To jest prawda ale pod dwoma warunkami.jode22 pisze:W przypadku czosnku, to czy będzie śnieg, czy nie, nie ma chyba znaczenia.
Posadzony czosnek musi się zdążyć ukorzenić ale nie wypuścić z ziemi szczypioru.
To jest prawda ale pod dwoma warunkami.jode22 pisze:W przypadku czosnku, to czy będzie śnieg, czy nie, nie ma chyba znaczenia.
ale nie wszyscy, moja wypowiedź skierowana była do jode22Marzenka79 pisze:jarson my tu o tym wiemy,forumowicz,ja i wielu innych
Jolu miałaś po prostu szczęście, wiele upraw wymarzło tamtej zimy. Twój czosnek był na pewno dobrze ukorzeniony, a nie zdążył wykiełkować.jode22 pisze:W przypadku czosnku, to czy będzie śnieg, czy nie, nie ma chyba znaczenia. Ja nigdy nie przykrywam grządki z czosnkiem
Tak zrobiłam w zeszłym roku, ponieważ czosnek dotarł do mnie dopiero w styczniu.jaroufo pisze:Nie zdązyłem posadzić jesienią czosku...W mojej branży maskara i za dużo na głowie było...
Czy mogę posadzić w doniczki czosnek i potem, wiosną przesadzić w docelowe miejsce ??
Jak tak to kiedy najlepiej to uczynić ??
Z tym że różnie to bywa z terminem nadejścia zimy. Jednego roku mróz łapie (może nie "siarczysty") od końca listopada, a innego jeszcze początki stycznia są względnie ciepłe i stąd różnica jak mniemam.Marzenka79 pisze:Soprano-piszesz,że czosnek nie powinien wypuścić szczypioru przed wiosną-nie masz racji pisząc że jest to wina zbyt płytkiego sadzenia-zawsze sadzę tak samo i zbyt wczesnego--sadziłam w listopadzie!!!Jak ma wypuścić to wypuszcza i tu śrubokręt nie pomoże
U mnie nic nie wylazło, a sadziłam też trochę kwiatków. Na wiosnę okaże się,czy coś tego nie zjadło.Marzenka79 pisze:U mnie wszystkie cebulowe wylazły z ziemi...