dwa lata temu Snow Queen spaliłam nawozem,posadziłam w tym miejscu Ville de Lyon ,w tym roku niespodzianka -zakwitły obydwa

Polecam grupę viticella, montana i alpina.Szpilka pisze:Mam prośbę, znacie się na powojnikach a ja właśnie planuję posadzić je przy ogrodzeniu po 2 szt na 1 przęśle ogrodzenia od południowej strony. Proszę poradzcie mi jakie będą najbardziej odpowiednie? Przy Waszej pomocy szybciej wybiorę odpowiednie gatunki niż bym szukała w internecie. Nie ma jak praktyka. Z góry dziękuję.
Ta Twoja 'Julka' Jurku wyglada wypisz wymaluj jak moja 'Niobe'Jurek pisze:Julka:
To prawda-młode kwiaty nie są zupełnie podobne do tych prezentowanych na pierwszej fotografi u p.Marczyńskiego-ale zerknij na następne fotki,gdzie przedstawiony jest kwitnący krzew.Zrobię fotkę po kilku dniach-przekonasz się,jak wyglądają starsze kwiatymyszek pisze:Ta Twoja 'Julka' Jurku wyglada wypisz wymaluj jak moja 'Niobe'Jurek pisze:Julka:.
A wg. www.clematis.pl 'Julka' powinna być dwubarwna, ciemnofioletowa z czerwonym pasem....