Obrazek Obrazek
silver
50p
50p
Od: 1 maja 2008, o 07:24

Rosliny na sloneczny balkon

Post »

Moje rośliny na balkonie
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No i śliczne są :)

Ale dlaczego nie używasz polskich znaków?
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
Narine
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2007, o 20:51

Post »

Eukomis... zamurowało mnie z wrażenia... Niebieskie piękności :shock:
Ja w końcu posadziłam białe surfinie na przemian z fioletowymi miniaturkami i scaevolą + białą gipsówą. Efektu jeszcze nie widać.. :roll:

Mirabilis chyba jednak za mocne słońce. (choć one lubią nasłonecznienie) Moja trzymała kwiaty dość długo (stała w domu). Nie pamiętam dokładnie ile, ale na pewno conajmniej tydzień. I nie bledły.
Zobaczę jak w tym roku będzie - stoi w ogrodzie na słońcu - ale dopiero zawiązuje pąki.
Dodam, że ona lubi być nawożona, ale umiarkowanie podlewana.
Mirabilis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2006, o 19:35

Post »

Narine, chyba masz rację. od kilku dni jest bardziej pochmurno i roślina lepiej rośnie. Wytworzyła więcej kwiatów, które "trzymają" kolor i nie opadają.

Robię eksperyment. Wczoraj widziałam w kwiaciarni piękną wiszącą kulę zrobioną z tojeści rozesłanej. Wykopałam jedną roślinę z działki i wsadziłam do doniczki. Zobaczymy, czy coś z tego wyjdzie.

Obrazek Obrazek
Dziel się swoją wiedzą. To sposób na osiągnięcie nieśmiertelności.
Awatar użytkownika
ZosiaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 kwie 2007, o 14:46

Post »

Obrazek
Mirabilis tak wygląda moja sundaville na balkonie pozdrawiam wszystkich na forum zosia
witaj u mnie sundaville kwitnie od tygodnia i wcale nie mają zamiaru przekwitać za to nowe pąki długo się rozbijają miejsce mają słoneczne pozdrawiam
sunshine26
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 24 cze 2008, o 22:00

Kwiaty na balkon

Post »

Polecam werbeny - pierwszy raz je mam i nie mogę się nadziwić, jak się pięknie rozkrzewiły...
Obrazek
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Eukomis wspaniale jest popatrzeć sobie na Twój balkon, pięknie Ci wszystko rośnie (tfu tfu odpukać :wink: ).
My niestety mamy balkon o wystawie południowej i niewiele roślin chce rosnąć, w tym roku posadziłyśmy z mamą pelargonie, surfinie i bakopy i już co niektóre zaczynają marudzić (jakieś białe jakby muszki żerowały na bakopach).
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rośliny DONICZKOWE, balkonowe, egzotyczne, tarasowe. Diagnostyka, identyfikacja, porady”