Papryczka chili-jak pielęgnować
Re: Papryczka chili skąd nasiona
W tej chwili są w Lidlu fantastyczne papryczki hiszpańskie, mieszanka żółtych i czerwonych. Żółte piekielnie ostre, czerwone mniej.
Polecam wydłubanie nasionek tym, którzy chcą mieć coś własnego, bardzo ostrego.
- danger325
- 200p
- Od: 22 wrz 2012, o 16:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Są tak ostre że ciężko jest je zjeść xD nie orientujesz się może jaki to gatunekartur1968 pisze:W tej chwili są w Lidlu fantastyczne papryczki hiszpańskie, mieszanka żółtych i czerwonych. Żółte piekielnie ostre, czerwone mniej.
Nie wiem co to za gatunek, ale te żółte z Lidla są tak piekielnie ostre żedanger325 pisze: Są tak ostre że ciężko jest je zjeść xD nie orientujesz się może jaki to gatunek
kilka osób w czasie spotkania sylwestrowego poczerwieniało na twarzy
i zlało się potem na twarzy. Wydłubałem nasionka.
Żeby zjeść trzeba chyba mieszać z czymś łagodniejszym.
- danger325
- 200p
Ja juz się wystraszyłem ze jak posieje te nasionka papryczek co mam to je pół roku będę jadł, ale może te poprosth są wyjątkowo ostre...
No niekoniecznie trzeba jeść .....danger325 pisze:Ja już się wystraszyłem ze jak posieje te nasionka papryczek co mam to je pół roku będę jadł
Można np. wycisnąć sok i spryskać nim papier toaletowy, np. szefowi w pracy.
Z pewnością NIE. Cechą charakterystyczną habanero jest szerokość (lub średnica) zbliżona do długości.maxmar123 pisze:Hmm, może to habanero.
Te z Lidla są bardzo wydłużone.
- danger325
- 200p
Tego nie mam jak zrobić bo chodzę jeszcze do szkoły xD ale w internacie dużo rzeczy do posmarowaniaartur1968 pisze:No niekoniecznie trzeba jeść .....danger325 pisze:Ja już się wystraszyłem ze jak posieje te nasionka papryczek co mam to je pół roku będę jadł
Można np. wycisnąć sok i spryskać nim papier toaletowy, np. szefowi w pracy.
Tak łatwo oduczyć kolegów i koleżanki obgryzania ołówków i kredek.danger325 pisze:ale w internacie dużo rzeczy do posmarowania
Witam, moje ostre papryczki NN( chyba peperoncino, przywiezione z Włoch ), wzeszły po moczeniu 24 godzinnym i kiełkowaniu w ciepłym podłożu na kaloryferze. Papryczki owocują od ubiegłego roku.Teraz mniej obficie, ale mają kwiaty i owoce.Wszystkie ostre papryczki teoretycznie można uprawiać jak rośliny wieloletnie.W lutym będę wysiewała żółtą habanero - z papryczek kupionych w sklepie.Przy wschodach nasion ważna jest wysoka temperatura podłoża .
Ja słyszałem że papryka jest rośliną wieloletnią. Zostawiłem kilka sadzonek ostrych papryk w gruncie na zimę. Brat wierzy że na wiosnę puszczą nowe pędy ja nie bardzo. A wy jak myślicie?
- Maraga
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lut 2011, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
maxmar 123
Zależy gdzie mieszkasz.W naszym kraju to raczej niemożliwe.
Zależy gdzie mieszkasz.W naszym kraju to raczej niemożliwe.