Moje ukwiecone parapety cz. II
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje ukwiecone parapety cz. II
Alu, Henryku, Alicjo dziękuję za odwiedzinki
Na Nowy Rok kilka zdjęć
Philadelphia i jej część kwiatków
Pączki na schillerianie tym razem będą 4 kwiatki
P. Barbara Muller X Venosa
Katlejka
Pollystachya fallax wciaż kwitnie
Bc. maikai wciaz jeszcze kwitnie, choć kwiatki już bledną zdjęcia z połowy grudnia, nowe może dzisiaj jej zrobię bo wyglada teraz troche inaczej
Aktualne zdjęcia Bc. Maikai
Było słoneczko to zdjecia w słoneczku, moje hybrydki
Masdevallia rolfeana i jej pierwsze kwitnienie u mnie, kwiatek już prawie otwarty
Katlejka Rojo i jej pączki
Pierwszy przyrost
i drugi pochewkę sama rozerwałam bo już zaczęła usychać a pączków nie było widać, nie wiem czy je utrzyma przez to moje grzebanie
A to mój nowy nabytek, niestorczykowy
sorry ze bokiem ale nie wiem jak je obrócić :rumieni:
Na Nowy Rok kilka zdjęć
Philadelphia i jej część kwiatków
Pączki na schillerianie tym razem będą 4 kwiatki
P. Barbara Muller X Venosa
Katlejka
Pollystachya fallax wciaż kwitnie
Bc. maikai wciaz jeszcze kwitnie, choć kwiatki już bledną zdjęcia z połowy grudnia, nowe może dzisiaj jej zrobię bo wyglada teraz troche inaczej
Aktualne zdjęcia Bc. Maikai
Było słoneczko to zdjecia w słoneczku, moje hybrydki
Masdevallia rolfeana i jej pierwsze kwitnienie u mnie, kwiatek już prawie otwarty
Katlejka Rojo i jej pączki
Pierwszy przyrost
i drugi pochewkę sama rozerwałam bo już zaczęła usychać a pączków nie było widać, nie wiem czy je utrzyma przez to moje grzebanie
A to mój nowy nabytek, niestorczykowy
sorry ze bokiem ale nie wiem jak je obrócić :rumieni:
- Rejden
- Od: 22 sie 2012, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj.
Mam pytanie:
W jakiej temperaturze zimujesz swoją Neofinetia falcata ?
Mam malucha od kilku miesięcy i właściwie dopiero niedawno troszkę ruszyły listki i korzonki.
Nie wiem czy można ją już zimować.
Mam pytanie:
W jakiej temperaturze zimujesz swoją Neofinetia falcata ?
Mam malucha od kilku miesięcy i właściwie dopiero niedawno troszkę ruszyły listki i korzonki.
Nie wiem czy można ją już zimować.
- dorotakol
- Od: 30 maja 2009, o 20:03
Niesamowicie urocze są te pączuszki na Katlejce Rojo i jak zawsze cudna Bc. Maikai:D
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Rejden, swoją neofinetię trzymam na strychu w zimie, okno południowe, temperatura w dzień między 13 a 16 stopni, w nocy nie wiem nie sprawdzałam. Moja to dorosła roślinka w zeszłym roku kwitła mi pierwszy raz teraz też między listkami ma najprawdopodobnie zaczątki pędów kwiatowych, więc jest szansa ze latem znów zakwitnie. Rośnie w koszyczku z gruba korą na wierzchu trochę spagnum, lato spędza na dworze. Storczyk ten rośnie bardzo powoli. W zimie właściwie powinien zatrzymać swój wzrost, jeśli Ci obecnie rośnie to najprawdopodobnie ma za ciepło.
Dorotko
Dorotko
- sylvia_sirena
- 1000p
- Od: 23 lis 2009, o 11:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
super roślinki i ten niestorczykowy też jak przyjdzie moja kupiona cattleja to będe prosiła o kilka porad a może coś wiesz o miltonach coś więcej niż w internecie tak z praktyki .
- darek p
- 500p
- Od: 11 lip 2010, o 23:53
Wszystko piękne a Bc. Maika to wiesz..
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
- dzika
- 500p
- Od: 17 lut 2012, o 21:43
Kolekcja się tak rozrasta, że pozazdrościć!
Wszystkie piękne, ciężko wybrać faworyta.
Czekam na kwiatki Schilleriany, to ostatnio moja miłość. Pokaż koniecznie jak się rozwinie.
Wszystkie piękne, ciężko wybrać faworyta.
Czekam na kwiatki Schilleriany, to ostatnio moja miłość. Pokaż koniecznie jak się rozwinie.
Piękna ta phal.Barbara Muller X Venosa też taką zakupiłam na allegro ale jeszcze nie kwitła:( Cudo:)
A powiedz mi co to za kwiat z pięknymi kielichami na ostatnim zdjęciu już mnie urzekł chcętaki!Cudo napisz jak możesz:)<prosi>
A powiedz mi co to za kwiat z pięknymi kielichami na ostatnim zdjęciu już mnie urzekł chcętaki!Cudo napisz jak możesz:)<prosi>
:)Pozdrawiam Raspberry
-
Miniulek, Darku, Dzika dziękuję za odwiedziny
Raspberry witam u mnie w wątku, roślinka z ostatniego zdjęcia to owadożer- dzbanecznik
Raspberry witam u mnie w wątku, roślinka z ostatniego zdjęcia to owadożer- dzbanecznik
Kasieńko, zaglądam do Ciebie, bo tu tak kolorowo i optymistycznie, że 'ładuję swój akumulator', a nie jest mi ostatnio łatwo.
Phal. Schilleriana pięknie się rozwija -pamiętam ten pojedynczy, ale uroczy kwiatuszek na maleńkiej roślince, a teraz to już
'panienka' z czterema pąkami
U mnie pąki tworzą obie Schilleriany, ale mam też ogromne straty u niektórych falenopsisów, więc aż boję się pisać o kwitnieniu...
Podziwiam Twoje hybrydy, no i pąki na katlejce Rojo. Moja w tamtym roku też miała mnóstwo pąków, potem kwiatów.
Tym razem pochewki zasusza (ale puste ), natomiast wzięła się za tworzenie nowego przyrostu. I jak tu ją zrozumieć ??
A jak tam Masdevallia rolfeana otworzyła już całkiem swój kwiat ?
Phal. Schilleriana pięknie się rozwija -pamiętam ten pojedynczy, ale uroczy kwiatuszek na maleńkiej roślince, a teraz to już
'panienka' z czterema pąkami
U mnie pąki tworzą obie Schilleriany, ale mam też ogromne straty u niektórych falenopsisów, więc aż boję się pisać o kwitnieniu...
Podziwiam Twoje hybrydy, no i pąki na katlejce Rojo. Moja w tamtym roku też miała mnóstwo pąków, potem kwiatów.
Tym razem pochewki zasusza (ale puste ), natomiast wzięła się za tworzenie nowego przyrostu. I jak tu ją zrozumieć ??
A jak tam Masdevallia rolfeana otworzyła już całkiem swój kwiat ?
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
- Mogra
- 50p
- Od: 18 paź 2012, o 22:37
Dała po oczach pięknie jest u Ciebie, catteye boskie, Bc. Maika dech zapiera
Skąd ci się udało wytrzasnąć tak dorodny dzbanecznik? piękny jest, też mi się taki marzy, nie wiedziałam, że jego "dzbanki" mogą mieć taką barwę!
rzeczywiście ten niestorczykowy piękny jeszcze takiego nigdy nie spotkałam. Hi hi ciekawe czy zjada muchy
Mi się bardzo podoba ten bordowy pod tygryskiem. Mam zamiar sobie takiego również upolować.
-
Dziękuje Wam wszystkim za odwiedzinki
A teraz trochę zdjęć tego co u mnie kwitnie
Ognista cattleya Rojo
po raz kolejny zakwitła p. schilleriana, tym razem ma trzy kwiatuszki, czwarty dotykał zimnej szyby i usechł
Zaczyna też otwierać pączki lubiany przez wszystkich p. Mini Mark
Na kolejnym przyroście zakwitłą pollystachya fallax, jednak letnie werandowanie jej posłużyło
I niedawne kwitnienie m. rolfeana, zdjecie nijakie, bo kwiat jest ogólnie niefotogeniczny
Nowa vanda
Phalaenopsis Mini Mark i jego kolejne otwarte kwiatki
Xerxes
ciapek
kolejny z piegami
A to jeden z moich pierwszych storczyków
i kolejne
Philadelphia
I moje okno w salonie, coraz większy gąszcz się robi
I drugi pęd na Rojo
P. manni
I taka woskowa hybrydka
Xerxes i jego kolejny kwiatek
a Slc. Jewel Box Scheherezada już lada moment
i to prawie wszystko co obecnie u mnie kwitnie.
A teraz trochę zdjęć tego co u mnie kwitnie
Ognista cattleya Rojo
po raz kolejny zakwitła p. schilleriana, tym razem ma trzy kwiatuszki, czwarty dotykał zimnej szyby i usechł
Zaczyna też otwierać pączki lubiany przez wszystkich p. Mini Mark
Na kolejnym przyroście zakwitłą pollystachya fallax, jednak letnie werandowanie jej posłużyło
I niedawne kwitnienie m. rolfeana, zdjecie nijakie, bo kwiat jest ogólnie niefotogeniczny
Nowa vanda
Phalaenopsis Mini Mark i jego kolejne otwarte kwiatki
Xerxes
ciapek
kolejny z piegami
A to jeden z moich pierwszych storczyków
i kolejne
Philadelphia
I moje okno w salonie, coraz większy gąszcz się robi
I drugi pęd na Rojo
P. manni
I taka woskowa hybrydka
Xerxes i jego kolejny kwiatek
a Slc. Jewel Box Scheherezada już lada moment
i to prawie wszystko co obecnie u mnie kwitnie.