Co Was denerwuje w polskich firmach ogrodniczych?

Ogólne tematy działkowe, nowości w ogrodnictwie
x-a-8
---
Od: 30 lis 2012, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Co Was denerwuje w polskich firmach ogrodniczych?

Post »

Agga167 pisze:Tytuł: Re: Co Was denerwuje w polskich firmach ogrodniczych?
Mnie denerwuje ciągłe pytanie - w czym panu pomóc. Ale nie tylko firm ogrodniczych
to dotyczy.

Ani to nie zwiększy sprzedaży ani nie poprawi mojego
dobrego nastroju.

Czasem to ja pytam - gdzie znajdę to i owo - ale to inna sprawa.
Awatar użytkownika
robertP2
1000p
1000p
Od: 7 lut 2011, o 22:22

Post »

:lol: mi też zazwyczaj nie mogą w niczym pomóc .Sam łażę i nikt mi się za tyłkiem nie kręci niepotrzebnie.Sam wymacam pooglądam i zatopię się w myślach tworząc nową koncepcję.A poza tym włażę tam gdzie inni nie wchodzą lub się nie kręcą i czasem można znaleźć rarytasy.
I nie lubię ,,roślin bezcennych '' ceny brak idziesz się spytasz, a tu za byle chabazia chcą majątek.
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
x-c-9
---
Od: 9 paź 2011, o 15:08

Post »

Mnie też denerwuje szukanie w pewnym markecie to, że muszę iść często do kasy, która jest na drugim końcu działu. Najczęściej takie chodzenie zaoszczędziłoby sprzedającym odpowiedzi "aż tyle?". Jeśli w markecie chcą za pelargonię muszkatlę, na dodatek małą i jeszcze nie kwitnącą 10 zł, to wole pojechać do innego sklepu, dołożyć 2 zł i mieć pelargonię angielską.
Awatar użytkownika
aniawoj
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 paź 2005, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

cccc1969 pisze:Jeśli w markecie chcą za pelargonię muszkatlę, na dodatek małą i jeszcze nie kwitnącą 10 zł, to wole pojechać do innego sklepu, dołożyć 2 zł i mieć pelargonię angielską.
A koszt dojazdu liczysz?
Bo jeśli z 10 zł zapłacisz za dojazd to ta pelargonia kosztuje już 22 zł :lol:

A co do pytań w stylu "w czym mogę pomóc" to tu też są dwie strony medalu. Jedni chcą mieć święty spokój i sami pooglądać wszystko, a ktoś inny jest obrażony, bo sprzedawca NIE RACZY DO NIEGO PODEJŚĆ. :roll:
http://kalina-rosliny.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Agga167
200p
200p
Od: 2 wrz 2012, o 14:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

aniawoj pisze:A co do pytań w stylu "w czym mogę pomóc" to tu też są dwie strony medalu. Jedni chcą mieć święty spokój i sami pooglądać wszystko, a ktoś inny jest obrażony, bo sprzedawca NIE RACZY DO NIEGO PODEJŚĆ.
często jest też tak, że sprzedawca umie wyczuć, czy trzeba pomóc, ale góra każe pytać i latać za klientami.
Agnieszka
x-c-9
---
Od: 9 paź 2011, o 15:08

Post »

Mam kartę miejską i bilet 3 miesięczny, żeby wracać ze szkoły. Więc dojazdu nie wliczam. :)
Awatar użytkownika
robertP2
1000p
1000p
Od: 7 lut 2011, o 22:22

Post »

Co do postu Filipa.To często jest tak iż ceny mocno zawyżone ,a potem wolą wyrzucić albo wyprzedają,ale jak to już najczęsciej zdechnięte. :roll:
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
X-4-1
---
Od: 15 sie 2009, o 12:57

Post »

Mnie w firmach ogrodniczych denerwują.... klienci. Pracowałem kiedyś w jednym centrum ogrodniczym. Ludzie by chcieli by wszystko było duże, ładne i po 5 zł. Nikt nie rozumie, że trzeba ponieść koszty rozmnożenia czy sprowadzenia rośliny, koszty uprawy, zapłacić pracownikowi no i sklep musi też zarobić by istnieć :!:
Co prawda daleko nam jeszcze do Zachodu, ale coraz bliżej.
A jeśli kogoś denerwuje uprzejmość sprzedawcy, no cóż, może następnym razem powinien usłyszeć zamiast "w czym pomóc?" chamskie "czego???" (o ile sprzedawca zapamięta takiego klienta), albo zobaczyć środkowy palec sprzedawcy!
Często tu na forum czytam wiadomości, że mam drogie rośliny. Nikogo nie zmuszam do zakupu u mnie, przecież można to czasem kupić na alledrogo- o ile sprzedawca uczciwy jest i wie co sprzedaje, albo za granicą można kupować płacąc wysokie koszty przesyłki.... Przykro mi ale niektóre rośliny są rzadko spotykane, drogie i sprowadzenie ich też kosztuje. Na straty nie mogę sobie pozwolić, zbyt często na zero wychodzę.
Rozumiem też, że tu w Polsce każdy liczy się z groszem bo tu jest jak jest...
często jest też tak, że sprzedawca umie wyczuć, czy trzeba pomóc, ale góra każe pytać i latać za klientami
To prawda. góra każe biegać za klientem, ale często od niektórzy klienci wzbudzają taką niechęć, że strach się odezwać. Wtedy najlepiej kręcić się w pobliżu i jeśli chcą sami poproszą o pomoc.
Awatar użytkownika
donna
200p
200p
Od: 14 sie 2008, o 21:03

Post »

Na tym polega sztuka bycia dobrym sprzedawcą,nie należy zbytnio narzucać się z pytaniem "w czym pomóc",aby nie stać się namolnym ,ale też trzeba być gotowym,jeśli zauważy się (dobry sprzedawca to wyczuje) ,że ktoś potrzebuje porady lub pomocy.
Ja omijam sklep,w którym sprzedawca łazi za mną krok w krok,lub co chwilę pyta w czym pomóc - to narusza moją przestrzeń "do oddychania ;:108 "
Pozdrawiam Barbara
Mój Mały Raj-Ogród Donny
X-4-1
---
Od: 15 sie 2009, o 12:57

Post »

To prawda, jak klient nie potrzebował pomocy to się szło na papierosa w krzaki. Ale byli i tacy gdy trzeba było z nimi pół dnia przełazić.
Awatar użytkownika
aniawoj
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 paź 2005, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Temat o polecanych sklepach internetowych przeniosłam tu:
Internetowe sklepy i hurtownie ogrodnicze
Temat został częściowo zmoderowany zgodnie z ustaleniami
z poniższego wątku
http://kalina-rosliny.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe tematy działkowe i ogrodowe - Dyskusje OGÓLNE, NOWOŚCI”