Zielone Skarbeczki - KamilaB
Re: Zielone Skarbeczki
Kamilo nie pozostaje mi nic innego niż chylić czoło przed tak pięknymi- wiekowymi już okazami. Jaki jest najstarszy okaz w Twojej kolekcji?
- Sebek87
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 gru 2010, o 18:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dla mnie bomba BUKIETOWA rewelacyjna .
Bardzo jestem ciekawy twoich Ferocactusów gdyż sam jestem ich miłośnikiem więc bardzo bym prosił o Fotki tych wspaniałych roślin.
Bardzo jestem ciekawy twoich Ferocactusów gdyż sam jestem ich miłośnikiem więc bardzo bym prosił o Fotki tych wspaniałych roślin.
- annaoj
- Od: 3 sie 2012, o 21:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To się będzie działo! Parodie obłędne, czekam z niecierpliwością na inne okazy.
Przeprowadzką na wieś, to dopiero zrobiłaś kaktusom dobrze! Trzymasz w szklarni?
Przeprowadzką na wieś, to dopiero zrobiłaś kaktusom dobrze! Trzymasz w szklarni?
-
- Od: 11 kwie 2010, o 10:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam cię Kamilko w gronie zapaleńców,początek bardzo dobry,no i kolekcja cacy,oczy można zawiesić na
wszystkich,ale bukieciki super,nie wspomnę o parodiach tylko tak dalej,będzie co podziwiać
poz.Leszek
-----------------
wszystkich,ale bukieciki super,nie wspomnę o parodiach tylko tak dalej,będzie co podziwiać
poz.Leszek
-----------------
poz.Leszek
Kaktusy Leszka2
Kaktusy Leszka2
- nyskadu
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Kamilko to Ty prawdziwa kaktusiara jesteś, ale kolekcja
Jestem w szoku, że tylu kaktusiarzy w jednym miejscu spotkałam i tak ciepło mnie przyjęli . Niestety wieś może jest dobra dla roślin ale wśród sąsiadów nie znalazłam zrozumienia dla mojej pasji . Chyba nikt nie uwierzył , że ja kaktusów nie sprzedaję i robię to dla przyjemności, a jeśli ktoś jednak uwierzył to jest przekonany jest o mojej chorobie psychicznej. Niestety muszę część z Was zawieść, mimo, że sukulenty trzymam od ponad 20 lat to nie jestem ortodoksem, mam w kolekcji rośliny nieoznaczone, hybrydy muchą pylone, kaktusy po przejściach /zaniedbane przez poprzednich właścicieli z różnych powodów często zdrowotnych/. Te ostatnie lubię szczególnie bo to takie żywe rzeźby, widać po nich lata chude i lata tłuste. Moje kaktusy mają mnie cieszyć i to jest podstawowa ich funkcja ! Druga zła wiadomość to, że moje zbiory nie są w całości obfotografowane bo zwykle fotki regularnie robię pierwszym kwitnącym a zapału i czasu wystarcza mi do końca kwietnia więc na echinofossulocactusach się kończy bo, w maju mam tyle pracy ogródkowej, że przestaję ogarniać. Echinofossulocactusy mają zdjęcia ale są nieoznaczone bo wyznaję zasadę, że dzielą się na echinofossulocactus albatus, coptonogonus i całą resztę. Historia tych roślin w mojej kolekcji jest zresztą ciekawa ale nie chcę Was drugiego dnia obecności tutaj zanudzić.
No to teraz wypadałoby jakąś fotkę dodać na razie dla Sebka ferocactus macrodiscus, w tym roku pierwszy raz mi zakwitł....dlatego ma zdjęcie i w dodatku mogę je znaleźć
Uploaded with ImageShack.us
banditoo
Jeśli chodzi o parodię z grupy microsperma to trochę ich mam ale w chwili obecnej dostęp trochę utrudniony a katalogu nie mam
Chyba parodia herzogii ale nie mogę sprawdzić bo głęboko stoi
No to teraz wypadałoby jakąś fotkę dodać na razie dla Sebka ferocactus macrodiscus, w tym roku pierwszy raz mi zakwitł....dlatego ma zdjęcie i w dodatku mogę je znaleźć
banditoo
Jeśli chodzi o parodię z grupy microsperma to trochę ich mam ale w chwili obecnej dostęp trochę utrudniony a katalogu nie mam
Chyba parodia herzogii ale nie mogę sprawdzić bo głęboko stoi
- Sebek87
- Od: 10 gru 2010, o 18:11
Kamilo Piękny Ferak i kwiatuszki Ja jeszcze nie miałem tego szczęścia do kwitnień moich Feraków chociaż jeden się do tego zabierał ale mu nie wyszło może w następnym sezonie.
A jakie masz jeszcze Feraki mogłabyś napisać nazwy..?
Parodia też śliczna super wygląda ta korona z kwiatków.
A jakie masz jeszcze Feraki mogłabyś napisać nazwy..?
Parodia też śliczna super wygląda ta korona z kwiatków.
- Spy
- Od: 25 lip 2009, o 15:47
Witaj Kamilo. Niezłą kolekcję posiadasz, a jak pięknie Tobie to wszystko kwitnie. Cudo.
Gratuluję dochowania się kwiatu na ferokaktusie, bo to nieczęsty widok w kolekcjach. Piękne ma te kwiaty.
Gratuluję dochowania się kwiatu na ferokaktusie, bo to nieczęsty widok w kolekcjach. Piękne ma te kwiaty.
Pozdrawiam. Krzysztof.
/Pustynni Strażnicy/
/Pustynni Strażnicy/
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Śliczności nam tu pokazałaś!
A jak czytam to tylko wstęp a czeka nas jeszcze ulubiony ciąg dalszy.
Wspaniałe parodie. To również moi ulubieńcy...
Czekam na więcej!
Takie początki lubię.
A jak czytam to tylko wstęp a czeka nas jeszcze ulubiony ciąg dalszy.
Wspaniałe parodie. To również moi ulubieńcy...
Czekam na więcej!
Takie początki lubię.
- LUKASxd
- 500p
- Od: 30 wrz 2012, o 13:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Podobnie mam jaKamilaB pisze: Niestety wieś może jest dobra dla roślin ale wśród sąsiadów nie znalazłam zrozumienia dla mojej pasji . Chyba nikt nie uwierzył , że ja kaktusów nie sprzedaję i robię to dla przyjemności, a jeśli ktoś jednak uwierzył to jest przekonany jest o mojej chorobie psychicznej.
Parę osób myśli, że ja na kaktusach chcę zarobić, a inni się nabijają ze mnie
Kolejne zdjęcia super
Pozdrawiam
- annaoj
- Od: 3 sie 2012, o 21:29
Jakbym siebie słyszała, czy czytała! Już Cię lubię!KamilaB pisze: nie jestem ortodoksem, mam w kolekcji rośliny nieoznaczone, hybrydy muchą pylone, kaktusy po przejściach /zaniedbane przez poprzednich właścicieli z różnych powodów często zdrowotnych/. Te ostatnie lubię szczególnie bo to takie żywe rzeźby, widać po nich lata chude i lata tłuste. Moje kaktusy mają mnie cieszyć i to jest podstawowa ich funkcja !
Ja chętnie historii posłucham, jak chcesz, to możesz po północy - to będzie 3 dzień.
- nyskadu
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Kamilko wspaniałe kaktusiki pokazujesz, a jak już zakwitną to szczęka opada wysoko podniosłaś poprzeczkę
- nolina
- Od: 20 mar 2010, o 21:37
Parodia piękna Jaki bukiecik
Feruś też ślicznie zakwitł .Ja myślałam ,że one nie zakwitają w naszych warunkach.
Masz wszystkie na parapecie czy masz foliaczek
Feruś też ślicznie zakwitł .Ja myślałam ,że one nie zakwitają w naszych warunkach.
Masz wszystkie na parapecie czy masz foliaczek