Nasturcja(Tropaeolum) w uprawie
- estera010
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 17 wrz 2012, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Nasturcja w uprawie
Naprawde piękne kwiaty
Dziękuje bardzo,za rok na pewno tez posadzę tylko przeznaczę dla nich więcej miejsca.
Pozdrawiam,Basia
ja posieję je przede wszytskim wcześniej, bo tylu na raz i tak pięknych kwiatów jak teraz to nie było latem
Fredek
Pomidory i bazylia Fredkowej
- DorkaS-66
- 500p
- Od: 27 maja 2011, o 08:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
DorkaS.
"Barbam video, sed philosophum non video."
"Barbam video, sed philosophum non video."
U mnie juz po nasturcjach-umroziło.Wielka szkoda bo kwiatów "bylo w brud"
Pozdrawiam,Basia
A to moje nasturcje - pierwszy raz mam te z nakrapianymi liściami, czy z ich nasionek na pewno wyrosną też nakrapiane?
Kupiłam opakowanie pstrokatych, ale jak widać na jednym ze zdjęć takie ze zwykłymi listkami też się trafiły.
Słabo urosły, bo bardzo późno siane, chyba pod koniec czerwca dopiero. Ostatniej nocy trochę je przyjmroziło, ale chyba jeszcze będą rosły - jutro sprawdzę jak się mają.
Kupiłam opakowanie pstrokatych, ale jak widać na jednym ze zdjęć takie ze zwykłymi listkami też się trafiły.
Słabo urosły, bo bardzo późno siane, chyba pod koniec czerwca dopiero. Ostatniej nocy trochę je przyjmroziło, ale chyba jeszcze będą rosły - jutro sprawdzę jak się mają.
- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
Fajne są te pstrokate. Moje jeszcze kwitną, to ich ostatnie podrygi
Uploaded with ImageShack.us
Piękne są te nakrapiane może uda mi się w przyszłym roku na nie trafić i cieszyć nimi oko na moim balkonie
Fredek
Nasiona kupiłam wiosną w którymś z marketów budowlanych, trzeba będzie i w przyszłym roku przypilnować, bo nasionek mam bardzo mało. Poza tym nie wszystkie z opakowania wyrosły pstrokate, więc tym bardziej nie mam pojęcia co z nich wyrośnie.
A kwitną do tej pory, może jutro jakąś fotkę im jeszcze pstryknę
A kwitną do tej pory, może jutro jakąś fotkę im jeszcze pstryknę
- synek_1984
- 10p - Początkujący
- Od: 23 wrz 2012, o 00:23
Re: Maciejka i nasturcja do gruntu - już siać?
A o to moja nasturcja, wysiana w połowie kwietnia do skrzynki. Dopiero zaczynam przygodę z kwiatami i mam nadzieję, że jak na pierwszy raz to całkiem całkiem . Może troszkę słabo kwitła, ale w ogóle nie zasilałem jej nawozami - może dlatego ... a czy Wy swoje nasturcje zasilacie jakimiś specyfikami ???
Ten kwiatek nasturcji bardzo mi się podoba jeszcze kwitną w skrzynce na balkonie
Pozdrawiam
Marcin ;-)
Marcin ;-)
- maja79
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 maja 2011, o 17:53
Uwielbiam nasturcje koniecznie w tym roku muszę się zaopatrzyć w nasiona
Widziałam,że niektórzy wcześniej sadzą nasionka nasturcji np.w marcu, później wysadzają do doniczek.Z tego co czytałam to nasturcje nie lubią przesadzania.Czy jeśli roślina jest dość mała to można ją przesadzić i liczyć na to że będzie rosła?Ja w tamtym roku kwitnące z gruntu przesadziłam do doniczki i rosły ale słabo.
Pozdrawiam,Basia
- maja79
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 maja 2011, o 17:53
Ja sieje bezpośrednio do doniczek...i tak zostawiam..wieszam na werandzie,podlewam nawozem.