Identyfikacja cz. 1 od 2007 - 2011
Dlaczego nie witną?
bo pewnie nie stoją w odpowiednich dla nich miejscach,co do zygokaktusa to pospolicie nazywany jest grudniówką bo wtedy najczęściej kwitnie sama widziałam u znajomych stała na meblach blisko okna wiec miała słonko ale nie ostre i nie lubi on przelewania no i zasilaj nawozem(biohumus) a jeśli chodzi o grubosza to trzeba się naczekać i można go też wystawiać na ogród. a jak kwitnie to ma takie drobne białe jak kaszka kwiatki a zygokaktus na różowo lub czerwono
pozdrawiam
pozdrawiam
martuś
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 maja 2006, o 19:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nr 3 to castanospermum australe. Nie ma specjalnych wymagań. U mnie stoi przy wschodnim oknie. Zasilam raz kiedyś (2-3x w roku); podlewam, jak ma przeschniętą ziemię. Zacznij szukać dla niego duuużo miejsca. Mój ma 4 lata i każdy liść prawie 0.5 metra długości. W swej ojczyźnie to 40 metrowe drzewo.
Dziel się swoją wiedzą. To sposób na osiągnięcie nieśmiertelności.
- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kupiłam na targach dwa piękne kwiatki ale tak mnie przyćmiły swoją urodą, że nie było mi w głowie pytać jak się nazywają. Jedyna nadzieja, że Wy Drodzy Formowicze pomożecie mi w ich identyfikacji, tym bardziej, że chyba się nimi nie odpowiednio zajmuje bo jakoś tak posmutniały
Kwiatek nr 1

Bardziej zorientowani ode mnie w kwestii roślin mówią, że to kawa ale kwiatki nie są ani białe, ani pachnące

Kwiatek nr 1

Bardziej zorientowani ode mnie w kwestii roślin mówią, że to kawa ale kwiatki nie są ani białe, ani pachnące